Skocz do zawartości
DeathEvil

winchester 3000+ nowy krol OC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm panowie jestem strasznie zawiedziony po przesiadce na amd64 bit:( nie zauważam żadnej różnicy ani w grach ani w pracy w środowisku windows między moim obecnym winchesterem 3000@3800 a wcześniejszym sempronem 2400@2800. Owszem 3dmark 2001se pokazuje mi więcej pkt o 4tysiące ale gry chodzą tak samo, tak jak się cieły tak się tną:( a jedyna różnica jest taka że wydałem 700zł:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ty myslisz, ze ten 9800 nei był wpelni wykorzytywany przez tego semprona? zobacz jaka jest róznica duza to wiem po zmianie z a2800 i 6800gt na athlona 3000 wincza i ta karta i duzo lepiej pewnemu userowi chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety jak doom3 na 1024x860 i high detail mi sie ścinał tak się tnie i jak Vampire Bloodlines na maksymalnej grafie się ścinał tak się tnie i dokładnie robi tyle samo fps co wczesniej:( a dla mnie to juz ból troszke kasy na procka, pamieci i grafe wydałem:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety jak doom3 na 1024x860 i high detail mi sie ścinał tak się tnie i jak Vampire Bloodlines na maksymalnej grafie się ścinał tak się tnie i dokładnie robi tyle samo fps co wczesniej:( a dla mnie to juz ból troszke kasy na procka, pamieci i grafe wydałem:(

1278477[/snapback]

Dziwne , przeczytałam to co piszesz i specjalnie zainstalowałam farcry a i co, różnica ogromna na x mobliku ustawinym na 2500mhz 250x10 ciło się ,ale to było spowodowane ramem 512, teraz mam kompa ustawionego 250x9 pamiątki na 500 mhz i różnica ogromna , gra gdzie niegdzie się tnie ale to jest niebo do ziemi, nawet jak w opcjach jest klasa kompa to wtedy miałam średnia a teraz wysoko, czyli coś masz nie tak, pytanie teraz co??Proc mi sie kreci na 2590 ale duże napięcie trzeba dawac a ja mam box i jak dozbieram kaskę to kupię A DATY 566MHZ poszaleje :D

acha detale na maxa

Acha ram mam też ten sam 512 hynixa d-43

Edytowane przez kassiunia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm mnie się niestety trafiła słaba wersja procka:( na 1,55V chodzi raptem na 2,4ghz:( w primie po 1h testów maks temp osiągnął 58 stopni a tak mam 37-39. Tylko zastanawiam się co jest przyczyną tego że gry chodzą mi tak słąbo??:( ludzie na gf5200+512ramu+barton 2ghz grają na tych samych ustawieniach co ja i chodzi im ok:( a jednak adm64bit 2,4ghz, radeon 9800se@Pro i x512geil to może nie jest najnowszy cud techniki ale raczej górna niż średnia półka:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie stwierdzam że czujnik temperatury na płytach msi to śmiech na sali, w zależności od uruchomienia kompa pokazuje mi temperature na procku w zakresie od 16 - 43 stopni w windowsie, odziwo temperatury na hdd i płycie zawsze są zbliżone. Ale nie było by to jeszcze powodem do mojego zwątpienia gdyby nie to że przedchwilą gdy uruchomilem kompa speedfan, everest i cpucool pokazały m izgodnie temp na procku 2 stopnie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi po przesiadce z A2800+ na A64 3000 @ 4000 naprawde fps skoczył i to zauważalnie - teraz widać czemu moja grafa jakoś kiepskowydalała - a teraz no problem - w grze w którą najczęściej gram (colin 2005) fps skoczył dokładnie 2x - teraz niezchodzi poniżej 90.

Jestem bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarlaxe

a propos MOBO MSI ,jak w porownaniu z Epoxem??

do tematu:

swego czasu robiłem testy w timedemo DIII i roznica m-dzy Bartonem 2,5GHz a A642,5GHz na 9700Pro dochodziła do 10FPS ,czyli ok 20% na kozysc A64

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rapra 1024 to mało? niestety niecały tydzień temu wydałem już kase na tego amd64bity i płyte wiec kasy brak na jakies 2 miechy:(

A i mam jeszcze takie pytanie to wjaki sposób mam poznać jaka jest temperatura na procku???? mam podkręconego ze zmienionym napieciem vcore i teraz troszke sie boje ze pokazuje mi np 45-50 a jest 60 stopni:( no a metoda na palucha mało efektywna bo bok radiatora jest co najwyzej letni, do ciepła mu jeszcze daleko...

Edytowane przez Anomandarist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem na allegro 3000+, sprzedawca zapewnial ze procesor chodzi na 2600Mhz 1.38v (doplacilem za ten wynalazek 20zł wiecej) i co otrzymalem ? procek z 0503 i na 1.4v max 2150Mhz, po podniesieniu do 1.55 max 2400 nie stabilnie, super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K****, ja też tam na aukcji kupiłem procka, ale jescze nei wpłaciłem kasy, i nei wiem co robić :/

Cholera jasna.

A gadałeś moze z nią o wymianie?

Tam było napisane, ze sa z 44tygodnia, masz podstawy do reklamacji. Chyba, ze nei chodzi nam o tą samą aukcje.

Chodzi mi o tą: mam nadzieje, ze nie dostane bana za to, ze podaje)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41803160

:/ :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi