Skocz do zawartości
Mayo

Gothic 3 - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Gothic 3] Official release date : 13th of October 09.08.2006 um 15:22

At Blue's News an announcement coming from Jowood stated that Gothic 3(english and german version) will be released on 13th October in Europe.

It's fixed – Gothic 3 fans will get their hands on Gothic 3 this October and will be rewarded with a great game for their patience - Stefan Berger.

zrodlo: worldofgothic.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za offtop

Ten gość z allegro ładnie zarobi jak ludzie kupią po 99zł a na gram.pl czyli stronie cd-projekt będzie można zamówić za 89 czy 79 a reszte wPLN to gość zarobi 10 albo 20zł na grze. Przykład 100 gier z każdej po 20 zł zarobi to jest 2000zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i jeszcze parę nowych skrinów w stylu orientalnym - http://www.vidaextra.com/archivos/2006/08/...ailer-y-cap.php

...jeżeli tylko G3 nie zaliczy modnego ostatnio regresu od strony merytorycznej - to nareszcie porządne rpg będzie :wink:

Edytowane przez Jake79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymagania wzrosly :(

Minimalnie:CPU: Pentium IV 2 GHz lub Athlon XP 2000+RAM: 1 GBGPU: GeForce FX 5900 lub Radeon 9600 ze 128 MB pamięciWszystkie szczegóły w rozdzielczości 1024x768 ponoć udźwignie:CPU: 3 GHzRAM: 1,5 GBGPU: GeForce 7800 GT lub Radeon X1800XT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj macie mega filmik ingame o dlugosci 12min

http://www.worldofgothic.de/dl/index.php?g...;release_id=241

Wg mnie na tym filmiku G3 prezentuje sie znakomicie. Jest sredniej jakosci, ale widac, ze grafa jednak lepsza niz w TES4, szczegolnie trawa i roslinnosc, jedynie modele postaci sa gorsze, ale wiadomo G3 to gra z widoku TPP, wiec nie potrzeba takich szczegolikow.

Poprawiono rowniez animacje i montion caputure, w szczegolnosci Bezimienny porusza sie o wiele lepiej niz zaprezentowany 'czlowiek-kij' na zeszlorozcznych targach GC.

IMHO gra bedzie rzadzic, mysle, ze przebije TES4 pod wieloma wzgledami.

PS. Bezi juz wyglada tak jak w poprzednich czesciach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe wazne info z GC

# Asasyni, którzy służą Beliarowi, posiadają kapliczki, w których można składać prośby i modły do boga chaosu. Mamy tam do wyboru: wiedzę o dawnej magii, wyższą wiedzę o dawnej magii, żywotność, moc magiczną, wytrzymałość. Magię będzie można poznać również we współpracy z orkami, podobnie jak dowiedzieć się o drodze prowadzącej do Nordmaru.

# Na niemieckim forum spisano niemal kompletną listę talentów, post w wersji angielskiej jest tutaj.

# Nie będzie możliwe przełączenie się na sterowanie z Gothic II, ale opcje mają umożliwić konfigurację zbliżonych ustawień sterowania.

# Będzie można pomóc i spotkać się z królem Rhobarem II, a także starym przyjacielem Laresem i prawdopodobnie z Lee na północy.

# [Poprawka] Do załogi na statku na początku gry należą czterej przyjaciele, kapitan i inni przypisani NPC-e.

# Edycja kolekcjonerska zawierać będzie amulet ze Śniącym, artbook i mapę na specjalnym materiale (nie papierowym), jednakowoż nie wspomniano nic o 'making of' na DVD.

# Walkę można prowadzić w trybie FPP, widać to było na kilku filmikach. W poprzednich częściach kamera w trybie walki zawsze znajdowała się za plecami bohatera. Wszyscy jednak stwierdzają, że cały nowy system sprawia frajdę.

# Sprzęt z targów, na którym grano w betę składał się z: procesora AMD X2 3800+, 2 GB RAM, karty graficznej GeForce 7800GTX. Do przyszłej gry należy się szczególnie uzbroić w pamięć, 1 GB RAM to minimum.

# Efekt oślepienia zostanie uzyskany bardziej przez Bloom niż HDR.

# Engine gry prawdopodobnie będzie obsługiwać pluginy. Jak dokładnie zostanie rozwiązana ta cecha i czy oficjalne pluginy, o ile powstaną, będą płatne (jak w Oblivionie) - jeszcze nie wiadomo.

