Skocz do zawartości
dragoo

Gdzie Są Maile ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam bardzo wazne pyytanie. Chchialbym sie dowiedziec w jakim katalogu w Windows XP sa zapisywane maile odbierne przez Outlock Express ? Jest to dla mnie bardzo wazne gdyz potrzebuje zapisac kilka maili a nie wiem gdzie je moge znalezc. Komp mi sie na maxa posypal, ledwo go wlaczylem i moge przegladac zawartopsc dyskow. Nie moge sie wbic do outlocka, dlatego prosze Was abyscie powiedzieli mi gdzie moge znalezc te pliki !

Z gory wielkie dzieki za odpowiedz !

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, z outlockiem jakos sobie poradzilem (jeszcze raz wiekie podziekowania dla paulo :D ), jednak tym razem podobny problem klaruje mi sie z mozilla. Chodzi o to ze chchialbym zapisac swoje zakladki. Niestety i rowniez mozilli nie moge wlaczyc zeby wyexportowac zakladek. Dlatego drugi raz prosze Was o pomoc, jesli ktos wie w jakim katalogu znajduja sie te zakladki bede bardzo wdzieczny !

pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkretnie jest to plik:

X:\Documents and Settings\user\Dane aplikacji\Mozilla\Profiles\user\vhgj75e2.slt\bookmarks.html

UPDATE:

No popatrz, paulo, prawie się zgraliśmy idealnie. :razz:

Edytowane przez Sikor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz w Program Files. Jest opcja instalacji Mozilli bez podziału na profile użytkowników. Wtedy konfiguracja ustawień ładuje się gdzieś tam.

Spróbuj wyszukać plik bookmarks.html. Gdzieś być musi.

U mnie są tu:

D:\Program Files\mozilla.org\Mozilla\defaults\profile\bookmarks.html

D:\Program Files\mozilla.org\Mozilla\defaults\profile\PL\bookmarks.html

D:\Program Files\mozilla.org\Mozilla\defaults\profile\US\bookmarks.html

Któryś powinien być właściwy.

UPDATE:

Dodałem ścieżki.

Edytowane przez Sikor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki za help'a. jeszcze raz regula sie potwierdza: TWEAK RULEZZZ !!

Chodzilo glownie o plik bookmarks. Znalazlem go w katalogu:

C:\Documents and Settings\USER\Dane aplikacji\Phoenix\Profiles\DEFAULT\QFX84Q52.SLT

Jeszcze raz wielkie dzieki ! Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest opcja instalacji Mozilli bez podziału na profile użytkowników.

Czy jest taka opcja dla firefoxa? jeżeli tak to jak to sie robi? jakis paramter to instalki dodac czy jak?

Mam firefoxa, zainstalowanego na d: i cały profil też na d: (jedynie cache dalem w pewne miejsce na c:) jednak troche mi z tym przeniesieniem zeszło i wolalbym taka instalacje bez profili o ile jest mozliwa. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi