ghost_mode Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 przerobiłem swój procesor łącząc mostek grafitem i pochodził przez 2 tygodnie potem nagle błędy restarty aż wcale nie uruchaiał się komp ... Podejrzewając procesor ztarłem gumką grafit - cache wrócił do 256kb ale góra dziesieć sekund i zznów restarty kompa itp cuda więc poprawiłem jeszcze raz grafitem mostek i mam znów 512kb i proc nadal działa ... ale jak długo ? ołówek jest do du**** jaką trwalszą metodę polecacie żeby nie było niespodzianek ? może srebrny lakier do naprawy mikroukładów ? i gdzie coś takiego kupić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Ja wlasnie kupowalem srebrny lakier.... w 4max ie :). www.4max.com.pl poszukaj tam napewno jest... Jest bardzo dobry TYLKO DOBRZE ZAKREC GO JAK JUZ UZYJESZ bo mi wysechl troche :P. Ale o wiele lepszy byl niz olowki nawet te b5 i wiecej...:)... Kiedys jak duronami sie bawilem to tez mielismy rozne zwieczhy czasami do czasu kiedy nie uzylem tego lakieru POLECAM :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Ja kupiłem sobie ostatnio w elektronicznym taki lakier przewodzacy prad za 13 zł do ogrzewania tylniej szyby w samochodzie, nada sie pewno i do laczenia mostkow. A pewno bedzie taniej niz w 4maxie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 http://www.4max.com.pl/default.asp?g=129&gg=67&produkt=74 ^23 zł w tym sklepie może poszukam w motoryzacyjnym :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 1209965[/snapback]ja u siebie w motoryzacyjnym płaciłem 10ziko i 30 groszy ;] a kupywałem 3 tyg. temu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 zgadzam sie w motoryzacyjnym najtaniej i super sie trzyma do dzis dzien Palomino z odblokowanym mnoznikiem lata :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 ja też thortonana bartona przerobiłem ale za pomoca ołówka niechciało a jak użyłem lakieru od razu używam elektron 40ac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 A jak nie ma lakieru, to można miękką cyną pomazać (podobnie jak ołówkiem) - lepsze przewodzenie i większa trwałość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Ja kupiłem sobie ostatnio w elektronicznym taki lakier przewodzacy prad za 13 zł do ogrzewania tylniej szyby w samochodzie, nada sie pewno i do laczenia mostkow. A pewno bedzie taniej niz w 4maxie. 1209892[/snapback] nie nada sie bo polaczenie bedzie mialo duza rezystancje --- przeczytaj moj post w temacie o odblokowywaniu duronow tam to dokladniej opisalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 jak sadzicie coś pomoże taśma klejąca jak się ładnie położy na mostki łączone ołówkiem ? bo wąłśnie podjąłem taką próbę... PS ostatnio Duron Morgan 1300 wytrzymał 4 tygodnie na ołówku Thorton 2000+ wytrzymał 2 tygodnie, po czym zwiechy restarty lub komp się nie odpalał.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 napewno ograniczy w jakims stopniu ulteniania olowka ale czy zapewni 100% tego raczej nie jestem pewien ale napewno przedluzy zywot grafitu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Mój thortonek jest zmodowany metodą ołówkową, grafit jest zaklejony taśmą, działa już pięknie kilka miesięcy, zero jakichkolwiek oznak niestabilności proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) kurcze moze i ja sie skusze na male co nie co :) jakis modzik na procusiu hehe. jakis cashe odblokowac. ale pytanie duzo to da w wydajnosci?? jakies zauwazalne zmiany?? bo jesli jest mala roznica to po co sie trudzic ale chociaz cos bym chetnie cos popsul hehe :twisted: a i jesli mostki sa niewidoczne to znaczy ze sa pod luminatem i trzeba go zdrapac?? porazka :( to juz wieksza kmina ehh Edytowane 24 Lutego 2005 przez Hesos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Ja ide w pon do elektronicznego po Electrona i bede mazac zanim zaloze swoje WC =) Kiedys byl duzy topic o tym odblokowywaniu ale zniknal chyba :/ zamazywalo sie drugi mostek od lewej przy L2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 wlasnie tez nie pamietam jak to lecialo.?