lokee Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 jest clockgen dla naszych plyt specialnie a jak nie to jakiego wy uzywacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 clockgen for nf3 -uniwersjalnu.do zabway ramem fajny jest a64 tweaker- daje duzę mozliwośc zmiany timongów oraz dzioelników ram spod windy-śa też nie wystepujace w biosie np 150 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Mam 2 kości dwustronne- jedną Extremememory 1GB CL 2.5 PC3200 i jedną Goodram 512 MB CL 3 PC3200. Z niewiadomych przyczyn na razie nie mogę działać na ustawieniach lepszych niż 100 :| Jutro się z tym pobawię, bo jakieś niestabilności mam- raz się z pewnymi ustawieniami bootuje i działa, a raz nie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=154775 przepraszam za zaśmiecanie forum ale potrezbuje naprawde pilnej odp prosze o odpowiedzi pod powyższym linkiem do tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) @sideband no brawo!! wkoncu jakis punkt zaczepienia:) i teraz mam pytanko co do tego ukladziku. na def 1.4V na Vid 4-0 jest kolejno 0-0-1-1-0. i czy zeby uzyskac 0-0-1-1-1 wystarczy polaczyc nozke na ktorej jest 1 z nozka na ktorej jest 0 aby na niej otrzymac tez jedynke? czekam na odpowiedzi :) edit: popelnilem błąd z tego podniecenia :-| Nie zauwazylem ze den kontroler ma 2 tryby AMD hammer i vmr9. max w trybie hammer to 1,550 czyli tyle ile ma teraz. aby uzyskac wieksze napiecie trzeba rezystor 5kO przed vid12.5 zamienic na 50kO aby przeszdl w tryb vmr9 i teoretycznie przeskoczy np z 1.4V 0-0-1-1-0 w trybie hammer na 1,7v w trybie vmr9. dobrze wnioskuje? Edytowane 20 Września 2005 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) dokładnie napiecie podniesie się o 0.3v czyli 1.4v do 1.7v , jest tabelka wszystko ładnie widać , trzeba znależć rezystor ten od vid 12.5 nóżka nr 1 układu i wymienić go na 50k ohm, jest też tryb vrm 10 ale on nie wchodzi w rachube napiecie max jest 1.6v a co do tego opisu wziołem to z aplikacji ,ważniejsze rzeczy wkleiłem aby ładnie wszystko było widać Edytowane 20 Września 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczury Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Witam! B) Mam jedno małe pytanie do posiadaczy płyty Gigabyte K8NS rev.2.0, mianowicie jak dokładnie wygląda zawartość pudełka (chodzi mi o wyposażenie dodatkowe dołączane przez producenta)? Dla K8NS w rev.1.1 wyposażenie wyglądało (zgodnie z moimi informacjami) następująco: - zaślepka na panel tylny, - 1 x taśma IDE, - 1 x taśma FDD, - 2 x kabel SATA, - przejściówka molex -> 2 x SATA, - dodatkowy śledź 2 x USB. Wczoraj odebrałem ze sklepu płytę w rev.2.0 i "brakuje mi" 1 kabla SATA, przejściówki molex -> 2 x SATA oraz śledzia z portami USB. Czy tak jest w standardzie (czy może wyposażenie jakimś cudem "wyparowało" z pudełka)? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 tak jest w standardzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Tez posiadam Rev 2.0 i dostalem co samo co "Jaszczury" :) Ale nie mam co zalować przejściówki molex--->Sata bo mam w zasilaczu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 A uzywa ktos karty dzwiekowej wbudowanej w ta plyte ? Jaka jest jej jakosc ? Bardzo obciaza proca ? Mam obecnie starego Vortexa1, i nie wiem czy jest ses sie przesiadac, wolne PCI zawsze sie przydac moze. Mnie chyba trafila sie niesprawna plyta, karta mimo zainstalowania nie wydaje dzwiekow, napewno dobrze wszystko podlaczylem. I w BIOS jest wlaczona, win wykrywa ja normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Ja używam tego Realteka i powiem że nie jest zły, ale rewelacyjny też nie. EEE tam, jak dla mnie wystarcza. NV Mixer na tym działa więc nie jest źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skazany Na Bluesa Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) Witam Mam pewien problem. Posiadam płyte Gigabyte GA-K8NS s.754 i semprona 2500+. Problem polega na tym iz w biosie nie moge zmienic mnoznika. Mam tylko taloe fuknkcje: CPU Clock AGP Clock CPU Voltage Control (w jakis procentach: 5%, 7,5% 10%) VDDQ (AGP) Voltage Control DDR Voltage Control Mozecie mi powiedziec co jest grane? Edytowane 21 Września 2005 przez Skazany Na Bluesa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 No jasne ze nie mozesz przecież dopiero processory od mnoznika 9 maja odblokowany w dol!!! :mur: poczytaj sobie specyfikacje :razz: a teraz wazniesze sprawy: obczajalem ten rezystor przy nozce nr1 i moj miernik pokazuje ze ma nie 5kO tylko 3kO :-| nie wiem co jest grane.