# Wyspa Khorinis rozmiarami jest zbliżona do kompasu na przedstawionej niedawno mapie świata.

# Wersja gry na pokazie wyraźnie zwalniała w niektórych miejscach. Było to spowodowane przymusowo aktywnym trybem debugowania, który ponoć spowalniał prędkość gry o połowę.

# Historia pod koniec gry została tak skonstruowana, by umożliwić ewentualną kontynuację. KaiRo przyznał też, że Wyspy Południowe można by przedstawić w dodatku.

Czyli jak widac w kwestii technicznej nie jest zle. Pewnie gdyby wylaczyc tryb debugowania, framerate nie spadal by ponizej 30fps, a jak wiadomo gra jeszcze nie jest do konca zoptymalizowana. Tylko troche martwie sie o ten ram...

Edytowane przez FrIkO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ram to najmniejszy problem :P

A oto wspomniana wyzej lista talentow:

Combat Skills:

- Swordfigther

- Expert Swordfighter

- Master Swordfighter

- Combat with two Weapons

- Expert Combat with two Weapons

- unknown Perk (let me guess.. Master Combat with two Weapons? Actually no, that has to be the elusive Jump Attack which has been mentioned several times before)

- Large Weapons

- Large Weapons (Expert)

- Large Weapons (Master)

- Crossbow

- Crossbow (Expert)

- Crossbow (Master)

- Regeneration: Regenerates Health without Resting

- Bonus Damage vs Orcs

- Paladin: Bonus Damage vs Beliars' Minions

- Shield Combat

- Improved Shield Combat: lower Stamina loss when blocking with shields

Hunting Skills:

- Archer

- Archer (Expert)

- Archer (Master)

- Hunter: Bonus Damaage vs Game (deer etc.)

- Big-Game Hunter: Bonus Damaage vs Predators (lions etc.)

- Sneak: you can sneak up to animals

- Bonus Damage vs Orcs (Archery, I presume)

- Pelting

- Skinning

- Take Teeth, Claws, Horns etc.

Ancient Lore:

- Black Mage: Bonus to Summoning

- Water Mage: Bonus to Transformation

- Feuermagier: Bonus to Domination

- Druid: Transmutation duration doubled

- Robes armour rating doubled

- Additional Lerning Point on Level-Up (retroactively? Otherwise.. It's an odd Perk either way, maybe Mages need extra points to learn their spells)

- Staves

- Staves (Expert)

- Staves (Master)

- Deflect spells with magic staves

Forging:

- Mining: double yield

- Forging Normal Swords

- Forging Ore Swords

- Forging Pure Ore Swords

- Improve Armour

Thievery:

- Backstab: Instant Kill (?)

- Throw Opponent

- Haggling: get more money at merchants

- Make Excuses

- Simple Pickpocketing

- Expert Pickpocketing

- Impossible Pickpocketing

- Master Thief: can completely rob NPCs

- Lockpicking

- Lockpicking (Expert)

- Lockpicking (Impossible)

Alchemy:

- Healing Potions

- Mana Potions

- Poison Weapons

- Create Poisoned Arrow

- Create Burning Arrow

- Create Exploding Arrow

- Permanent Potions

- Potions of Transmutation

Miscellanous:

- Resistance vs. Weakness

- Resistance vs. Poison

- Resistance vs. Heat/Fire

- Resistance vs. Cold

- Wolf's Stamina: longer sprinting

- Acrobatics

Beda magiczne strzaly i podojenie zdobywanych punktow nauki :D To juz wiem jak bedzie wygladala moja postac ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy najmniejszy? Skoro P4 i AXP dają radę z grą, a radosław 9600pro za ~200zł również, to chyba nie za dobrze z tym RAM-em.

Bardzo mi tu pachnie słabą optymalizacją kodu :angry: Co widać było również w jedynce i dwójce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy najmniejszy? Skoro P4 i AXP dają radę z grą, a radosław 9600pro za ~200zł również, to chyba nie za dobrze z tym RAM-em.

Bardzo mi tu pachnie słabą optymalizacją kodu :angry: Co widać było również w jedynce i dwójce.

z tym sie zgodze ! często mi bugi wyskakiwały w g2 na gf6200 i ddr 512 MB :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi jedynka i dwojka dosc ladnie chodzily na rivieTNT2 z 6 mega pamieci i ani razu mi nie wyrzucilo do windy ani zaden blad nie wyskoczyl ani na tamtym ani na tym kompie wiec mam nadzieje ze rowniez w trojke mio bedzie dane zagrac i przesc bez zmiany grafiki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi