bunioslaw1 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 raczej niestety INFEON :( a szkoda .... a przy lepszym chłodzeniu też nie wyciągnie się wiele więcej ? czy jest sens kupować lepsze chłodzenie żeby więcej podkręcić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) raczej niestety INFEON :( a szkoda .... a przy lepszym chłodzeniu też nie wyciągnie się wiele więcej ? czy jest sens kupować lepsze chłodzenie żeby więcej podkręcić ?hmmm...pomyślmy, konieczna będzie zmiana chłodzenia rdzenia, fabryczny qler nachodzi na pamięci, ponieważ pamięci są blisko rdzenia radiatorki być może będzie trzeba przyszlifować. Pentagram XC-80 ALCU kosztuje około 70zł. Bez v-moda na cuda bym nie liczył, na radku 9500 radiatory dały mi tylko 5-10MHz więcej na pamięciach i nakleiłem je jedynie dlatego bo na pleckach karty były bardzo gorące i zwyczajnie się bałem o nie. Po rdzeniu niczego bym się nie spodziewał, fabryczny qler jest całkiem niezły, 70stopni w stresie to nie jest dużo. Co do twojego przypadku to: 1. Czy próbowałeś innych sterowników 2. Czy zainstalowałeś od nowa system, po wymianie karty, lub chociaż całkowicie (driver cleanerem) wywaliłeś stary sterownik? PS. Mam nadzieję że ktoś jest innego zdania niż ja ;) PS2. zastanawiam się czy nie wystarczyłoby wsadzić pomiędzy pamięci, a listki fabrycznego radiatora cieńkich miedzianych blaszek, tyle że boję się że można w ten sposób podnieść radiator znad rdzenia = swąd palonego NV43 :? Edytowane 5 Stycznia 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 hehe ile ja to sterowników nie instalowałem ..... jedynie jak instalowałem OMEGI to nie wykrywało mi karty :o ehhh a z wgraniem biosa czy vmoda raczej odpada przynajmniej narazie bo nigdy tego nie robiłem a niechce zrąbać karty :( niestety noo ale Format zrobiony stery też i nic wyniki w 3dmark 05 to 3191 03 8150 bez O/c ale na allegro piszą że INFINEON niby jest to jedna z najlepszych pamięci na świecie ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80401315 ahh już nie wiadomo komu wierzyć hehe a sterowniki które mam 71.98 najlepsza wydajność w 3d markach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 raczej niestety INFEON :( a szkoda .... a przy lepszym chłodzeniu też nie wyciągnie się wiele więcej ? czy jest sens kupować lepsze chłodzenie żeby więcej podkręcić ? Ja właśnie założyłem ZALMAN'a VF 700 Cu z radiatorkami na pamięci (musiałem radiatorki trochę przypiłować bo nie pasowały) i pamięć poszła "aż" 10Mhz do góry :mur: , na GPU również podkręcalność nie wiele wzrosła, ale tu można zrobić ołówkowego v-mod'a. Dodam, że też mam sprzęt na kościach Infineon 2.0 :cry: Przy okazji mam dwa pytania: 1. Czy zmiana radiatora na chipset'cie da wzrost OC? Oryginalny Leadtek'a wygląda lipnie :lol2: 2. Czy jest jakaś metoda ołówkowego bądź w ostateczności lutowanego v-mem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Taktowanie rdzenia 500 Mhz (O/C 550-570 Mhz!) Taktowanie pamięci 900 Mhz (O/C 1000-1050 Mhz!) Jak widać nasze oc. jest całkowicie normalne przy tej karcie :( A co do allegro, to nie jest dobre źródło informacji ;) Ja właśnie założyłem ZALMAN'a VF 700 Cu z radiatorkami na pamięci (musiałem radiatorki trochę przypiłować bo nie pasowały) i pamięć poszła "aż" 10Mhz do góry :mur: , na GPU również podkręcalność nie wiele wzrosła, ale tu można zrobić ołówkowego v-mod'a. Dodam, że też mam sprzęt na kościach Infineon 2.0 :cry: Przy okazji mam dwa pytania: 1. Czy zmiana radiatora na chipset'cie da wzrost OC? Oryginalny Leadtek'a wygląda lipnie :lol2: 2. Czy jest jakaś metoda ołówkowego bądź w ostateczności lutowanego v-mem Podaj jakie masz oc, przed i po zmianie chłodzenia. Edytowane 5 Stycznia 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Oryginalne chłodzenie: 550/985 Po zmianie chłodzenia: 578/998; oczywiście wszystko bez artefaktów w 3dMark'ach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 a teraz mam następujący problem po załączeniu jakiej kolwiek gry albo 3 dmark po kilku sekundach monitor traci sygnał z karty ! i musze uruchomić kompa na nowo :| co jest nie tak ? Plyta Gigabyte GA-8IPE1000-G 512 RAM Cel D 2,4@3GhZ Winfast A6600GT i zasilacz PFC 400 WAT wcześniej było wszystko ok :| aż tu nagle takie coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Witam. Mam pytanie dotyczące hałasu. Chciałbym zapytać który model 6600Gt na AGP, ma ciche orginalne chłodzenie. Nie zależy mi aż tak bardzo na oc ale cisza jest mile widziana. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Czy juz ktos swojemu GeForce-owi wyedytował bios-a (zmienił napiecie rdzenia z 1.4V np. na 1.5V), wgrał go i cieszyl się wyzszym napieciem na GeForce-iku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Witam. Mam pytanie dotyczące hałasu. Chciałbym zapytać który model 6600Gt na AGP, ma ciche orginalne chłodzenie. Nie zależy mi aż tak bardzo na oc ale cisza jest mile widziana. Z góry dziękuję za podpowiedzi. moze gigabajt pasywny napewno cichy bedze. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 moze gigabajt pasywny napewno cichy bedze. :)Pewnie tak ale nigdzie nie udało mi się znaleźć takiego modelu na AGP widziałem tylko na PCI-E. Może jakieś linki gdzie ktoś widział te modele na AGP. Z góry dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) Pewnie tak ale nigdzie nie udało mi się znaleźć takiego modelu na AGP widziałem tylko na PCI-E. Może jakieś linki gdzie ktoś widział te modele na AGP. Z góry dzięki za info. Proszę bardzo: http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s...detail&id=16058 http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=5021 http://www.afgcomputers.pl/product_info.php?products_id=2545 http://www.balta.pl/opis.php3?ID=14599 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17341 Pozdrawiam Edytowane 6 Stycznia 2006 przez andrzej_ka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Wielkie dzięki za linki. Wyszło że jestem leniwy i nie chciało mi się szukać :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Czy juz ktos swojemu GeForce-owi wyedytował bios-a (zmienił napiecie rdzenia z 1.4V np. na 1.5V), wgrał go i cieszyl się wyzszym napieciem na GeForce-iku ? ja to robilem z moim gainwardem, poniewaz gdzies przeczytalem, ze tylko w przypadku gainwardow rzeczywiscie napiecie sie podwyzsza. napiecie zmienialem na 1.5v, 1.55v i jakos OC nie wzrosto wybitnie. 600 na rdzeniu nie osiagnalem. moze tez za slabo testowalem, sam nie wiem. narazie wrocilem do 1.4v - moze w przyszlym tyg. bede dalej sie bawil....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 aa myslicie ze moj wynik http://service.futuremark.com/compare?2k3=4533423 krecilem tylko same pamieci bez rdzenia .. byslicie ze dobrze to wyszlo ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 nom zajebisty wynik tylko nic nie wiem o taktowaniach! wiec jak bedziesz psial to pisz jasniej z opisu widze 630/1350 to jakies mody chyba stosowales i inne chlodzenie bo w innym wypadku jest to niemozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 taktowanie mialem 500/1305 i reszte jush tak jak z podpisu .. na karcie bloczek .. aa w tym wypadku bez modow.. bo krecilem same pamieci .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 @pipanol-pl czy mógłbyś podać jakie mas timingi? Ewentualnie jak ktoś ma dobre timingi to bardzo proszę o podanie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 hmm timingi .. ? ?aa czym to sprawdzic ?? :) aa wlasnie ustalilem moj maly nowy rekordxzik :] 10333 PKT co wy na to ??:> jak bede mial wiecej czasu to bedzie wiecej .. a ateraz biore sie za pisanie referatu ;] hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 bardzo ladny wyniczek! kurcze! bez modow takie taktowania masz?? ulalallalla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 aa o co chodzi z tymi timingami ?? duzo to daje ?? bo tym to sie nigdy nie bawilem .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 aa o co chodzi z tymi timingami ?? duzo to daje ?? bo tym to sie nigdy nie bawilem .. Timingi to ustawienia czasów dostępu pamięci. Po ich zmianie da się fajnie podciągnąć tektowanie pamięci (przynajmniej takie miałem doświadczenia z Radeonem 9550). Można je sprawdzić i zmieniać programem do edycji biosu. Jeżeli możesz to zgraj ewentualnie bios swojej karty i zamieść jako załącznik. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 oki to jush jutro dam wam bios... bo teraz jush ide spac .. aa tak apropo to po co tobie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naimad Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam kto posiada GAINWARD Ultra/1960TV-DVI 6600GT/128MB chciałbym sie dowiedziec na jakie czestotliwosci mozna bez problemowo lecieć pamieci 1,6ns. Pozdrawiam A jeszcze jakie strowniki sa najwydajniejsze?? Nie pisz dwoch postow jeden pod drugim, uzywaj opcji EDYTUJ costi Ja tez jade na tej karcie. pamieci u mnie poszly na 1250. ale po vmodzie.Zadnych artow! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 oki to jush jutro dam wam bios... bo teraz jush ide spac .. aa tak apropo to po co tobie ?? Chce porównać timingi oraz spróbuje go wgrać do swojej karty, bo widzę, że Twoje pamięci bardzo fajnie się kręcą. Jeżeli możesz to podaj jakie masz kości. Ja mam co prawda Winfasta i kości Infineon :mur: , ale zobaczymy. Te wszystkie zabiegi są po to, żeby podkręcić wyżej pamięć. Obecnie jest straszna nędza. Napisałem na poprzedniej stronie jakie osiągnąłem wyniki. Jeśli udostępnisz bios, pobawię się timingami i zdam relację na forum. Pozdrówka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 oki zgralem nvidia bios editor ... moze byc ?? BIOS jak jsuh zobaczysz jaie timingi to moze bys napisal .. aaaa pamieci to samsungi 2.0 ns (chyba) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Jak wrócę z pracy to opiszę co udało mi się zrobić i wyedytuje ten post :) Edit: @pipanol-pl coś nie tak z tym biosem. Nie widać timingów pod żadnym edytorem :( Edytowane 9 Stycznia 2006 przez andrzej_ka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 ja tez sobie loookne ale jak bede przy swoim kokpie i tez dam znac pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Witam. Mam pytanie czy warto kupić 6800LE, w którym można odblokować dodatkowe potoki czy jakieś lepszej firmy 6600GT. Proszę o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zywiol Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Witam mam pytanko odnoscnie karty: GAINWARD Ultra/1960TV-DVI 6600GT/128MB chciałbym sie dowiedziec jak jest montowany radiator na pamieciach czy na klej czy tylko pasta. Chcem zmienić na pentagrama i sie zastanawiam czy bede sie musiał meczyc?? Jesli ktos wie to prosze o info. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...