Skocz do zawartości
stickers

Nforce2 - Dlaczego Wy To Polecacie Ludziom ? ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Spruboj zrobic tak :

Wchodzisz do biosa a tam -> Integrated Peripherals -> wlacz USB Keyboard Support + Enhance USB Compatibility

U ciebie te opcje moga byc gdzie indziej .

Na 8rda3i problemow niestwierdzilem a podlaczalem aparat Nikon , telefony , odtwarzacze mp3 Muvo etc. funkcje owe mialem wlaczone .

Powodzenia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no comie wiekszosc komor zrywa polaczenie i  nie tylko na nf na legendarnym tutaj kt400a tez ... trzeba sobie po prostu usb sprawic :)

co do playera jesli przyslowiowy reinstal systemu juz byl czasami nie które użadzenia np drukarki potrafia ladnie nasmiescic w systemie .... przeszukanie biosu proba jego zmian dla usb nie przyniosla rezulatu i mp3 jest sprawny to ciezko powiedziec

btw ta historia z lg mnie rozbiawila tak samo jak udma ;) udma5 pewnie dlatego ze z dyskiem podpioles cdka zmiana biosu na nowy chyba niwelowala problem ;) bo zamiast udma pokozywal ata ;) a to jest to samo rzecz jasna :]

1232852[/snapback]

Weś mnie nawet niedenerwuj !! Podpiołem wszystko dobrze Dysk mam na osobnej i cdromy mam na osobnej taśmie !! Więc nierozumie czego cię to rozbawiło !!!!???????????????

Edytowane przez arek10_1986

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mnie rozbawilo ze udma5 i ata 100 to to samo i placzesz ze nie masz tego drugiego a roznica pomiedzy 133 a 100 jest prawie zadna wiecej daje sam dysk nie jego interwejs

btw nie wiem czy wiesz ale do ata133 potrzebna jest tasma o stosownej dlugosci ok 40cm z pojedynczym wyjsciem i lg to nie jest cdrom to jest trzymaczka na kawe ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do COM to NF2 w ogóle go miał NIE mieć został dodany dzięki Marketingowi w dodatku na szybko i był planowany tylko jeden potem nagle producenci zrobili z tego dwa. W skrócie na NF2 są problemy z SDI/Pilotami(com)/Komórkami. Najlepszy wyjściem jest przejściówka na USB wtedy problemy znikają ale ona też swoje kosztuje :/ W NF4 już nie ma i nie będzie coma tu nawet marketing nie pomógł go uratować na jakiś jeszcze czas ;) To tyle, co mam do powiedzenia, jeśli chodzi o to, czemu COM na KT400 działa poprawnie a na NF2 nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaje playera. 64MB wma/mp3 i tylko to za 120zl - doradzcie mi cos porządnego do 400zl zeby sie nie gryzło z nForce2 i najlepiej pod USB 2.0 bo tam te 1.1 to lipne jakies

kurde, zeby na 10 kompach z VIA, SiS i Intel smigal a na nvidia nforce2 nie to jest porażka !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze zrobmy tak jak bardzo nie lubisz nforca swojegoo oddaj mi go ja ci dam L7S7a2 i bedzie bez problemow :)

1233513[/snapback]

Sprzedalem juz playera. Wole juz miec tego abita an7 niz playera 64mb no name. kupuje jakiego muvo - co wy na to ? dobry wybor ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z troche innej beczki ale tez o Nforce i Kingstonach 333.

Kumpel chiał być lepszy ode mnie w sprzęcie i kupił Asusa A7N8X i Kingstony 333.

Podczas lekiego OC DURONA 1600 przy FSB 170 Mhz padła płyta głowna (kompletnie martwa) V mem i V cpu nie ruszane.

Pojeżdził poł roku na Kob KT266 FDSX i kupił ABITA AN7.

No to Heja z magistarla do góry przy 176 Mhz zabrakło voltów memków to dałem 2.7V i reboot kompa (fsb juz 180)

skończył się wyświetlaniem logo wykryciem dysków i nic dalej wyświetlacz wykazuje kod 29 (error pamięci)

reset C-mos nie pomaga nic !!

Wpadam do niego z moimi memkami komp rusza wchodze do biosu zmieniam napiecie na 2.5V.

Uruchamiam kompa z jego ramem i komp działa.

Taki ten wasz Nforce jest kapryśny i ma bardzo czuły kontroler pamięci.\

KT moze troche mniej wydajny 2-3% jak dla mnie ale łyknie wszystko i bardzo stabilny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z troche innej beczki ale tez o Nforce i Kingstonach 333.

Kumpel chiał być lepszy ode mnie w sprzęcie i kupił Asusa A7N8X i Kingstony 333.

Podczas lekiego OC DURONA 1600  przy FSB 170 Mhz padła płyta głowna (kompletnie martwa) V mem i V cpu nie ruszane.

Pojeżdził poł roku na Kob KT266 FDSX i kupił ABITA AN7.

No to Heja z magistarla do góry przy 176 Mhz zabrakło voltów memków to dałem 2.7V i reboot kompa (fsb juz 180)

skończył się wyświetlaniem logo  wykryciem dysków i nic dalej wyświetlacz wykazuje kod 29 (error pamięci)

reset C-mos nie pomaga nic !!

Wpadam do niego z moimi memkami komp rusza wchodze do biosu zmieniam napiecie na 2.5V.

Uruchamiam kompa z jego ramem i komp działa.

