muciek Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Witam jakiś czas temu zamawiałem w sklepie internetowym (komputronik.pl) semprona 2200+. Tak jak ta firma ma w zwyczaju szybciutko dostałem przesyłkę od kuriera. Pospiesznie rozerwałem folie i moim oczom pokazało się pudełko z logiem firmy microsoft. Moje zdziwienie było jeszcze większe, gdy po otworzeniu owego pudełka wypadła tylko płyta, nigdzie procesora. Na szczęście był zawinięty w folie bąblową i upchany na końcu pudełka (wersja bulk) w pudełku do przenoszenie procesora. Lecz powróćmy do płytki, po oblukaniu pudełka i płytki doszedłem do wniosku ze jest to Windows XP HE ze specjalnym oprogramowaniem dla serwisów komputerowych i pisze jak byk: „Przeznaczony WYŁĄCZNIE dla firm produkujących lub montujących komputery PC i serwery” I tu pytanie do was, czy Wy też dostaliście takie coś ze swoimi procesorami czy to może to pomyłka na moja korzyść :) I może ktoś z was wie, co to za oprogramowanie dodatkowe dla serwisantów zawartych na płytce ?? Mam nadzieje ze nie złamałem żadnego regulaminu forum i przynajmniej ja nie widzę tu żadnego piractwa lub coś w tym stylu :) i myślę ze to dobra kategoria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Witam jakiś czas temu zamawiałem w sklepie internetowym (komputronik.pl) semprona 2200+. Tak jak ta firma ma w zwyczaju szybciutko dostałem przesyłkę od kuriera. Pospiesznie rozerwałem folie i moim oczom pokazało się pudełko z logiem firmy microsoft. Moje zdziwienie było jeszcze większe, gdy po otworzeniu owego pudełka wypadła tylko płyta, nigdzie procesora. Na szczęście był zawinięty w folie bąblową i upchany na końcu pudełka (wersja bulk) w pudełku do przenoszenie procesora. Lecz powróćmy do płytki, po oblukaniu pudełka i płytki doszedłem do wniosku ze jest to Windows XP HE ze specjalnym oprogramowaniem dla serwisów komputerowych i pisze jak byk: „Przeznaczony WYŁĄCZNIE dla firm produkujących lub montujących komputery PC i serwery”I tu pytanie do was, czy Wy też dostaliście takie coś ze swoimi procesorami czy to może to pomyłka na moja korzyść :) I może ktoś z was wie, co to za oprogramowanie dodatkowe dla serwisantów zawartych na płytce ?? Mam nadzieje ze nie złamałem żadnego regulaminu forum i przynajmniej ja nie widzę tu żadnego piractwa lub coś w tym stylu :) i myślę ze to dobra kategoria. 1282163[/snapback] Masz farta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 skasuj topic bo komputronik Cie dorwie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) skasuj topic bo komputronik Cie dorwie ;] 1282212[/snapback] teraz to oni mi mogą [reszte każdy sobie uzepełni sam] :P No, ale serio strasznie podejrzanie mi to wygladało, odczekałem jakiś czas, nic, zero odpowiedzi z komputronika aż napisałe tu bo nadal nie moge poczapić czemu zostałem tak chojnie obdarowny <_< Edytowane 17 Lutego 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 I może ktoś z was wie, co to za oprogramowanie dodatkowe dla serwisantów zawartych na płytce ?? Niesamowity ten sklep. nie dosc ze winxp Ci przyslali to jeszcze serwisantow na plycie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 lubią cię tam poprostu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 i tak nie masz papierow na to no ale pohandlowac mozna :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indywidualista Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 ja bym to ruskim schndlował ;) i to szybko B :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 w tytule jest "Darmowy Windows" - więc zaczne od tego - jest taka opcja - ale dla studentów. Na szczecińskiej polibudzie ,a ściślej w bibliotece mozna ściągnąc dla siebie /o ile jestes studentem/jakąś wersje WinXP z swoim własnym kluczem itd-tylko nie wiem czy coś jest tam powycinane czy nie.Kolega który sciągnąl dla siebie XP jest zadowolony. Jeżeli kogos interesuja bliższe szczególy - mogę go popytac co i jak pozdrawiam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 proste - umowa uczelni z microsoftem w ramach MSDN Academic Alliance i studenci moga korzystac ile chca.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 "w tytule jest" A w tresci ? Jest duzo szkol gdzie sa darmowe windowsy, u nas jest masa roznego oprogramowanie microsoft za darmo - ale chyba nie o to chodzi autorowi topica... Ja osobiscie nie wie, jakie specjalne wlasciwosci ma ten windows - probowales go zainstlowac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Ja osobiscie nie wie, jakie specjalne wlasciwosci ma ten windows - probowales go zainstlowac ?? 1282451[/snapback] nie, własnie dlatego sie pytam co tam jest, poza tym nie mam takiej możliwości, teraz na kompie mam dużo nie swoich plków firmowych i jak by sie coś stało to bym stracił łeb :wisielec: ale poszukam kogos kto by moze miał taka możliwość ;) edit Korzyści z uzywania zestawu OPK -skraca czas preinstalacji -eliminnuje koniecznośc odpowiadania na kolejne pytania instalatora dzieki wykorzystaniu zestwau konfiguracyjnego. -Umozliwia kontrolowanie i dostosowanie nienadzrowanych preinstalacji przy uzyciu niestandardowych zestawów. -Umieszcze folder producenta OEM w menu start -Konfiguruje i dostosowuje program Microsoft Interent Explorer, doaczając witryne sieci Web producenta do Ulubionych i list adresów URL -Umieszcze logo producenta OEM na ekranie powitalnym Edytowane 17 Lutego 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 proste - umowa uczelni z microsoftem w ramach MSDN Academic Alliance i studenci moga korzystac ile chca.... 1282437[/snapback] sam mam wlasnie w chacie windowsa z uczelni wlasnie z MSDN :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 a to ten badziew - kiedys sie takim czyms bawilem to sluzy do wykonania wersji instalacyjnej windowsa specjalnie pod konkretnego kompa - czyli np jak sklep sprzedaje jakis zestaw to robi takiego windowsa z dodatkami i sterami i potem moze go z takiej plytki nstalowac automatycznie na pozostalych zestawach - ale ogolnie zeby najpierw zrobic takiego windowsa trzeba sie niezle nagimnastykowac a jest na necie darmowa i latwiejsza alternatywa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 ja tez mam darmowego windowsa i bardzo go sobie chwale :) . Oczywiscie nalezy wspomniec, ze taki windows nie moze byc wykorzystywany w celach zarobkowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Co w tym Win HE jest takie fajnego :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 a to ten badziew - kiedys sie takim czyms bawilem to sluzy do wykonania wersji instalacyjnej windowsa specjalnie pod konkretnego kompa - czyli np jak sklep sprzedaje jakis zestaw to robi takiego windowsa z dodatkami i sterami i potem moze go z takiej plytki nstalowac automatycznie na pozostalych zestawach - ale ogolnie zeby najpierw zrobic takiego windowsa trzeba sie niezle nagimnastykowac a jest na necie darmowa i latwiejsza alternatywa :) 1283274[/snapback] acha, a czy moge to "legalnie sprzedać" czy raczej nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Ja jak zamawiałem Radka 9700 w Komputroniku to dostałem Windę 2000 też w wersji preinstalacyjnej. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Ja swojego thortonka 2400 kupowałem również w komputroniku i dostałem go w pudełku od nagrywarki DVD LiteOn'a - myślałem że znajde ją również tam ale niestety;] Komputronik lubi chyba dorzucać jakieś gratisy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 A ja jak w komputroniku kupowałem zasilacz to dostałem go w pudełku po nagrywarce asusa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 A jak ja kupowalem grafe to mi nic nie dali :cry: hamy !! :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) heh, a nie jest to przypadkiem wersja preinstalacyjna sp2 :-P , którą tak chojnie microsoft obdarowuje sklepy komputerowe, dodając ten shit wraz z oryginalnym systemem <_< jak chcesz to Ci mogę z pięć jeszcze podesłać, bo się tym w pracy rzucamy zrób zdjęcie tego czegoś i pokaż B) :-P Edytowane 20 Lutego 2005 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...