wladziu Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Witam Was Slucham techno, trance, dance. Na głosniki nie mam za bardzo zamiaru wydac wiecej niz 600 zl. Zastanawiam sie nad Creative pro gamer G500, logitech z-2300, Genius home theatre 5.1, i JBL'ami tanimi do ktorych trzeba by dokupic wzmachol, a takze Yamaha + jakis wzmachol. Jestem otwarty na wszelkie propozycje, Obecnie jade na kinie domowym podlaczonym do kompa ktore jest wg mnie za slabe - satelty 20 Wx5, Sub -50W. Pokoj ok 7 m2. Sprzet szukam glownie pod muze, ale i filmy, gry. Co radzicie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Tez mialem dylemat jakie sobie glosniki kupic i wybralem G500. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz za ok 550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Tez mialem dylemat jakie sobie glosniki kupic i wybralem G500. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz za ok 550O to czy znajde je nie martwie sie tylko o to czy bylyby one najlepszym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Witam mam problem z podlaczeniem tych glosnikow Genius Home Theater 5.1 posiadam karte Creative sound blaster Audigy se http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...320&katid=6 ale gra mi tylko glosnik centralny i woofer glosniki podlaczalem do karty na rozne sposoby nawet probowalem z przejsciowka z zestawu od glosnikow sterowniki instalowalem z plyty i uaktualnialem jak ktos wie jak mi pomoc to niech napisze dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Mam pytanie do posiadaczy zestawu Genius 5.1 Home Theater - czy z frontow dochodzi jakies buczenie (niezaleznie czy zestaw ma sygnal na wejsciu i bez wzgl na ustawiony poziom glosnosci) czy zadnych irytujacych odglosow nie wydaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 a ja sie zagalopowalem i nowy temat zalozylem mam pytanko co wybrac z tych dwoch ?? Creative Inspire T6060 5.1 czy moze LOGITECH X-530 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Mam pytanie do posiadaczy zestawu Genius 5.1 Home Theater - czy z frontow dochodzi jakies buczenie (niezaleznie czy zestaw ma sygnal na wejsciu i bez wzgl na ustawiony poziom glosnosci) czy zadnych irytujacych odglosow nie wydaja? Sprawdz w sofcie od karty dzwiekowej (lub w panelu sterowania) czy masz wylaczone wejscie liniowe, ew. mikrofonowe. @spoxxx - w Creative jakos nie podoba mi sie brzmienie subwoofera, za bardzo dudniacy jest. Sklanialbym sie ku Logitechom, ale obate zestawy sa porownywalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Sprawdz w sofcie od karty dzwiekowej (lub w panelu sterowania) czy masz wylaczone wejscie liniowe, ew. mikrofonowe.To wina konstrukcji, bo buczenie dochodzi bez wzgl na polaczenie z karta - albo za male kondzie (swoja droga 2 pary 4700uF) albo wplyw trafo na elektronike. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 W ofercie znanej firmy Edifier pojawiły się nowe zaawansowane pod względem jakościowym modele głośników aktywnych czyli z wbudowanym wzmacniaczem(jak najbardziej nadają się do kompa). What's New? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Ten model Edifier M30 Pure Vacuum Tube 2.0 Active Speaker to chyba to samo co: http://www.allegro.pl/item146246103_aktywn...we_val_m30.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Ten model Edifier M30 Pure Vacuum Tube 2.0 Active Speaker to chyba to samo co: http://www.allegro.pl/item146246103_aktywn...we_val_m30.html Prawdopodobnie fuzja firm lub coś w tym rodzaju. http://www.audio01.com/eng/product.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Udalo mi sie juz dobrze podlaczyc glosniki Genius Home Theater SW-HF5.1 5000 i mam problem rozumiem ze tylne glosniki chyba maja grac ciszej ale jeden tylni gra duzo ciszej od drugiego i to sporo nie wiem co mam robic wydaje mi sie ze woofer jest walniety bo po przepieciu glosniejszego glosnika tam gdzie byl podpiety ten co gra ciszej to ten tez gra ciszej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Genius SP-HF1250X 2.0 Co wy o nich sądzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Genius SP-HF1250X 2.0 Co wy o nich sądzicie ? Już było o nich w tym temacie. Stanęło na tym że w tej cenie to bardzo dobry wybór. Mają tylny bassreflex co oznacza że muszą być oddalone od ściany/przeszkody z tyłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Kurde ale zrobiłem małe pomiary wczoraj i co się okazuje - nie mam na nie miejsca :((( Szukam jakiś dobrych głośników 2.0 do 150zł. Niedużych! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Kurde ale zrobiłem małe pomiary wczoraj i co się okazuje - nie mam na nie miejsca :((( Szukam jakiś dobrych głośników 2.0 do 150zł. Niedużych!Omijaj Tracer Power 900. Może Creative M80 ? ( ich cena tak "biegała" w okolicach 150 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 "Kupiłem Creative M80 miesiąc temu i już zaczynają trzeszczeć potencjometry...." "Doskonał, krystalicznie czysty dzwięk. Mam ok. roku, też trzeszczy potencjometr, ale raczej nic sie nie rozleci..." komentarze w internetowym sklepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 "Kupiłem Creative M80 miesiąc temu i już zaczynają trzeszczeć potencjometry...." "Doskonał, krystalicznie czysty dzwięk. Mam ok. roku, też trzeszczy potencjometr, ale raczej nic sie nie rozleci..." komentarze w internetowym sklepie Czyli takie zjawisko jak na moich starych 3d sound dimension. Ten tlenek(?) który się zbiera można łatwo usunąć przez energiczne kręcenie potencjometrem przy wyłączonym zazilaniu - przynajmniej mi to pomagało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Kupuje głośniki 2.1 (prezent dla bratanka) i proszę o pomoc w wyborze. Jeden z 4 modeli: Logitech x-230i - mają pozytywne opinie (ale w stosunku do ceny, a są dość tanie) Logitech Z-3e - ma nie za dobrą opinię, raczej ich nie chcę. Logitech z4 - czy warto dopłacić do nich porównując do x230 ?? Creative I-Trigue 3330 - niewiele o nich znalazłem (jedynie superlatywy w komputroniku...). Cena do 300zł, więc każde z nich mogą być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Creative I-Trigute 2.0 2200 za 130zł będą dobre ? Pamiętajcie - nie moge mieć suba icon_smile3.gif sąsiedzi narzekają icon_razz.gif @Conti - Creative I-Trigue 3330 będą w porządku. Ale IMO za 300zł to już lepiej kupić 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Na 5.1 trzeba mieć miejsce, poza tym wystarczą mu 2.1. Na koniec zostały mi do wyboru właśnie I-T 3330 oraz z4. Resztę wyeliminowałem. Z tym, że z opinii w sieci wynika, że lepsze są z4. Tyle, że ten zamknięty woofer troszkę mnie niepokoi .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Nikt mi nie odpowie :/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Creative G500 to dobry wybór. Mam w drugim mieszkaniu i nie narzekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartosH Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Ja tez mam zamiar w najblizszym czasie kupic sobie zestaw glosnikow 2.1. Tak samo, jak Conti zastanawiam sie nad Creativami I-T 3330 i Logitechami z4. Ktory zestaw wg. Was jest lepszy ? Edytowane 6 Grudnia 2006 przez BartosH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Jeszcze raz <_< Creative I-Trigute 2.0 2200 za 130zł będą dobre ? Kurde w tym dziale to już nikt nie odpowiada :( ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Jeszcze raz <_< Creative I-Trigute 2.0 2200 za 130zł będą dobre ? Kurde w tym dziale to już nikt nie odpowiada :( ? http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=glosniki-121 Moc 2.5 wata na kanał, dwie aktywne mikromembrany, poważny sprzęt. Do słuchania dźwięków z windowsa idealne, na więcej bym nie liczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=glosniki-121 Moc 2.5 wata na kanał, dwie aktywne mikromembrany, poważny sprzęt. Do słuchania dźwięków z windowsa idealne, na więcej bym nie liczył. Czytanie ze zrozumieniem u Ciebie leży... 2200 nie 250 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Czytanie ze zrozumieniem u Ciebie leży... 2200 nie 250 :)Sory poprawie sie: http://www.elate.pl/?products_id=50 Moc 9 wat na kanał, dwie aktywne mikromembrany, poważny sprzęt. Czy to coś zmienia? nie wiem na co liczysz za taką kase, ale mi szkoda by było wydawać 130zł, już bym wolał pozbierać i dołożyć do 2.1 choćby te http://www.elate.pl/?products_id=51 , jeśli piszesz jak wyżej że tylko do kompa z ostrożnością na sąsiadów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Sory poprawie sie: http://www.elate.pl/?products_id=50 Moc 9 wat na kanał, dwie aktywne mikromembrany, poważny sprzęt. Czy to coś zmienia? nie wiem na co liczysz za taką kase, ale mi szkoda by było wydawać 130zł, już bym wolał pozbierać i dołożyć do 2.1 choćby te http://www.elate.pl/?products_id=51 , jeśli piszesz jak wyżej że tylko do kompa z ostrożnością na sąsiadów. http://www.elate.pl/?products_id=51 to miałem i musiałem sprzedać. Rozumiesz że odpada cokolwiek z subem ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 http://www.elate.pl/?products_id=51 to miałem i musiałem sprzedać. Rozumiesz że odpada cokolwiek z subem ? :PTo ja nie wiem co ty za sąsiadów masz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...