Skocz do zawartości
Madness

DFI LanParty NF4 (wszystkie modele)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiadomo wersja SLI-DR ma gadżety dodatkowe.

Moze mi ktoś wymienić je wszystkie, zaznaczając te, które moge od kogoś odkupić i mieć pewność ze w moim komputerze je również bede mógł wykorzystać? (bo słyszałem ze niektorych w SLI-D sie nie da użyć).

ZAWARTOSC PUDELKA Z PLYTA GLOWNA

- plyta glowna

- panel I/O

- chwytak do "zworek"

- naklejka na I/O

- naklejka DFI LANPARTY na obudowe

- duza nakjejka DFI LANPARTY

- instrukcja

- skrocona instrukcja isntalacji softu

- plyta CD

- dyskietka ze sterami do SIL3114

- 4 x kabel SATA ( zolty )

- 2 x kabel zasilanie do SATA

- mostek SLI

- ulotka o SLI ( kolorowa od nVidii )

- kartki A4 z zasadami gwarancji

ZAWARTOSC PUDELKA Z FRONT-X

- panel Front-X

- wyjscie na Firewire ( male )

- wyjscie na SATA ( tylko na tasme, nie ma na zasilanie wiec po jaka cholere to komu ? :| )

- wyjscie SPDIF/OUT

- 4 diody diagnostyczne ( czerwone )

ZAWARTOSC PUDELKA Z TORBA

- torba :lol: :lol: :lol:

ZAWARTOSC PUDELKA Z TASMAMI

- 2 x ATA133 okragle, swieca w UV

- 1x FLOPPY okragly, swiecacy w UV, tylko na jedna dyskietke

+ karajan z allegro - 880, ze sklepu - 850 :P )

+ komplet oplotek do kabli ( swieca w UV )

+ oczywsicie od groma folii i workow :lol: co do tego co bedziesz mogl wykorzystac - to poza torba i naklejkami - NIC

poniewaz wszystkie z serii UT sa ciete i maja jedynie kontroler sata SIL3114

z reszta - po co wydawac kase na dodatkowe gadzety tylko po to zeby je miec ?

Edytowane przez ffx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hanu

Klepnij se np. 9x290(2,5-3-7-3) i już.

co do tych A-Dat to sytuację bardzo poprawił 414-1 i ściąga Lancera co do składowych z timingami.W tej chwili Vmem to 2,8 (+) 0,3.I wszystko gra.Jak na TCCD to jednak spore napięcie.Przy 3@3,2 Vmem nie stwierdziłem lepszych osiągow(czyt. mniej błedow w MemTeście)no może trochę póżniej sie pojawiały......

p.s.

z tego powodu non stop mam lekki nawiew na te dwie "DZIWKI"

1436499[/snapback]

A jak wyglądau Ciebie sytuacja z dzielnikiem 166 i 180?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym u mnie co ciekawe mam mniej błędów w memteście (mowa o 290MHz i UP) właśnie przy div180, i żeby było śmiesznie do tylko na div180 i 270MHz @ 3,34v nie mam żadnego błędu w GoldMemory, a jak osiągane te same MHz na innym dzielniku to jak Gold „sypnie” to nie jeden czy dwa ale tysiące błędów… Dziwna sprawa z tym dzielnikiem bo u mnie wydaje się że mnożnik nie ma wpływu ale testowałem tylko 9 i 8 wiec nie wiem jak z innymi…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZAWARTOSC PUDELKA Z PLYTA GLOWNA

- plyta glowna

- panel I/O

- chwytak do "zworek"

- naklejka na I/O

- naklejka DFI LANPARTY na obudowe

- duza nakjejka DFI LANPARTY

- instrukcja

- skrocona instrukcja isntalacji softu

- plyta CD

- dyskietka ze sterami do SIL3114

- 4 x kabel SATA ( zolty )

- 2 x kabel zasilanie do SATA

- mostek SLI

ZAWARTOSC PUDELKA Z FRONT-X

- panel Front-X

- wyjscie na Firewire ( male )

- wyjscie na SATA ( tylko na tasme, nie ma na zasilanie wiec po jaka cholere to komu ? :| )

- wyjscie SPDIF/OUT

- 4 diody diagnostyczne ( czerwone )

ZAWARTOSC PUDELKA Z TORBA

- torba  :lol:  :lol:  :lol:

ZAWARTOSC PUDELKA Z TASMAMI

- 3 x ATA133 okragle, swieca w UV

+ karajan z allegro - 880, ze sklepu - 850 :P )

+ komplet oplotek do kabli ( swieca w UV )

+ oczywsicie od groma folii i workow :lol:co do tego co bedziesz mogl wykorzystac - to poza torba i naklejkami - NIC

poniewaz wszystkie z serii UT sa ciete i maja jedynie kontroler sata SIL3114

z reszta - po co wydawac kase na dodatkowe gadzety tylko po to zeby je miec ?