KT moze troche mniej wydajny 2-3% jak dla mnie ale łyknie wszystko i bardzo stabilny.

1233835[/snapback]

Hm.. Po pierwsze kingstony nie nadaj sie do krecenia, pamieci ma 333, czyli fsb166 i on maja w takiej szynie pracowac i koniec. Kinsgtony sa znane z max. stabilnosci a nie OC. Jak kolega by wolal extremalne OC to mogl se kupic D43.... Albo dodac pare zł i dac za ddr400 tych kingstonow problemow byloby mniej i juz a tak to potem tacy ludzie jak ty gadaja ze nforce 2 jest kapryśny na pamieci - wcale nie jest - to pamieci sa za slabo taktowane, 333 to malo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze sprzet jest niekompatybilny moze wynikac z wielu roznych przyczyn jestem ciekawy w jaki sposob udalo ci sie stwierdzic ze to wina nforce ??

Z doswiadczenia moge napisac ze nie mam zadnch problemow z usb, kozystam z nastepujacych uzadzen :mysz, drukarka,odtwarzacz mp3 i nie mialem zadnego porblemu nawet z aparatem od kolegi.

A ten twoj odtwarzacz to nie jest zadna nowosc wiec mogly sie pojaiwc problemy nawet z jego oprogramowaniem.

Muvo u mnie chodzi bez problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm.. Po pierwsze kingstony nie nadaj sie do krecenia, pamieci ma 333, czyli fsb166 i on maja w takiej szynie pracowac i koniec. Kinsgtony sa znane z max. stabilnosci a nie OC. Jak kolega by wolal extremalne OC to mogl se kupic D43.... Albo dodac pare zł i dac za ddr400 tych kingstonow problemow byloby mniej i juz a tak to potem tacy ludzie jak ty gadaja ze nforce 2 jest kapryśny na pamieci - wcale nie jest - to pamieci sa za slabo taktowane, 333 to malo

1234151[/snapback]

ze co kingstony nienadaja sie, co ty gadasz.

Mam takie kingstony i chodza na 220 2 2 2 6 , razem z bartonem 220x11 .

Jak dla mnie bomba

Peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1233835[/snapback]

Co do kaprysnosci to jedyne co mi nie pasuje w tej plytce to hmm "brak" com-a a raczej jego bezurzytecznosc, a jedyny problem z pamieciami jaki widzialem to twinmos+NF7=crash zreszta o tym bylo glosno, ja posiadam jakies marne samsungi CL3(400) i chodza jak w opisie, co do biosow abita sa marne do OC, teraz urzywam D26_ver.2.0.05_TaiPan, na biosie ze stronki plyty nie moglem przekroczyc fsb200

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze sprzet jest niekompatybilny moze wynikac z wielu roznych przyczyn jestem ciekawy w jaki sposob udalo ci sie stwierdzic ze to wina nforce ??

A ten twoj odtwarzacz to nie jest zadna nowosc wiec mogly sie pojaiwc problemy nawet z jego oprogramowaniem.

Muvo u mnie chodzi bez problemow.

1234837[/snapback]

No to z jakich przyczyn - takich ze to stary mp3? na kazdej VIA smiga, zreszta sprzedalem tego playera bo mnie wnerwił tylko ... teraz kupie MuVo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Epox 8RDA bez plusa rev1.1 Ogólnie jestem zadowolony ze sprzętu. Mam jeszcze starą drukarke na LPT, wszystko jest OK, do COMa podłączałem kabel do komunikacji z Simensem, wszystko śmigało, teraz mam podłączony UPS i nie mam żadnych problemów z komunikacją. Podłączałem także IRDE to płyty głównej, też wszystko było OK. Z USB nie korzystałem więc nie wypowiem się. Jedyną rzeczą która mnie lekko wkurza to problemy przy CL3 na pamięciach. Z TwinMOSami nie chciał wogóle ruszyć, teraz mam Kingstony i chodzi OK dopóki go nie "uśpie", później są problemy przy wstawaniu. Na szczescie na CL2.5 jest wszystko super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małem się nie wypowiadać, ale daje po oczach - "dlaczego to polecacie" i się wypowiem;

Polcam(y) dlatego, że miałem rok płytę opartą na tym chipsecie i nie mogę powiedzieć ani jednego słowa złego na jej temat, miałem mnówstwo urządzeń na USB i nie spotkałem się z ani jednym problemem.

Do tego co się robiło na niej z procem to masakra, OC to poprostu sama przyjemność.

Przez ten cały czas złożyłem tyle zestawów na nf2u, że nie zdołam tego policzyć i nie napotykałem problemów, tym bardziej ranią mnie komentarze ludzi którzy mają do czynienia z jedną płytą i "wyrabiają" opinie całej serii, na chipsecie zaczynając, a kończąc na zaślepce do obudowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no słuchajcie nie zrozumcie mnie źle...

Ja już tego playera sprzedałem bo nie miałem siły... Naczytałem sie o problemach odtwarzaczy mp3 na nForce2 - niektore z nich niechca dzialac. Aktualnie planuje zakup playera Creative MuVo - mysle ze z tym nie bedzie problemu.

mam mysz na usb i smiga (usb 2,0)

drukarka hp na usb - smiga (usb 2,0)

player sprzed kilku lat - nie chodzi (usb 1.1)

wychodzi mi na to zeby kupowac JEDYNIE urzadzenia z usb 2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...