DziuraWy71 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Moj kumpel nie chce ze mna nawet rozmawiac, gdy cos sciaga ;] Probuje mu wytlumaczyc, ze gg nie zwalnia polaczenia, a jesli juz zwalnia, to nieznacznie. Jak jest naprawde, powiedzcie prosze. Jakie roznice w transferze moga nastapic , gdy TYLKo gdamy na gadu-gadu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zadne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Nie ma roznic w transferze. Przez gg wysylasz naprawde bardzo male ilosci danych liczone w bajtach, a juz na pewno nie przekraczaja one kilku kilobajtow. Wyjatkiem jest oczywiscie przesylanie plikow czy obrazkow (emotikonki tutaj sie nie zaliczaja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik44 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 gg nie zwalni transferu!!!!!!! z doświadczenia- kumpla wiem, ze wirusy bardzo zwalniaja transfer:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KKRT Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Ja powiem tak, musialbys sie niezle natrudzic spamujac kolege by wyciagnac w gg transfer 1kb/s ;] Na serio GG praktycznie lacza nie obciaza, zalozmy ze rozmawiasz z 3 osobami kazda pisze raz na 10 sekund [i Ty tak samo odpisujesz], powiedzmy 1 zdanie skladajace sie 50 znakow. Jako ze znak [char] zajmuje zazwyczaj [przynajmniej jesli chodzi o C++ i Pascala oraz qbasica] 1 bajt, wiec 3*50*2=300 bajtow, jako ze ustalismy, ze to co 10 sekund, wiec srednio 30 b/s. Trzeba dodac do tego polaczenie z serwerem GG z 20 b/s i polaczenia bezposrednie tak z 50b/s [ale one dotycza nas tylko wtedy gdy ktos np zmienia status]. Wiec w sumie gg obciaza lacze od 30-200 b/s [200 to juz bardzo duze obciazenie, ktore sie rzadko zdarza]. Tak wiec obawy Twojego kolegi sa calkowicie bezpodstawne ;]. Ps. To sa rozwazania czysto teoretyczne, ale watpie by kiedykolwek lacze bylo obciazone transferem 500b/s lub wiekszym. Pozdrawiam Ps2. Sytuacja nie dotyczy obrazkow, ale to zdarzenia jednostkowe, a emotoikony sa na Twoim dysku, wiec nie traktuje sie ich jako obrazki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Wątpie by przesyłanie znaków mogło spowolnić transfer, lecz ten banner z gadu-gadu wyciska siódme poty z zasobów Windowsa czasami, więc można go usunąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 a jak usunąc ten banner? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Może powiedzą coś gracze gier sieciowych np CS:S. Jak gram w CS to zawsze wyłaczam GG (znaczy sie mam tlena, a w nim GG), nie wiem czy to zwiększa mi ping o 1ms, bo nie sprawdzałem, ale wyłaczam by mi sie nie pojawiały statusy osób i okienka z rozmową. 8) Nareszcie pierwszy post po tak długim czasie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Np. stąd http://www.ogloszenia.rzeszow.pl/bk2/Files...killer2v1_7.exe - mi działa z GG 6.0 build 139. Po włączenie programiku wskazujemy plik gg.exe naciskamy OK (intuicyjna obsługa....) i nie powinno być już tego zasobożernego pasaaaaa, bleeeee pasku.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 właśnie jak gg wpływa na ping w grach??? Przecierz gg cały czas wysyła/odbiera dane, nie tylko podczas rozmowy (sprawdza kto jest dostepny na liście + opisy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Nie wplywa to na ping w grach na tyle, zeby dalo sie to odczuc. 1ms w ta czy w tamta strone jest wg mnie bez znaczenia. Moze natomiast negatywnie wplynac na gre dzialanie programu (wyskakiwnaie okiena z rozmowa, wyswietlanie statusow itd). