Skocz do zawartości
Crosis

R.o.s.e Online

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie ze ponownie. powiedzcie mi co mam zrobic to przestane sie pytac.

Prosze pomocy!

chce pograc w ROSE a nie moge. mam siec udostepniona przez inny komputer (XP SP2, WinRoute) no i ROSE mi nie dziala. poprostu jakby niebylo dla tej gry sieci. czytrzeba gdzies w ROSE ustawic proxy? usawilismy w WinRoure "port mapping" na porty 29100 i 29200 i nadal to samo (moze zle porty?).

moze ktos spotkal sie z takim problemem albo poprostu wie jak go rozwiazav?

prosze dajcie znac

z gory wielkie dzieki

Edytowane przez wrobdaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chce pograc w ROSE a nie moge. mam siec udostepniona przez inny komputer (XP SP2, WinRoute) no i ROSE mi nie dziala. poprostu jakby niebylo dla tej gry sieci. czytrzeba gdzies w ROSE ustawic proxy? usawilismy w WinRoure "port mapping" na porty 29100 i 29200 i nadal to samo (moze zle porty?).

moze ktos spotkal sie z takim problemem albo poprostu wie jak go rozwiazav?

1288299[/snapback]

Czesc, jestem nowy w Rose Online, moja postac to Dealer 11lvll (SultanPL). Co do wyzej opisanego problemu to sproboj wylaczyc firewalla - mi gra nie chce sie za chiny odpalic z firewallem ON ale jak go wylacze wszystko gra.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc, jestem nowy w Rose Online, moja postac to Dealer 11lvll (SultanPL). Co do wyzej opisanego problemu to sproboj wylaczyc firewalla - mi gra nie chce sie za chiny odpalic z firewallem ON ale jak go wylacze wszystko gra.

pozdr

1288632[/snapback]

dzieki za odpowiedz ale to nie pomaga. wylaczenie zapory na kliencie nie rozwiazuje problemu (nawet gdy sie ja wylaczy na serverze)

moze jakies inne propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zaczynam grac w rose :]]

Juz sie konczy updatowac (98% ufff... i chyba ze 100 razy wywalilo podrodze)

Chetnie bym dolaczyl dowaszej guildii - ale musze jescze duuzo pograc zeby miec jakis konkretny level. Wlasnie... od ktorego levelu sie bede nadawal do was ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie sie modl zeby Ci sie update dokonczyl pomyslnie i zeby wieczorem nie wysiadl server ROSE.. ;]

Co do wstepu do klanu to najpierw natlucz lvli i wybierz job'a... Albo pogadaj z whi5p'em (zysiek) on jest szefem - zapytaj jaka profesja sie przyda ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No za 9k to za duzo nie pokupujesz :D

Tak jak mowilem burrowi - pogadaj z whi5p'em

Nie ma jednoznacznie okreslonego lvl (granicznego)

Ale 17 to raczej malo, chociaz nie wiem - zebym nie wyszedl na przesladowce low lvl'owcow (choc sam nim jestem) :lol: :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogłaszam że zakładam własny klan. Na start potrzebne są jeszcze 2 osoby pow. 50 lvl'u i z 250k kasy na koncie :)

Zasada będzie taka - na starcie klan będzie składał się z 4 osób. Będzie to tzw. komisja rekrutacyjna :) Dajemy po 250k oczywiście. Z czasem będziemy robić "pobór" do naszej armii (oczywiście lvl 50 wymagany), składka 100k. Kasę od rekrutów dzielimy na 4 oczywiście, lub inwestujemy w przedmioty dla klanowiczów (o tym musi zdecydować komisja). Narazie nic innego nie wymyśliłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogłaszam że zakładam własny klan. Na start potrzebne są jeszcze 2 osoby pow. 50 lvl'u i z 250k kasy na koncie :)

Zasada będzie taka - na starcie klan będzie składał się z 4 osób. Będzie to tzw. komisja rekrutacyjna :) Dajemy po 250k oczywiście. Z czasem będziemy robić "pobór" do naszej armii (oczywiście lvl 50 wymagany), składka 100k. Kasę od rekrutów dzielimy na 4 oczywiście, lub inwestujemy w przedmioty dla klanowiczów (o tym musi zdecydować komisja). Narazie nic innego nie wymyśliłem :)

1290063[/snapback]

no ja sie niestety nie załape, ale jak będę miał lvl 50 to może sie na pobór załape :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1290063[/snapback]

a jaka nazwa ? , widzialem cos takiego jak TeamDutch, moze by zrobic TeamPoland ???

co sie dostaje za te punkty unijne??

i ile ich tzeba miec zeby cos dostac?

1290390[/snapback]

jest sklep, sa ciuchy drogie

oraz najlepsze: samochodzik za 160 punktow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka nazwa ? , widzialem cos takiego jak TeamDutch, moze by zrobic TeamPoland ???

jest sklep, sa ciuchy drogie

oraz najlepsze: samochodzik za 160 punktow :)

1290471[/snapback]

Nazwa to może być TeamPoland :) Może malo org. ale co tam :)

UPDATE - mam już chyba trzecią osobę, jeszcze tylko jedna :)

Edytowane przez Kwiecień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwa to może być TeamPoland :) Może malo org. ale co tam :)

UPDATE - mam już chyba trzecią osobę, jeszcze tylko jedna :)

1291024[/snapback]

Hm, mi sie TeamPoland kojarzy z reprezentacja, a nia nie jestescie wiec powinniscie wybrac cos innego. :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam niestety problem z ROSE :/ od chyba ponad tygodnia nie moge wgole sie polaczyc zserwerem :/ wyskakuje mi za kazdym razem server dead :[ d tego czasu wogole nie pinguje serwow (pingplug z mirandy), niewiem wogole co jest grane. Wyczytalem tutaj, ze sa jakies problemy z serwami, ale takze wyczytalem, ze mozecie sie czasem spoko polaczyc i grac. Moze ktos wie osochoci w tym wszystkim?

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety musialo do tego dojsc, chcemy zeby klan pozostal aktywny, i w zwiazku z nieaktywnoscia niektorych osob jestesmy zmuszeni do usuniecia ich z klanu. :/

Oznacza to takze, ze osoby zainteresowane gra u nas powinny sie do mnie zglosci. (asap!) :]

Wymagamy jedynie aktywnosci, zgadza sie, musicie tylko grac. : ]

Edytowane przez zysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, mi sie TeamPoland kojarzy z reprezentacja, a nia nie jestescie wiec powinniscie wybrac cos innego. :o

1291157[/snapback]

etam zadna reprezentacja, sa jakies wymyslne nazwy angielskie i nie wiadomo skad to sie wzielo, a tu jak zobaczysz TeamPoland to od razu wszyscy beda wiedziec, ze to nasi ida :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

etam zadna reprezentacja, sa jakies wymyslne nazwy angielskie i nie wiadomo skad to sie wzielo, a tu jak zobaczysz TeamPoland to od razu wszyscy beda wiedziec, ze to nasi ida :)

1291284[/snapback]

Nie mowie zeby wymyslal angielskie nazwy, tylko mowie ze tak mi sie to kojarzy i ktos tez moze tak pomyslec.

Edytowane przez zysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi