netes Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Mam już moją płytkę gł. NEO-4 FI i jednak rzecz mnie niepokoi. Napięcie jądra wacha się nieustannie w przedziale: 1.34V - 1.41V Mam Athlona3000 na jądrze Venice DH-E6 Cool n Quiet jeszcze nie włączałem nawet. Zasilacz Chieftec GPS-350EB-101 A Te wahania są normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmt Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam!!! Dzisiaj testowałem na ile możliwe jest podkręcanie magistrali procesora. Oto rezultat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam!!! Dzisiaj testowałem na ile możliwe jest podkręcanie magistrali procesora. Oto rezultat. omfg, czy ja dobrze widze :blink: 562 mhz ? :huh: Jezeli tak to poklony trzeba bic dla tej mobo :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmt Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Dziś poszło znacznie lepiej FSB 575mhz !!! Wszystko działa jak na razie stabilnie. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 oł main got toz to niemozliwe, pobiłes rekord DFI ;) fajny proc, ze lata na takim htt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Dziś poszło znacznie lepiej FSB 575mhz !!! Wszystko działa jak na razie stabilnie. :lol: Na jakim to biosie? Jaki był HT Frequency? 1,0? 1,5? Możesz zrobić zrzuty z CPU-Z, ekran proca i realnych taktowań pamięci? Hmm, na moim biosie max CPU FSB Frequency to 400MHz. Jak możliwe jest FSB rzędu 575? Na screenie z 562 to w końcu jaki proc? 3000+ czy 3500+? Edytowane 3 Lutego 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Czy płyty K8N-F/FI obsługują NCQ dla dysków SATA :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) No i chyba po sprawie... Edytowane 4 Lutego 2006 przez Drejfus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmt Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Tu widac ze to dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Chciałem sie was poradzić. Jakie chłodzenie zamiast tego standardowego jakie mam na chipsecie chodzi mi oto co kazdemu zeby chłodzilo i bylo cicho bo ten który mam wyje masakrycznie. Jak widac na fotkach mam strasznie mało miejsca i nie zabradzo wiem co mozna było by tam wsadzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Ja mam niebieskiego Zalmana z przyciętymi żeberkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Ja mam niebieskiego Zalmana z przyciętymi żeberkami.I jakie temperaturki masz na tym zelmanie? Ja na tym smigle co teraz wyje to mam max. 35 C, a moze wiesz jakie sa temp. "dopuszczalne" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) A na chipsecie jest wogóle czujnik? Bo coś mi się nie kojarzy :-P. Jak dotykam palcem to jest lekko ciepły, tyle że wieje na niego jeszcze Fan Pro TC. Edytowane 4 Lutego 2006 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 A na chipsecie jest wogóle czujnik? Bo coś mi się nie kojarzy :-P. Jak dotykam palcem to jest lekko ciepły, tyle że wieje na niego jeszcze Fan Pro TC.Ej no jest tak mysle :unsure: everescie pokazuje tem proca i płyty no to gdzie jest czujnik plyty chyba kolo chipsetu a moze nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Temperatura chipsetu to nie temperatura mobo... jak nie miałem nawiewu np. to jak dotknąłem Zalmanka to parzył, a temp. płyty pokazywało raptem 40*C, więc źle myślisz ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 No a moze cos takiego było by lepsze niz Zalmanek :huh: http://www.4max.pl/default.asp?g=142&gg=19&produkt=2092 W sumie moze by i wystarczył zalmanek bo mam wentyla 80x80 przed dyskim twardym i lekko tam powiewa ale nie jestem pewnien czy wystarczajaco? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 One nie były rewelacyjne pod względem wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) A ja zrobiłem tak: http://img313.imageshack.us/img313/589/img001415ex.jpg Edytowane 4 Lutego 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 A ja zrobiłem tak: http://img313.imageshack.us/img313/589/img001415ex.jpg widze że mój pomysł się przyjał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Greg_1 i masz cichutko w budzie? Bo fajnie to wyglada ale co to dokładnie jest... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 ja sobie ten coolerek podpiałem pod CPU fan - na 5V nic nie słychać a temp na chipie wynosi jakieś 30-35st.C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Greg_1 i masz cichutko w budzie? Bo fajnie to wyglada ale co to dokładnie jest... :blink: To jest dokładnie to http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=322 Na 5V jest cichy. @Raptor czym mierzyłeś temp :?: btw. z którego roku jest twój SX :?: bo b. mi sie podobają te furki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 zewnątrznym czujnikiem :) a sx z roku 91 - buda S13 - S14 nie podoba mi się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) eeeeee dla mnie S14>S13 :D Edytowane 4 Lutego 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 jeżeli juz do S14a ale do driftu jak coś nie wyjdzie to trochę drogie cześci ma wiec S13 i docelowo 300KM ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orson Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) witam Myślę że mam kolejne info nadające się do FAQ-u tej płyty (K8N Neo4 Platinum - nie wiem jak z innymi): Upgrade biosu: jeżeli po wgraniu biosu ( u mnie za pierwszym razem z poziomu windowsa - nie mam fdd) komp wam się nie włącza a po podpięciu fdd i przygotowaniu awaryjnego flashowania też nic to powypinajcie wszystko z kompa (a szczególnie dodatkowe kotrolery - u mnie scsi), wyłączcie zasilacz z sieci (może być guzikiem na zasilaczu) i reset cmosa, power up, jak nic to powtórzyć - wypiąć zasilanie, clear cmosa, powerup ... u mnie za 4 razem płyta wstała ... odpalenie z dyskietki i wgranie biosu na nowo (ze switchami do bootblocka i kasowaniem dmi i cmos'a) i wszystko działa ... mam nadzieje że to zaoszczędzi komuś czasu ... tip na przyszłość: przed wgrywaniem biosu przywrócić default i używać dosowego wgrywania (może być z płytki) ... pozdrawiam Edytowane 5 Lutego 2006 przez orson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 :blink: Pierwszy raz o czymś takim słysze, nigdy nie miałem czegoś takiego na żadnym konfigu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Wracajac do kwestii NB , to u mnie zalman niebieski + 80x80 podpiety do gniazda proca i mam full regulacje i chlod -_- Szkoda , ze w przypadku NF4 pasywka daje rade max do HTT260 :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 @Heat No coś Ty, u mnie na passive (bez Fan Pro TC) miałem 328x8 :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No to albo masz huragan w obudowie , albo "elitarna" wersje NF4 :wink: U mnie powyzej HTT260 zalman bez nawiewu jest tak nagrzany , ze paluchy bola od samego dotykania :lol: Byc moze , komp @ 300 bylby stabilny na pasywce , ale wole nie ryzykowac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...