1436634[/snapback]

O! Bardzo dziekuje za tą odpowiedz. Na takie coś liczyłem. Prosze o przyklejenie do faq tego wyposażenia.

Możesz mi wytłumaczyć dlaczego nie podłączeg pod D? Rozumiem ze mam SATA SIL3114 a jakiegoś innego nie mam, tak? Gdzie na płycie podłaczasz

panel Front-X

- wyjscie na Firewire

- wyjscie SPDIF/OUT

- 4 diody diagnostyczne

i czy też mam te wejścia.

Sory ze tak męcze, ale chciałbym tak szczegółowo sie dowiedzieć wszystkiego. Dzieki jeszcze raz. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam panel podlaczasz srubkami do kieszeni 5.25'' ;)

reszte modulow podlaczasz do plyty i tak :

- modul do SATA podpinasz po prostu w dowolne wejscie SATA na plycie glownej

- 4 diody podlaczasz pod specjalne wejscie na plycie ( tylko SLI-DR je ma, UT SLI-DR juz nie )

- FireWire podpinasz po prostu pod zlacze FireWire na plycie

- SPDIF tak samo - pod wejscie na plycie :)

teraz co do roznic, moze jakos sprobuje opisac

LANPARTY nF4 SLI-DR ( ma SLI, SIL3114, FrontX, Diagnostic LED Connector )

LANPARTY UT nF4 SLI-DR ( ma SLI, SIL3114)

LANPARTY UT nF4 SLI-DR ( ma SLI )

LANPARTY UT nF4 Ultra-DR ( ma SIL3114)

LANPARTY UT nF4 Ultra-D ( nie ma nic )

jak widzisz - zeby w pelni korzystac z FrontX musisz miec pelna nF4 SLI-DR ;)

nie ma problemu - zawsze chetnie pomoge :)

mam nadzieje, ze rozwialem watpliwosci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze obiło mi się o uszy ze SLI-DR ma coś do podświetlania tych częsci UV. To prawda?

sloty na ramy, kable do ATA oraz przeplotki swieca w UV ale zeby to widziec nalezy zamontowac katode na UV ;)

dobra - jak chcesz jeszcze cos wiedziec w kwestii wyposazenia to pisz na PW bo sie chlopaki zdenerwuja, ze im temat zasmiecamy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest jakaś różnica w osiąganych HT na nForce4 Ultra i nForce4 SLI? :) Tak z ciekawości pytam, bo mogę wymienić swoje Ultra-D na SLI-D...

1437252[/snapback]

nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zastanawiam... Mam kupić dla kolegi DFI Ultra-D, ale z drugiej strony mamy taką oto aukcję:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50857092 ...

Ceny bardzo podobne, czkolwiek SLI-DR to jakby to powiedzieć, "model" wyższy, ale w zasadzie bez gwarancji, no niby gwara jest, ale jak sobie sam wyślę do DFI na Tajwan... :/ Tak statystycznie... Ile płytek DFI z NF4 padło userom, tu na forum?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zastanawiam... Mam kupić dla kolegi DFI Ultra-D, ale z drugiej strony mamy taką oto aukcję:

1437463[/snapback]

Moim zdaniem nie warto brać SLI-DR, po pierwsze z takiego powodu, że jest Kajaran ALC880 i nie odpalisz go na tej płycie, a po drugie że nie masz prawie żadnej gwary... "Underek" obiecał zająć się sprawą Kajarana, ale ani widu ani słychu co z nimi... podobnie może być z gwarancjami, że niby napisał, że bez problemu realizują na Tajwanie, a to może być guzik prawda... ja bym brał Ultra-D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie warto brać SLI-DR, po pierwsze z takiego powodu, że jest Kajaran ALC880 i nie odpalisz go na tej płycie, a po drugie że nie masz prawie żadnej gwary... "Underek" obiecał zająć się sprawą Kajarana, ale ani widu ani słychu co z nimi... podobnie może być z gwarancjami, że niby napisał, że bez problemu realizują na Tajwanie, a to może być guzik prawda... ja bym brał Ultra-D.

1437471[/snapback]

Co do dźwięku. To nie ma to znaczenia, gdyż 'klient' i tak ma A2 ZS. Właściwie? To mam podobne wrażenia, co do właśnie pseudo gwarancji... Aczkolwiek ludzie kupują od niego te płytki i są 'happy'... Sam nie wiem. Do tej płytki i tak pójdzie mój Winch, więc raczej nie będzie to system 200/200 MHz HT, a coś na kształt 2.7 GHz...

Teraz jeszcze jedna kwestia, gdzie kupić Ultra-D? Barwkomp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1437471[/snapback]

Masz racje to jest guzik prawda ,koles nie ma zadnego dowodu zakupu tych plyt (widocznie dlatego go olali w DFI ) , bez tego nie zrealizuja ci gwarancji .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje to jest guzik prawda ,koles nie ma zadnego dowodu zakupu tych plyt (widocznie dlatego go olali w DFI ) , bez tego nie zrealizuja ci gwarancji .

