Skocz do zawartości
fit

Nareszcie Cicha Pompka ! (topic O Obiegowkach Cwu)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja za Lianga z gwintowanymi króćcami plus złączki i przesyłke za pobraniem dałem 229pln i fakturę dostałem ;> Więc nie wiem czy 199zika za to coś z allegro (wygląda na minimum 10Lat ;>) to taka super okazja...

A można spytać gdzie kupowałeś :?: Bo też chce sobie Lainga sprawić ale w pc-tuning kosztuje 284zł (wersja ze złączkami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za Lianga z gwintowanymi króćcami plus złączki i przesyłke za pobraniem dałem 229pln i fakturę dostałem ;> Więc nie wiem czy 199zika za to coś z allegro (wygląda na minimum 10Lat ;>) to taka super okazja...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=102252932

nie 199 tylko 185, poza tym ona jest nowa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś porąbałem. Miałem na ekranie jakąś zgniłą pompe cwu za 195... Stąd moja reakcja.

Btw i tak proponuje malutkiego, cichutkiego i fajniusiego Lainga DCC=1RT ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

taa, ale cena....

C.W.U mozna dostac wiele taniej.

Osobiscie jakbym dostał 250zł na pompe to bym wybrał Lainga. Pod 12V, startuje i gasnie z kompem bez inwestycji w jakies listwy synhro. No i wymiary... No nie da sie ukryc ze C.W.U jest wieksza, nie wspominając juz o C.O.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh wiem ze pisałem już o tym 5 razy... dałem 229pln z przesyłką za pobraniem ;D

Wymieniłem z Eheima 1250 więc też z fajnej pompki. Ale ta nowa jest po prostu boska.

Jedyne co nie wiem jeszcze to czy podoba mi się 8/10. Przeszedłem z 10/12 i jeszcze nie wiem czy mi się bardziej podoba. Co do jakości samych węży to innovateki są rewelacyjne... Ale kurcze cienkie jakieś takie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

noo innovateki mam w domu niebieskie 8mm i sie wydają jakies ciensze od cellfastow 8mm, ahh całe życie na 10/12 i 12/16 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

dokladnie, choinki to jest to! nk12 forever :lol:

Właśnie!

Teraz się morduje z SK10, lipa totalna. Jak łączy sie dwa elementy węzem to przy skręcaniu ten wąż sie obkręca! Nie nawidze tego!

Ale za to zaciekawiły mnie złączki wtykowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

taak robiłem..

Było jeszcze tragiczniej. Moczyłem w ludwiku. Obracało sie jak po wazylinie.

Weze to innovatek 8/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś ma Pompę Leszno lub Grundfosa pod ręką?

Jaka uszczelka jest w pompie Leszno 15PWr14C (c.w.u) pomiędzy korpusem pompy (tym czymś nakręcanym z wejściem i wyjściem) a obudową (pompą). Bo mam w instrukcji na schemacie budowy, że jest tam coś a ja nie mam żadnej uszczelki w tym miejscu i teraz jakiś oring musze dopasować. Czy to jest w ogóle oring i jaka to ma grubość - średnicę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś ma Pompę Leszno lub Grundfosa pod ręką?

postaram się dziś swoją rozkręcić podczas czyszczenia układu testowego.

oring jest spory, przekrój kwardatowy (afair), koło 1,5 mm ścianki

BTW:

jeśłi się wszystko powiedzie, to jeszcze DZIŚ wyniki testów wydajnościowych pomy c.w.u. z rezem i bez :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) jeśłi się wszystko powiedzie, to jeszcze DZIŚ wyniki testów wydajnościowych pomy c.w.u. z rezem i bez :D

nooooo, ciekaw jestem...

Kszonek , powinieneś ... Bo jeśli dobrze kombinuję to przy pomocy bardzo dokłądnego narzędzia test będzie robiony ...

bok_RN Czy dobrze kombinuję że to jest to co myślę? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego ja na moją Leszno to kasę z podziemi wytrzasnąłem. Co prawda dostałem ją bez tej „dużej” uszczelki ale naskrobałem uprzejmego meila do sprzedawcy i obiecał mi że ją listem dośle. No i nie mam gwarancji ani faORT: ORT: ORT: ktury, ale tak poza tym wygląda jak nowa i kosztowała 185 zł.

… aaa, No i nawet działa.

Ale co ja już się pier... z tym WC i co dzień przeglądam Allegro to Wy co niektórzy już macie tam X rewizję.

ooo i proszę:

http://www.allegro.pl/item105363269_nowa_p..._15pwr_14c.html

o wilku mowa :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy siak moje pytanie nadal aktualne....

Te pompy sa identyczne, inny kolor obudowy. Tak samo wykonane, te same materialy, imo zdecydowanie warto je brac. Moze sie to wydac dziwne ze niby grundfos lepszy powinien byc, ale takie przeslanki sa bezpodstawne. Swiadczy o tym tez cena normalna tych pomp leszno gdzie jest ona rowna albo nawet wieksza grundfosom. Nie ma sie nad czym zastanawiac - brac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi