Paul_ Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 (edytowane) Ostatnio wpadl mi w rece dosc stary dysk - data produkcji luty '91 :) Jest to dokladniej ST-157A. Chcialbym spawdzic czy dziala - przelezal sie jakies 10 lat w zapomnieniu... Pojawia sie pewien dylemat czy podlaczajac go do mojego kompa moge go uszkodzic - jesli cos z tym dyskiem jest nie tak? Mysle, ze nie, ale chcialbym sie upewnic... Edytowane 14 Stycznia 2005 przez Paul_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Jak inaczej chcesz sprawdzić czy działa nie podłączając go ? :) Podłączaj antyka ( uszy zatkaj :D) i w biosie sprawdź na dzień dobry jak się trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paul_ Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 No chodzilo mi oto, czy gdybym podlaczyl uszkodzony czy nie spalilo by mi czegos w kompie :P Podlaczylem go juz i dziala ladnie :D Scandisk niczego zlego nie wykryl. Sredni transfer w SiSoft Sandrze Filesystem Benchmark 574 KB/s. To prawie cdrom 4x ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRX Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 No, gratuluje. Ciekawa maszyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 A mugłbys, jakies foto zazucic:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Miałem swego czasu Wesern Digitala 40 MB pod ide i z tego co pamietam to miało on transfer około 400-600 kb i czas dostępu 37 ms a napęd głowicy był za pomoca silniczka takiego jak w starych stacjach 5.25 cala. Seagate ST157A mnie sie spalił podczas pracy walnał kontroler obrotów silnika i dysk umarł.A dopiero chciałem go stestowac ale nic sie nie udało :( napęd głowicy wykonany prawie identycznie co w stacji 5.25. Możesz sobie go otworzyć i zobaczyć jak pracuje wewnątrz. Badów na pewno nie dostanie a zrób sobie bajer i dorób z plexi górna płytke i bedziesz miał dzialajacy exponat z widokiem pracujacych głowic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paul_ Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Fotki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) fajna maszynka :) gora sie odkreca wiec w sam raz do wstawienia plexy i poswietlenia :) Edytowane 17 Stycznia 2005 przez Th0m4S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paul_ Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Po odkreceniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Fajny, ale teraz jużnie będzie działał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 czemu nie ? ;) kilka lat temu rozbierałem w locie jakiegoś 5,25 (20mb?) starocia i działał,,, no potem jak dostał kilka skreczy śrubokrętem to już niebardzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 mam z 10 sztuk takich dyskow :P jeden nadal pracuje w kompie do sterowania dzwonkiem szkolnym :P z dosem na pokladzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...