t0mster Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Siema mam 2 pytanka dotyczące win 2k/XP, jak na którymś z tych systemów wyłączyć blokade 60fps w grach ? drugie jak wyłaczyc komunikaty [ bluesqreny dokladniej ] ktore informują ze mam cos uszkodzone w komputerze ich tresc to: *** Hardware Malfunction Call your hardware vendor for support *** The system has halted *** chodzi o to zeby nie wyskakiwały :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Ad1. Możesz w opcjach DirectX ustawić domyślną wartość na tyle ile Ci pasuje. Lub zainstalować nowe stery w nich już tego nie ma (a przynajmniej w dętkach serii 5xxx tak miałem) lub użyć programu Refresh Fix (lub podobnego o tym samym efekcie). Ad2. Bluescreenów się nie wyłącza. Zrób reinstal a jeśli się będzie nadal powtarzać to masz coś zwalone w kompie. No i najważniejsze, UŻYWAJ SZUKAJKI!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napi Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 W win2k/xp niebieski ekran mozna zastapic tylko automatycznym restartem. Tzn., ze zamiast bluscreen automatycznie zrestartuje Ci sie komputer. Ustawia sie to we Wlasciwosciach systemu/Zaawansowane/[uruchamianie i odzyskiwanie]-Ustawienia/[Awaria systemu]-Automatycznie uruchom ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mster Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 a nie da rady ustawic tak aby nic nie robil ? tylko dał se spokój ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napi Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 ;). Da rade, nalezy zlokalizowac usterke powodujaca BSOD i ja usunac ;p. Odpowiadajac doslownie: Nie da sie tak ustawic, aby nic nie robil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Znalazlem na googlach taki artykul: http://support.microsoft.com/kb/q222973/ I widze ze pisza tutaj standardowe czynnosci jakie musisz zrobic: Sprawdz kosci ram jakims memtestem, wyjmij dodatkowe ramy i zostaw tylko niezbedna ilosc do uruchomienia pcta. To samo zrob z kartami rozszerzen. Zostaw tylko grafike. Wyczysc bios i ustaw wszystkie parametry na optymalne. Musisz testowac kazdy podzespol metoda prob i bledow bo jakwidac jest to wina sprzetowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Kliknij a wyskoczy pajacyk Nyny: Widze, iz nasze podpisy nic nie daja - i tak wiekszosc ludzi ma problemy ze znalezieniem tych topicow.. albo samej wyszukiwarki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Nyny: Widze, iz nasze podpisy nic nie daja - i tak wiekszosc ludzi ma problemy ze znalezieniem tych topicow.. albo samej wyszukiwarki :)Ale przyznacie, że pytanie było zabawne :)) Gdyby tak można było wszystkie zwisy kompa zlikwidować ustawieniem czegoś w Windows :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 1198192[/snapback]No niestety. Leniuchy same na tym forum i tyle. Lepiej zadac pytanie i uzyskać gotową odpowiedz niz czytac jakies tam FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Siema mam 2 pytanka dotyczące win 2k/XP, jak na którymś z tych systemów wyłączyć blokade 60fps w grach ? drugie jak wyłaczyc komunikaty [ bluesqreny dokladniej ] ktore informują ze mam cos uszkodzone w komputerze ich tresc to: *** Hardware Malfunction Call your hardware vendor for support *** The system has halted *** chodzi o to zeby nie wyskakiwały :] 1192660[/snapback] Jezeli chodzi o nvidie to detonatory powyzej 30.xx na bank juz nie maja problemow z 'refresh rate' a jak maja to w FAQ jest artykol o odswierzaniu ;) Bluescreen jest 'skutkiem' i nalerzy szukac 'przyczyny' I trzeba zaczac od 'podstaw'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...