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 kurcze moze i ja sie skusze na male co nie co :) jakis modzik na procusiu hehe. jakis cashe odblokowac. ale pytanie duzo to da w wydajnosci?? jakies zauwazalne zmiany?? bo jesli jest mala roznica to po co sie trudzic ale chociaz cos bym chetnie cos popsul hehe :twisted: a i jesli mostki sa niewidoczne to znaczy ze sa pod luminatem i trzeba go zdrapac?? porazka :( to juz wieksza kmina ehh 1296360[/snapback] nie trzeba zdrapywać laminatu.. Ja ide w pon do elektronicznego po Electrona i bede mazac zanim zaloze swoje WC =) Kiedys byl duzy topic o tym odblokowywaniu ale zniknal chyba :/ zamazywalo sie drugi mostek od lewej przy L2? 1296397[/snapback] u mnie drugi od lewej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 kupiłem dziś ELECTON 40 AC - jak narazie działa ;) cena 20.90,- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinc Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 A na moim duronie 850 olowek dzialal prawie 2 lata :P i pewnie dziala do tej pory bo jak go sprzedawalem to zapomnialem wytrzec :D pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) ta tasiemka miedziana klejona z dwoch stron powinna byc... koszt 5,99 pln Edytowane 27 Lutego 2005 przez Bartosz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Lutownica, troche skilu i za froko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 dobra ja jestem jakis nanic chyba :/ juz sie zgubilem, wiec u mnie wyglada tak: L1 wszystkie cale L2 drugi przeciety L5 pierwszy i trzeci przeciety L9 wszystkie przeciete co mam w koncu mostkowac zeby cashe uzyskac?? a oznaczenia proca to: AXDC2200DUV3C 1050986K30915 AQYHA 0346WPMW co to w ogole jest?? :D warto sie bawic i wyciskac ile sie da?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 no L2 się łączy ten przerwany (tylko jeden chyba był) i już.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 dokladnie - moj tez chodzil zmodowany lutownica i nie trzeba znowu do tego takich kosmicznych umiejetnosci zreszta mi sie rece trzesa od 5 lat;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 to spoko, jak zakupie se paste (bo mi sie skonczyla :/) to wyjme proca i bede kminił :twisted: , tylko narazie oloweczkiem co bym nic nie popsul bo niestety pieniedzy na drzewkach nie choduje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Ej Ludzie czy jak odblokuje swojego bartona na bartona mp łącząc 1 mostek l5 to będę miał vcore 1,45 i będę mugł wszystko regulować w biosie???? czy wtedy tylko z poziomu windowsa przez jakiś tam programik???? :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Ciekawostka: gdy miałem 256kB cache L2 (thorton) to prime95 mi sie wywalał a po odblokowaniu na 512 (barton) prime jest full stabilny na takim samym napięciu i konfigu :D PS niedługo testowanie malowania na Sempronie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Ciekawostka: gdy miałem 256kB cache L2 (thorton) to prime95 mi sie wywalał a po odblokowaniu na 512 (barton) prime jest full stabilny na takim samym napięciu i konfigu :D 1307658[/snapback] Właśnie, u mnie też po odblokawaniu L2 spadło zapotrzebowanie na Vcore, wcześniej na 200x9 trzeba było 1,675, teraz 1,600V. Widocznie teraz procesor jest "sobą". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 PS niedługo testowanie malowania na Sempronie ... 1307658[/snapback] W celu? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 przerobiłem swój procesor łącząc mostek grafitem i pochodził przez 2 tygodnie potem nagle błędy restarty aż wcale nie uruchaiał się komp ... Podejrzewając procesor ztarłem gumką grafit - cache wrócił do 256kb ale góra dziesieć sekund i zznów restarty kompa itp cuda więc poprawiłem jeszcze raz grafitem mostek i mam znów 512kb i proc nadal działa ... ale jak długo ? ołówek jest do du**** jaką trwalszą metodę polecacie żeby nie było niespodzianek ? może srebrny lakier do naprawy mikroukładów ? i gdzie coś takiego kupić ? 1209841[/snapback] kup sobie lakier electon w sklepie elektronicznym - jakieś 10-15 zł. Jak nie chcesz wydawać kasy to idź do serwisu RTV i niech koleś ci maźnie na mostek electonem za 2 zł ;) - u mnie już tak rok czasu proc biega. Za to lakier z dodatkiem grafitu tak samo się sprawdzi jak ołówek - testowałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 @OWIES w celu przerobienia na mobila i odblokowania w mobilu x24 zamiast x11 czyli L5 ale niestety na K7Vt4-4X przeróbka na mobile nic nie daje, a w większości innych modeli asrock zmiana zworkami działa ... @wojwar przeczytaj mój post z 25 lutego :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...