djtomas Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Dzis dostalem i zalozylem, karta z podpisu, ale stala sie smutna rzecz bo moj His ma jakos dziwnie polozone otwory i blok nie przykrywa ok 2mm z jednej strony rdzenia :( dlatego postepy w oc nie sa porazajace, osiagnalem 330mhz na rdzeniu ze standardowych 250, czas na zmiane karty bo w rumuskim r9000 nawet otwory nie sa takie jak powinny ;) rozumiem że te 330MHz na Lite v3 ? Ile miałeś max na powietrznym (standardowym) ? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 he_avy czekam na Twoje testy bo też sie nad nim zastanawiam na mojego przyszłego r9800.. ciekawe jak sobie z nim poradzi.. czekam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astray Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 tak, 330mhz to na abadonie lite v3, poprzednio na powietrzu bylo 320, raz przy "zima cooling system" przeszedl marka na 327 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Hi Zrobilem wczoraj testy na swoim his9800pro+ silencer (wiatrak na low) 3dm2k5 Core max poszlo stable 425 przy 432 juz pojawily sie artefakty Dzis wigilia wiec chiba niebede mial czasu zalorzyc abadona ale jutro go zalorze i podesle jak na h20 to idzie Ps:Wesolych i spokojnych swiat pozdro all wodniakom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 A ja na swoim 9500 mam 390 tylko dlatego że wcieło mi ATItool a niechce mi się instalować ;) I to na taniej jak barszcz Proximie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Hi No i woda poszla:) na abadaonka lite v3 i powiem ze jestem mile zaskoczony GPU wykrecilem na 445 z tym ze wsumie stersowalem niedlugo z 1 h woda jescze niezdazyla sie dobrze nagrzac ale jutro z ranca po calonocnym wypalaniu dam info co i jak dokladniej Pozdro all wodniakom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Hi No i woda poszla:) na abadaonka lite v3 i powiem ze jestem mile zaskoczony GPU wykrecilem na 445 z tym ze wsumie stersowalem niedlugo z 1 h woda jescze niezdazyla sie dobrze nagrzac ale jutro z ranca po calonocnym wypalaniu dam info co i jak dokladniej Pozdro all wodniakom czyli zyskałeś 20mhz na moje wynik niezbyt rewelacyjny :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 No niedokladnie 9800pro defaut jest taktowany core 378/mem680 425 mialem na ICEQ na abadonie 445 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 No to po nocnym wypalaniu ma sie to tak: r9800opro 445/770 reszta jak w podpisie coby bylo bardziej extremalnie uruchomilem: english translator zapodalme tlumaczenie 50 txt 3dm2k5 kodowanie do xvid scanowanie hdd nortonem antywirem prime 95 proc idle 33/woda 25 max w stres 38/woda 30 I teraz co jest dziwne przedtem na 1 bloku (cpu) bez nawiewu na chlodnice woda byla bardzo ciepla nawet w idle ok 30-34 a proc tez mial 35-37 teraz woda jest ok 10 (maly wicherek 120/ 7v na chlodnice)stopni nizsza i nadal w idle 33-35 Moze ma nato wplyw mniejszy przeplyw wody bo teraz leci przez 2 bloczki Niewiem moze ktos mi pomoze w tej kwesti pozdro all wodniakom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 przy mniejszym przeplywie temp procesora rosnie ale czy ten blok stwarza az tak duze opory?? moze poprostu odczyt spod socketa szwankuje i mimo ze procesor ma te 2C mniej to powietrze pod procesorem nie zdazy sie tak ochlodzic i termistor wskazuje to samo trudno powiedziec ,moze tez temp w pokoju sie zmienila (czytaj zwiekszyla) moze byc wiele przyczyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 spoko wyczulem juz sprawe z tego wszystkiego gdzies mi umklo ze zalorzylem panel do regulacji obrotow przedtem mialem w budzie maly hurragan bo wsio wiatraki (2 szt)szly na 12 v a teraz ida na min :) wystarczylo tylko zwiekszyc ich obroty i wsio do normy wraca ale i tak na min zostawilem na stale 35 idle wcale mi nie przeszkadza a zato cisza (slysze dyski a jak wlaze do pokoju to sie zastanawiam czy komp idzie czy padl:) dopiero jak go zobacze ze sie swieci mam pewnosc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 to widze ze bloki sie sprawdzaja... musze sobie takowy sprawic, ale to dopiero w styczniu, jak politechnika zaplaci ponownie za moj wysilek w zeszlym roku akademickim ;] ... do tego czasu pewnie pojawi sie jeszcze kilka opinii (licze na to) AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Czy jeszcze ktoś może przetestował to cudo? Zastanawiam się jak się spisze na GF6800 GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Ja mam ten bloczek i jestem z niego zadowolony, rdzeń z mojego GeForca 4Ti4200 poszedł z 250@300. Wiecej narazie nie próbowalem. Obecnie działa tak 2 dni, nie ma zadnych artefaktów. Teraz mysle tylko nad chlodzeniem pamięci, co byście polecili w przystępnej cenie ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Z dobrego źródła wiem, że naprawdę warto kupic ten bloczek. Nie wiem czy mogę przedstawiać dokładne dane z testów, ale powiem tylko że warto. B) PS to moja obiektywna ocena :rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Sorry ze sie nie wypowiadam :) - juz go przetestowalem tylko z braku czasu nie napisalem arta. Wyniki mowia jasno 1,3 stopnia gorzej od full na 100W ale to bedzie bodajze i tak o 3,5stopnia lepiej od poprzedniego lite ;)... Slowem warto ;) Zapraszam do odwiedzania watercooling.com.pl - art pojawi sie niedlugo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Za taka cene to warto kupic ten bloczek. Przynajmniej mam cisze w pokoju juz. Teraz musza wymyslec co zrobic z wentylatorem w zasilaczu. Tem mysle nad chlodzeniem wodnym. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Hmmm właśnie sprawdzałem ceny u Mate'a i między lite'm a pełnym Abadonem jest tylko 34 zł różnicy. Chyba niedawno było więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Hmmm właśnie sprawdzałem ceny u Mate'a i między lite'm a pełnym Abadonem jest tylko 34 zł różnicy. Chyba niedawno było więcej... 1208252[/snapback] Świąteczna promocja :rolleyes: była Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...