1437543[/snapback]

heh na samym pozątku jak aukcja sie pojawiła,mówiłem że nie wierzę żeby płyty były w 100% OK.

No i okazały sie nie bardzo....( karajan alc880) jeżeli wierzycie że to błąd w pakowaniu to fajnie... może ktos kto ma DFI od underka włoży sobie karajana 850 i sprawdzi czy będzie chodził....

DFI to solidna firma,może dlatego sa po takiej cenie bo maja wadę z układem dźwiekowym a tej alc880 to tylko zmyła..... :D

Tak czy tak underek mus kupowac płyty gdzies po 450zł, odejmując prowizję dla allegro itp.

Więc chyba nie myslicie że DFI sprzedaje te płyty hurtowniką po takiej cenie....

biorąc nawet 1000 sztuk takiej ceny za SLI-DR miec niemożna....

Poczekamy kilka miesięcy i zobaczymy co z tych DFI wyniknie, bo jak narazie nie widziałem żeby DFI NF4 było awaryjne(te ze sklepu) przynajmniej na tym forum nikt sie chyba nie skarżył....

pozdro.

EDIT:

może ktoś powiedziec ile i jakie plomby macie na DFI za 550zł od underka + ewentualnie oznaczenia z tych stickerów.

Edytowane przez dszywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może ktoś powiedziec ile i jakie  plomby macie na DFI  za 550zł od  underka + ewentualnie oznaczenia z tych stickerów.

1437580[/snapback]

Jakie plomby, czy stickersy?! to mobo jest czyste jak łza... :lol:

ja mailem problem z ultra-d nowka sztuka z PCP , od nowosci nie dziala :)

1437624[/snapback]

...a czy to duży problem, nie dało się go przeskoczyć? :wink: Edytowane przez Boxster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do max HTT to swego czasu zrobiliśmy z Epoxerem mały test i zarówno jego Ultra-D jak i moja SLI-D na tych samych ustawieniach nie miały problemu z HTT 456MHz czyli koniec biosa, a wiec różnic nie stwierdzono ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hanu

NA 180  git.Podaj  na jakich nastawach dokładnie to robisz to cyknę analogiczne testy(dziś po 21 ok.)

1437385[/snapback]

Zrób taki manewr: 8x340 , 180, timingi dowolne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do max HTT to swego czasu zrobiliśmy z Epoxerem mały test i zarówno jego Ultra-D jak i moja SLI-D na tych samych ustawieniach nie miały problemu z HTT 456MHz czyli koniec biosa, a wiec różnic nie stwierdzono ;)

1437988[/snapback]

No i gód. Dzięki za informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ratujcie!!! już nie wiem co robić. mam 2 x samsung 160 GB 1614N, jeden Master drugi Slave. ciągle samoistnie transfer powraca do trybu ATA-IV. ustawienie w menedżerze urządzeń na ata-v i restart pomaga do chwili wykonywania większych operacji na dysku (jednym lub drugim)- i znów to samo. komunikat w windzie xp - "transfer obniżony ze względu na błędy; sprawdź czy twój kabel jest 80 żyłowy". oczywiście że jest, nawet wymieniłem kabel i...nic!!! mam też Barracudę 80 GB. nie mam z nią żadnych problemów, czy jako Master, czy Slave, biega w ATA-V. dodam, że oba Samsungi kupiłem w różnym czasie w różnych miejscach, więc wydaje mi się totalnie nieprawdopodobne, by każdy miał tę samą wadę. czyżby kontroler płyty DFI LP Ultra D nie lubił Samsungów???? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już jestem.

8x340 , 180, timingi dowolne ......powiem tyle---> KUPA

czy może jeszcze ktoś chętny.

W sumie Hanu OK na 180 i 166 nie rusza ale w zasadzie po co ma ruszać??Myslisz już o Venice i targaniu MHz na mnożniku 9x ???

Nie Komprende po co Tobie to??

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9x340 + ~300 MHz na pamięciach... To chyba logiczne?

1438213[/snapback]

no nie za bardzo logiczne.

Co zyskasz wyzsze htt .

Logiczne jest moje ustawienie 9x300 mem @ (htt 300)i szafa gra.Całość rusza i nie ma problemow.

i nie 9x340 a 8x340 CZYTAĆ UWAŻNIE

Zabawy z tzw. asynchronicznością ( Rapra wybacz ;-) )jakoś mnie nie bawią być może ze wzgl. na te moje TCCD .Of course pewnie inaczej bym śpiewał posiadając BH5-tki.

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie za bardzo logiczne.

Co zyskasz wyzsze htt .

Logiczne jest moje ustawienie 9x300 mem @ (htt 300)i szafa gra.Całość rusza i nie ma problemow.

1438231[/snapback]

Tak, ale Ty piszesz o Winchu, a Hanu pewnie myśli już o Venice... Aczkolwiek bez WC > 3 GHz będzie ciężko. Dla mnie logiczne było by kupno Venice 3200+ i 10x300 synchro z najniższym możliwym vcore. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...