Tonic Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Witam Dla wygody przekopiowałem bezpośrednio zawartość płyty instalacyjnej Windows 2000 PRO na partycję (inną niż systemową) i chciałem uruchomić spod DOS'a instalator, ale pojawił się komunikat, który mówił, że nie da się uruchomić aplikacji w DOS'ie. Można to jakoś ominąć? Do DOS'u wchodzę poprzez dyskietkę startową Windows 98 SE. Aktualny system, jaki mam, to XP, system plików - NTFS Z góry dzięki i pozdrawiam i z góry przepraszam, jeśli było/złamałem regulamin etc. :P T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Naprawde nie wiem co robic, czy sie smiac czy plakac jak to przeczytalem. Kazdy inaczej rozumie pojęcie wygoda, jesli według ciebie wygodą jest zrobic cos z czym nie ma sie pojęcia co dalej począć to gratuluje sklonności masochistycznych. Chcesz zainstalowac win2000 jako drugi system? po co? jak juz chcesz koniecznie to ściągnij sobie dyskietki startowe do win2000, albo odpal instalatora normalnie z plyty i potem podaj sciezki do plikow na dysku. Ponoć da sie z dosu odpalic instalatora win2000 ale mi sie jeszcze taka sztuka nie udala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 \i386\winnt.exe Może chociaż raz ktoś poszuka sobie i poczyta zamiast bezmyslnie próbowac uruchamiać setup.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 v1ru5, tak, jestem masochista ;) A tak na serio - pisząc wygoda miałem na myśli uproszczenie procesu przeinstalowywania - tu wystarczyłaby jedna komenda, aby odpalić instalator z dysku, wtedy nie ma problemu, że płyta CD może się zgubić czy coś. Propo programu Ghost - kiedyś z niego skorzystam, ale nie teraz. sgj - ale chyba można się pytać, jeśli ktoś wcześniej szukał i nie mógł znaleźć? W każdym razie, to działa u mnie i serdecznie dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 nie zapomnij o takim malym pliku jak smartdrv.exe ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...