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszzz Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 A ja was zaskoczę... mam neo 128 i po jakimś tygodniu każdego mieciąca wchodzi mi na transfer 32kbps (z racji limitu 5GB). Jak mam włączone PowerGG od razu te marne 4kB przepadają...-widać na wykresie w eMulu na drugim kompie. Wniosek: GG nie obciąża, PGG (konkretnie plugin inwigilator) obciąża na conajmniej 4kBps. W tlenie plugiy .info i Invisible0.002 (czy jakoś tak) działają w ten sam sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 ja też zauważyłem że p owłączeniu GG wyposażonego w jakiekolwiek wtyczki na opcji Neo 128 - po zmniejszeniu transferu do 32 kbitów transfer siada ... zamiast być mniej więcej stały zaczyna skakać jak szalony z góry do dołu i wykres transferu zmienia się z płaskiego lub leciutko falistego w okolicach 3,8-4,2 KB na zupełnie sinusoidalny i to o bardzo głębokich skokach :) mierzyłem taki transfer programami dumeter i autoconnect i średni transfer po jakichś 12 godzinach działania azureusa spada o około 30-40% .... poprostu pojawiaja się przedziały martwe - bez transferu c owpływa na średnią z całego dnia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszzz Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 ja też zauważyłem że p owłączeniu GG wyposażonego w jakiekolwiek wtyczki na opcji Neo 128 - po zmniejszeniu transferu do 32 kbitów transfer siada ... zamiast być mniej więcej stały zaczyna skakać jak szalony z góry do dołu i wykres transferu zmienia się z płaskiego lub leciutko falistego w okolicach 3,8-4,2 KB na zupełnie sinusoidalny i to o bardzo głębokich skokach :) mierzyłem taki transfer programami dumeter i autoconnect i średni transfer po jakichś 12 godzinach działania azureusa spada o około 30-40% .... poprostu pojawiaja się przedziały martwe - bez transferu c owpływa na średnią z całego dnia :)To i tak nie masz źle... Mi jak ograniczą transfer to ciągnę góra 2.5 kBps, a jak jeszcze dojdzie odpowiedni plugin GG/tlena to siada do okrągłego 0 ;-(. żadnej sinusoidy. po prostu zero! A że eMule na drugim komputerze, tata (który przy nim siedzi) zawsze wie, kiedy wchodzę na GG ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 ja też zauważyłem że p owłączeniu GG wyposażonego w jakiekolwiek wtyczki na opcji Neo 128 - po zmniejszeniu transferu do 32 kbitów transfer siada ... zamiast być mniej więcej stały zaczyna skakać jak szalony z góry do dołu i wykres transferu zmienia się z płaskiego lub leciutko falistego w okolicach 3,8-4,2 KB na zupełnie sinusoidalny i to o bardzo głębokich skokach :) mierzyłem taki transfer programami dumeter i autoconnect i średni transfer po jakichś 12 godzinach działania azureusa spada o około 30-40% .... poprostu pojawiaja się przedziały martwe - bez transferu c owpływa na średnią z całego dnia :)To i tak nie masz źle... Mi jak ograniczą transfer to ciągnę góra 2.5 kBps, a jak jeszcze dojdzie odpowiedni plugin GG/tlena to siada do okrągłego 0 ;-(. żadnej sinusoidy. po prostu zero! A że eMule na drugim komputerze, tata (który przy nim siedzi) zawsze wie, kiedy wchodzę na GG ;) żle się zrozumieliśmy :) mnie chodziło o to, ze normalnie po ograniczeniu transferu po przekroczeniu mam transfer 3,8-4,2 KB .... tak jest jak nie włącze GG :) natomiast jak je włącze to mam zaraz max. własnie około 2,5 KB (tak jak ty) a czasem nawet mniej bo są spadki takze do 0 KB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszzz Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 tiaa,,, bardzo źle się zrozumieliśmy.... jak mi ograniczą transfer, to jest max 2.5 a jak jeszcze włącze GG, to jest max 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...