Skocz do zawartości
ghost_mode

Przeróbka Proca - Zła Metoda ...

Rekomendowane odpowiedzi

przerobiłem swój procesor łącząc mostek grafitem i pochodził przez 2 tygodnie potem nagle błędy restarty aż wcale nie uruchaiał się komp ...

Podejrzewając procesor ztarłem gumką grafit - cache wrócił do 256kb ale góra dziesieć sekund i zznów restarty kompa itp cuda

więc poprawiłem jeszcze raz grafitem mostek i mam znów 512kb i proc nadal działa ... ale jak długo ?

ołówek jest do du****

jaką trwalszą metodę polecacie żeby nie było niespodzianek ?

może srebrny lakier do naprawy mikroukładów ? i gdzie coś takiego kupić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie kupowalem srebrny lakier.... w 4max ie :).

www.4max.com.pl poszukaj tam napewno jest...

Jest bardzo dobry TYLKO DOBRZE ZAKREC GO JAK JUZ UZYJESZ bo mi wysechl troche :P.

Ale o wiele lepszy byl niz olowki nawet te b5 i wiecej...:)... Kiedys jak duronami sie bawilem to tez mielismy rozne zwieczhy czasami do czasu kiedy nie uzylem tego lakieru

POLECAM :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem sobie ostatnio w elektronicznym taki lakier przewodzacy prad za 13 zł do ogrzewania tylniej szyby w samochodzie,  nada sie pewno i do laczenia mostkow. A pewno bedzie taniej niz w 4maxie.

1209892[/snapback]

nie nada sie bo polaczenie bedzie mialo duza rezystancje --- przeczytaj moj post w temacie o odblokowywaniu duronow tam to dokladniej opisalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sadzicie coś pomoże taśma klejąca jak się ładnie położy na mostki łączone ołówkiem ?

bo wąłśnie podjąłem taką próbę...

PS ostatnio

Duron Morgan 1300 wytrzymał 4 tygodnie na ołówku

Thorton 2000+ wytrzymał 2 tygodnie,

po czym zwiechy restarty lub komp się nie odpalał....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze moze i ja sie skusze na male co nie co :) jakis modzik na procusiu hehe. jakis cashe odblokowac. ale pytanie duzo to da w wydajnosci?? jakies zauwazalne zmiany?? bo jesli jest mala roznica to po co sie trudzic ale chociaz cos bym chetnie cos popsul hehe :twisted:

a i jesli mostki sa niewidoczne to znaczy ze sa pod luminatem i trzeba go zdrapac?? porazka :( to juz wieksza kmina ehh

Edytowane przez Hesos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze moze i ja sie skusze na male co nie co :) jakis modzik na procusiu hehe.  jakis cashe odblokowac. ale pytanie duzo to da w wydajnosci?? jakies zauwazalne zmiany?? bo jesli jest mala roznica to po co sie trudzic ale chociaz cos bym chetnie cos popsul hehe :twisted:

a i jesli mostki sa niewidoczne to znaczy ze sa pod luminatem i trzeba go zdrapac?? porazka :( to juz wieksza kmina ehh

1296360[/snapback]

nie trzeba zdrapywać laminatu..

Ja ide w pon do elektronicznego po Electrona i bede mazac zanim zaloze swoje WC =)  Kiedys byl duzy topic o tym odblokowywaniu ale zniknal chyba :/ zamazywalo sie drugi mostek od lewej przy L2?

1296397[/snapback]

u mnie drugi od lewej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra ja jestem jakis nanic chyba :/ juz sie zgubilem, wiec

u mnie wyglada tak:

L1 wszystkie cale

L2 drugi przeciety

L5 pierwszy i trzeci przeciety

L9 wszystkie przeciete

co mam w koncu mostkowac zeby cashe uzyskac??

a oznaczenia proca to:

AXDC2200DUV3C 1050986K30915

AQYHA 0346WPMW

co to w ogole jest?? :D warto sie bawic i wyciskac ile sie da??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to spoko, jak zakupie se paste (bo mi sie skonczyla :/) to wyjme proca i bede kminił :twisted: , tylko narazie oloweczkiem co bym nic nie popsul bo niestety pieniedzy na drzewkach nie choduje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej Ludzie czy jak odblokuje swojego bartona na bartona mp łącząc 1 mostek l5 to będę miał vcore 1,45 i będę mugł wszystko regulować w biosie???? czy wtedy tylko z poziomu windowsa przez jakiś tam programik???? :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawostka:

gdy miałem 256kB cache L2 (thorton) to prime95 mi sie wywalał

a po odblokowaniu na 512 (barton) prime jest full stabilny na takim samym napięciu i konfigu :D

1307658[/snapback]

Właśnie, u mnie też po odblokawaniu L2 spadło zapotrzebowanie na Vcore, wcześniej na 200x9 trzeba było 1,675,

teraz 1,600V. Widocznie teraz procesor jest "sobą".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przerobiłem swój procesor łącząc mostek grafitem i pochodził przez 2 tygodnie potem nagle błędy restarty aż wcale nie uruchaiał się komp ...

Podejrzewając procesor ztarłem gumką grafit - cache wrócił do 256kb ale góra dziesieć sekund i zznów restarty kompa itp cuda

więc poprawiłem jeszcze raz grafitem mostek i mam znów 512kb i proc nadal działa ... ale jak długo ?

ołówek jest do du****

jaką trwalszą metodę polecacie żeby nie było niespodzianek ?

może srebrny lakier do naprawy mikroukładów ? i gdzie coś takiego kupić ?

1209841[/snapback]

kup sobie lakier electon w sklepie elektronicznym - jakieś 10-15 zł.

Jak nie chcesz wydawać kasy to idź do serwisu RTV i niech koleś ci maźnie na mostek electonem za 2 zł ;) - u mnie już tak rok czasu proc biega.

Za to lakier z dodatkiem grafitu tak samo się sprawdzi jak ołówek - testowałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@OWIES

w celu przerobienia na mobila i odblokowania w mobilu x24 zamiast x11 czyli L5

ale niestety na K7Vt4-4X przeróbka na mobile nic nie daje, a w większości innych modeli asrock zmiana zworkami działa ...

@wojwar

przeczytaj mój post z 25 lutego :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...