Lharhard Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 (edytowane) Witam, mam strasznie lamerski problem, ale w pierwszy raz sie z tym spotkałem i nie wiem o co biega. Kupiłem kompa ful wypas poskładany. Podłanczam go i mam zonka. Sempron 2600+ BOX, Asus A7V880 , WD 80 GB SATA . Problem jest taki, jak właczam kompa wyskakuje mi cos w stylu o naciskaniu jakiegos TAB do tworzenia RAID a potem juz ze wykrył 1 dysk SATA WD 80 nastepnie chce botowac CD, no to mu wkładam WIN XP on tam mieli i uruchamia instalatora, poczym mi wypisuje ze nie wykył dysków na tym komie i wcisniej F3 zeby zakonczyc instalacje :( I co ja mam zrobic ;( Edytowane 14 Stycznia 2005 przez Lharhard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 (edytowane) Po wlozeniu plyty gdy instalator wyswietla na dole takie komunikaty wartalo by je przeczytac. Wtedy bys wiedzial ze zeby zainstalowac sterowniki do scsi lub raid trzeba wcisnać F6 i wlozyc dyskietke ze sterownikami do kontrolera s-ata. Edytowane 14 Stycznia 2005 przez Nyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Najpierw zmień tytuł tematu na regulaminowy, a potem zainstaluj stery do sata. 5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lharhard Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 A gdzie moge dorwać takie sterowniki ?? Dostałem tylko płyte CD do płytki, ale ten Windows cche zebym mu włożył dyskietke w A: na stronie WD nie ma sa ino do jakis RAID Controllerow. Skad mam wziac to badziewie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Pczytaj może na początek uważnie instrukcję do płyty. Jak ma obsługę SATA to musi tam pisać jak się instaluje stery. Jak miałem płytkę ASRocka K7S8XE+ to żeby zainstalować system na dysku SATA , należało wpierw sobie zrobić dyskietkę z tymi sterami. Wyglądało to tak że wsadzałeś płytę CD ze sterami do płyty, ona była bootująca. I po odpaleniu tworzyła ci dyskietkę instalacyją. A potem to już prosto. Przy instalce masz w pewnym momencie :naciśnij F6, żeby zainstalować sterownik SATA innej firmy, i wtedy wskazujesz na ten z dyskietki. Ponieważ ASRock to taki ubogi krewny ASUSA, to może i u Ciebie będzie podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...