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 zmierz do jakiego napiecia był podpięty ten rezystor jak do 5v to pewnie jest jakaś tolerancja ,czy jest 3k czy 5k nie robi róznicy już , ale aktywny był tryb hammer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 A uzywa ktos karty dzwiekowej wbudowanej w ta plyte ? Jaka jest jej jakosc ? Bardzo obciaza proca ? Mam obecnie starego Vortexa1, i nie wiem czy jest ses sie przesiadac, wolne PCI zawsze sie przydac moze. Mnie chyba trafila sie niesprawna plyta, karta mimo zainstalowania nie wydaje dzwiekow, napewno dobrze wszystko podlaczylem. I w BIOS jest wlaczona, win wykrywa ja normalnie. 1660474[/snapback] sprawdz kolejność gniazd-na starej płycie do głośników miałem"górne gniazdo" a tutaj jest środkowe-mozna sie czasem mocno zdziwić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Wiem podlaczalem do wszystkich :) Ale byl inny problem, nie wyjalem starej karty dzwiekowej i Vortex byl nadal podstawowa, po wylaczeniu Vortexa w menedzeze uzadzen nowa zaczela grac... Ale musze powiedziec, ze przegrywa z Vortexem o kilka klas conajmniej... Mam sprzet podlaczony do wierzy Sony, Vortex wszystko supper. A na tej wbudowanej to poprostu nie da sie sluchac czegos takiego jak: Artrosis, Sonata Arctica, Vanessa Mae... Dzwieki sa jakby wyprane, fatalnie, fatalnie i jeszcze raz fatalnie... Poprostu Vortex dalej bedzie dzielnie sluzul, to jedyny sprzet jaki pozostal mi ze sprzetu ktory kupilem po wyjsciu z woja za wyprawke w 1999r :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 zależy jakich sterów używasz jak od nvidii to sie nie dziwie , realteka stery to podstawa(najnowsze) i trzeba troszke korektorem się pobawić ta muzyczna nie jest zła ,ale żadna rewelacja sb live i sb 24bit wyrażnie lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skazany Na Bluesa Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Mam takie pytanie odnoscnie czujnika w Gigabyte GA-K8NS. Posiadam procesor sempron 2500+ i bios pokazuje 28 stopni na wentylatorze boxowym. Czy czasem to nie za malo moze czujnik jest walniety? Co o tym sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 normalna temperatura , ja mam na A64 200*9 1.15v 22stopnie w idle , a czujnik jest w procesorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 @sideband Faktycznie na sterach Ralteka jakosc jest juz lepsza. Ale nadal do Vortexa duuzo brakuje, na tej wbudowanej mozna sluchac POPu, ale "lepszej" muzyki to nie radze, dzwiek jest plytki, za duzo traci, jakbym sluchal na glosnikach komputerowych... Nastepnym upgrade u mnie bedzie Hercules Fortissimo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 @sideband Faktycznie na sterach Ralteka jakosc jest juz lepsza. Ale nadal do Vortexa duuzo brakuje, na tej wbudowanej mozna sluchac POPu, ale "lepszej" muzyki to nie radze, dzwiek jest plytki, za duzo traci, jakbym sluchal na glosnikach komputerowych... Nastepnym upgrade u mnie bedzie Hercules Fortissimo... 1662543[/snapback] heheh ty audiofil to nie sluchaj muzyki z kompa , albo zostan na tej swojej starej i nie narzekaj jak stara baba bo chyba plyta z wbudowana dzwiekowka nie jest do sluhania jakiejs tam muzyki wysokich lotow , fajnie ze sie pochwaliles tym starym vortexem ale daj se luzu ;] za ta cene masz to co masz , logiczne ze jak czegos wiecej chcesz to kupujesz sobie oddzielna karte i po problemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Znowu zglopialem. do nozki nr 1 doprowadzone jest dokaldnie 2,8V... czyli wynika z tego ze ten kontroler dziala w trybie vmr10 a nei hammer. bardzo ciekawa sprawa. sideband moglbys wrzocic tabelke do tego trybu? ale nie wiem czy da sie cos zmodowac jak tam nri ma 5V... po cholere zmieniali blok zasilania... jezeli ktos chce to moge sprzedac plytke, zreszta jest juz na allegero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) @lokee Nie wiem czy wisz, ale to jest temat o plycie ktora mam o to jest pewne porownanie sprzetu, nie chwale sie Vortexem bo uwazam ja za karte srednia nawet bardzo, i z powodu braku sterow chcialem sie przesiasc na ta z plyty, ale skoro jest taka wielka roznica to postanowilem sie podzielic z uzytkownikami tym... I nie uwazam to za nic zlego, jesli Ci to nie odpowiada to nie czytaj ! Twoj post nic nie wniosl to tematu wiec prosze nie smiec wiecej... Nie musisz cytowac poprzedzajacego postu... Przepraszam za OT. Edytowane 22 Września 2005 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Witam! Zakupiłem ostatnio K8ns rev. 2 oraz semprona 2800+ (64bit). Do tego dysk Samsunga, 80gb z 8m cache na sata2 oraz 9500, też gigabyte. 2x512 mb hynix d43, sound blaster live 24 bit, zasilane chieftec'iem 350. Komp przyszedł w paczce i nawet działał, zainstalowałem xp. Po zmianie coolera na freezera64 i chłodziwa nb na niebieskiego zalmana odpaliłem kompa. I tu zaczęły się problemy: dowiedziałem się, iż bios zrestetował się przez checksum error. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu komp uruchomił się, zacząłem instalować stery do chipsetu, lan itp. Zechciał się zresetować, więc mu pozwoliłem, ale zanim się uruchomił ponownie wyłączyłem go żeby podpiąć kabel sieciowy. Po uruchomieniu komputer zaczął się zawieszać na ekranie z napisem "Windows XP". Po resecie dłuuugo schodziło mu z wykrywaniem napędów. Potem przeczytałem kompunikat o konieczności włożenia stosownego dysku bootowalnego... Po każdym wyłączeniu i ponownym włączeniu kompa proces powtarza się: zwis podczas ładowania systemu a potem problem z wykryciem dysku... Przywracałem optimized defaults w biosie, przełączałem dysk na drugie gniazdo sata, niestety nie pomogło. Ma ktoś jakieś pomysły? Bo ja nie :mur: :mur: :mur: Procek w okolicach 32 stopni, zalman na northbridge ciepły, więc zamontowany dobrze. Bios f13. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) kurcze mam rev 2.0 i rev 1.1 w domu własnie i strasznie biedna ta rev 2.0 ,ślepy chwilowo jestem :-P ale zmiany htt w frequency cos tam voltage control nie widze moze jutro zobacze ale to chyba tam powinno byccos biedna ta plyta 2 kondziory te procenty hmmmmm w sumie to nic nowego ale jakos tak biednie Edytowane 22 Września 2005 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Po dłuuuuuuuugich bojach od wczoraj zostałem posiadaczem GA-K8NS rev 1.0 :) :) :) Teraz jeszcze 2800+ or 2600+ :>?!?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 @lokee Nie wiem czy wisz, ale to jest temat o plycie ktora mam o to jest pewne porownanie sprzetu, nie chwale sie Vortexem bo uwazam ja za karte srednia nawet bardzo, i z powodu braku sterow chcialem sie przesiasc na ta z plyty, ale skoro jest taka wielka roznica to postanowilem sie podzielic z uzytkownikami tym... I nie uwazam to za nic zlego, jesli Ci to nie odpowiada to nie czytaj ! Twoj post nic nie wniosl to tematu wiec prosze nie smiec wiecej... Nie musisz cytowac poprzedzajacego postu... Przepraszam za OT. 1663583[/snapback] zato twoj wyjasnil sprawe :) i wniosl wiele nowego . poprostu jak pisalem za ta cene to jest prawdopodobnie najlepsza dzwiekowka jako mzna miec i poprostu smieszy mie jak ktos pisze takie bzdety ze "tylko do popa " albo klopa :) Nie czuj sie urazony , to jest moje zdanie i moge sie mylic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 @Soker Ja bym bral 2800+, slyszalem, ze lepiej sie kreca, choc wiadomo to loteria. Moj 2600+ jest dosyc slaby do OC, niestety... @lokee Do klopa to se mozna ta dzwiekowke wrzucic, wiesz nie uraz sie ale to tylko moje zdanie i moge sie mylic, pozatym duuuzo zalezy od tego co masz podlaczone do kompa i jakie przetworniki masz w uszach ;) Widze, ze nie wiesz dlaczego napisalem o POPie... Tak moj ostatni nie wniosl nic, podobnie jak Twoj, ale byl odpowiedzia... Nie mam zamiaru sie klucic bo to nie jest wlasciwe miejsce, jesli moderator uwaza, ze nie pisalem na temat to niech usunie moje posty i bedzie porzadek. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Bijcie sie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) K8NS dobrą płytą jest. THX Focus za procesor :> Edytowane 23 Września 2005 przez gaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...