mardok5 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) Witam wszystkich!!! A wiec kupiłem z 3 tygodnie temu taki slaby sprzecik bo kasy ni mialem na lepszy :cry: sempron 2200+,plyta glowna to asrock K7VT4A+dysk twardy caviar 80 Gb ,grafika Radeon 2250 power color,pamiec 256 DDR nazwy nie znam.zasilacz gigabajt model MGB350S.wypalarka samsung. No i mam z nim problem.sparwa wyglada nastepujaco! komp sie odpala i po zaladowaniu widowsa gdzies po 5 sekundach sie zawiesza czyli nie mozna nic zrobic,aida pokazuje temp procka do 52 stopni a plyty do 28 stopni...Probowalem zmieniac karte,porzyczylem Gforca 5200 no i problem sie powtarzal z tym ze nieraz komp chodzi z 3 godzinki.wiec wlozylem znow radka i znalazlem stary wiatraczek ktory umiescolem pod karta grafiki i niby juz bulo lepiej ale i tak potrafil sie zawiesic :cry: .Ale ze wiatraczek byl stary do dlugo sie nie pokrecil ...czy wie ktos moze co to powoduje,ma ktos jakies pomysly???? Blagam o pomoc i wyrozumialosc:) pozdrawiam Edytowane 31 Stycznia 2005 przez mardok5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 takie pytanie. czy zdajesz sobie sprawe z ryzyka jakie wiaze sie z kupowaniem zasilaczy megabajt badz codegen? sprawdz w biosie(jesli mozesz) jakie napiecia sa podawane przez ta cudowna skrzyneczke przy okazji. grafika zwykle by sie przegrzewala przy jakis aplikacjach 3d a tak to wyglada na niestabilnosc spowodowana przez najnizszej jakosci dostepny zasilacz. temperaturka twojego proca tez nie jest ciekawa. minimalna ilosc pasty dobrze rozsmarowana i powinno byc sporo mniej stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 zasilacz gigabajt? to jakis lepszy megabajt? hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zasiłka - i wszystko jasne, pewnie do tego źle założyłeś coolera na procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mardok5 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 OK ROMBNOLEM SIE NIE GIGABAJT TYLKO MEGABAJT. A POZA TM JA NIE SKLADALEM KOMPA TYLKO TAKIEGO KUPILEM .WIEC CO MI DORADZACIE?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 300W modecom'a powinno zalatwic sprawe. co do coolera to srebrna pasta i poprawnie zalozony cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mardok5 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 OK ORGIUSZ .PISALES COS O NAPIECIACH .MNIEJ WIECEJ JAKIE POWINNY BYC .JAK BYS MOGL TO MI NAPISZ.PLIZ ALE DLACZEGO MI SIE GRZEJE TAK KARTA GRAFIKI PO CHWILI MOGE NA NIEJ JAJECZNICE USMARZYC.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 nie wiem czy sie grzeje. sprawdz paluchem radiator. ale to (narazie) odpada bo masz kijowa zasilke. napiecia nie powinny przekraczac granicy 10%. tylko najlepiej byloby to sprawdzic porzadnie a nie biosem czy jakims softem pod winda. niech inni sie dokladnie wypowiedza. co do zasilek to jeszcze odesle cie do tego tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[PEDRO] Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zasilacz do wymiany, to raz - nie znasz dnia ani godziny, mnie megabajt spalił mobo i siebie spalił :lol: Temperatury nie są tragiczne, ale idealne też nie są. Przesmaruj na nowo procka i załóż radiator. Grafika się grzeje, nie tylko Twoja, jakbyć dotknął GF2mx400 to byś się przestraszył - możesz zmienić chłodzenie. Ale największym problemem będzie RAM, może się okazać że to konflikt pamięci i mobo! Chociaż składając zestaw serwisanci powinni poddać go kilkugodzinnym testom aby to wykluczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mardok5 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 OK UDALO MI SIE ZNALESC STARY WIATRAK I ZAMONTOWALEM GO POD GRAFIKA JAK NARAZIE KOMP CHODZI DOBRZE AIDA WYKAZUJE TEMP. PROCKA 42 STOPNIE A PLYTY 22...A NAPIECIA WYKAZUJE:: NAPIECIE RDZENIA PROCKA WACHA SIE OD 1.60V DO 1.62V +3.3V JEST 3.28 DO 3.30V +5V OD 4.98 DO 5.0 V +12V OD 11.98 DO 12.10V -12 V OD 1.46 DO 1.54 CZY TO JEST WPORZADKU?? KART PUKI CO JEST ZIMNA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mardok5 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 NO Z TA ZASILKA TO MUSZE POCZEKAC DO 10-tego DOPIERO KASA BEDZIE,ALE JAKI ZASILACZ NAJLEPIEJ KUPIC NO I WSUMIE ZEBY NIE BYL DROGI?? JESCZE JEDNA SPRAWA.DA SIE TEGO KOMPA PODKRECIC??I CZY OPLACALO SIE DAC ZA NIEGO 950 ZŁ???NAPISZCIE SWOJE OPINIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 o sempronach masz topic w dziale amd. o 9250 w kartach graficznych. ram sprawdzisz najpierw a potem poczytasz w odpowiednim topicu. btw masz ciekawa wartosc na -12V :wink: ale przy kreceniu trzymajacy poziom zasilacz musi byc chyba ze masz kase na nowy zestaw w najgorszym wypadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 :evil: ... 5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi. ... Zmień temat na regulaminowy. Można to zrobić poprzez edycję pierwszego postu (przycisk ). Przestań też pisać wilkimi literami. Caps Lock ci się zaciął? Może czas pomyśleć o nowej klawiaturze? Na tweak'u zabronione jest również pisanie postu za postem. Jeżeli coś chcesz dodać wyedytuj wcześniej napisany. Dobrze by było, abyś popracował nad ortografią. Tweak to nie ściana z graffiti. Radzę ci też przeczytać cały regulamin, bo jak na razie widzę, to chyba nie znasz go w ogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Zresetuj CAPSLOCK'a (tzn pisz malymi litermi :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...