p3dzi0r Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 gdzie można tanio kupić jakomś zasiłke enlighta i w jakiej cenie , najchętnie jszczecin ale może też być sklep internetowy. minimum 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 ja polecam Huntkey'a 350W - 205 zł w Komputroniku. Chodzi idealnie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 ale ja kcem enlighta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 powiedz mi po co ci taki zasilacz jak masz taki config .... nie lepiej ta kase zainwestowac w lepszego proca itp :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Bruce sie pokaze na forum to bedziesz wiedzial :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 nie filozofuj po ci mi taki zasilacz dla takiego konfiga , a moze bede mial nowego sprzeta co ? , pytam o zasilacz a nie o rady doczego sie nadaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Ja też jestem na kupnie Enlighta, tylko całej "budy". Coś ciężko w Krakowie dostać. Aha w jednym sklepie pytam gościa o Enlighta, a on że pierwszy raz słyszy taką nazwę :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 gdzie można tanio kupić jakomś zasiłke enlighta i w jakiej cenie , najchętnie jszczecin ale może też być sklep internetowy. minimum 300WW szczecinie sorry ale tylko cale obudowy i to najczesciej tylko na zamowienie Obudowy sa w cennikach: - ATS-SI (celna za mostem dlugim, budynek Totalizatora Sportowego) - Unizeto (Krolowej Korony Polskiej blisko Wojska Polskiego) - Mediamax czy jak sie toto wabi (Krzywoustego obok Logosu) Proponuje sie tam spytac czy istnieje mozliwosc zakupu samego PSU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 gdzie można tanio kupić jakomś zasiłke enlighta i w jakiej cenie , najchętnie jszczecin ale może też być sklep internetowy. minimum 300Walbo dogadaj sie z kims kto chce kupic sama obudowe - Ty wezmiesz zasialcz a on blache :!: albo http://www.ultramedia.pl/ - Enlight 300W = 211zl brutto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ok , thx sprawdze i jeszcze jedno pytanko . Bo ten zasilacz pujdzie do jakiegoś codegena (bede moddował i sama obudowa musi być tania) i czy bedom pasowaly otwory ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ok , thx sprawdze i jeszcze jedno pytanko . Bo ten zasilacz pujdzie do jakiegoś codegena (bede moddował i sama obudowa musi być tania) i czy bedom pasowaly otwory ? bedom :) aaa pytalem sie niedawno, czy mozna sam zasilac kupic, to mi powiedizeli, zebym od ceny budy odjal 30 zeta :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucaramanga Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 a czy te zasilki enlighta sa naprawde ciche, ale naprawde?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 a czy te zasilki enlighta sa naprawde ciche, ale naprawde?? - 300W robione przez Sirteca TAK - standardowo wiatrak ma okolo 1400 rpm i przyspiesza przy wiekszym obciazeniu - 250W i slabsze/starsze NIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucaramanga Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 - 300W robione przez Sirteca TAK - standardowo wiatrak ma okolo 1400 rpm i przyspiesza przy wiekszym obciazeniudzieki, czyli biorac 300-setke enlighta mam pewnosc, ze nie bedzie wyla jak codegony! przymierzam sie do takiej zasilki, bo pomimo tego, ze zwolnilem obroty wiatraka na codegonie(za pomoca stabilizatora tak jak radziles kiedys w jednym z watkow - do 9v) to i tak jest to dla mnie za glosno! ehh moja tolerancja na halas jest na poziomie zalmana w trybie low :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Jak chcesz mieć bardzo cichą zasiłke to lepiej weż Enhance 300W. Jest troche cichszy od Enlight, wiem bo mam oba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 ... lepiej weż Enhance 300W...tyko powiedz skad :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucaramanga Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 tyko powiedz skadno wlasnie jakbys jeszcze powiedzial gdzie kupiles? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Kupic mozna wszystko. Potrzebna jest tylko kasa, checi i karta VISA :) Tu masz przykladowy adres sklepu wysylkowego. http://www.ajump.com/ajump/dept.asp?dept_i...040&SortBy=pasc BTW: Do kwoty 100 USD BRUTTO NIE PLACI SIE CLA ANI VAT !!! Zasilacz Enhance ATX-1125BTA 300W kosztuje w tym sklepie 31.00 USD + koszt wysylki. Czyli 130 PLN i moze 70 PLN za przeslanei do Polski. Czyli MAX to 200 PLN. Wskazany sklep chyba nie sprzedaje do europy ale podobnych sklepow jest masa i napewno jakis znajdziesz. Zasilacz ma przyjmowac napiecie 230V !!!! W USA maja dziwne 110V. Pewnie dlatego ze wszedzie paluchy wtykaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 ... i moze 70 PLN za przeslanei do Polski ...jestes pewien ze tylko tyle BTW chyba wszystkim ktorzy pisali w tym poscie chodzilo o sprzet dostepny w Polsce - bo ze za granica towarow w brod to kazdy wie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Zwykla poczta lotnicza. Nie DHL czy UPS, te firmy dostarcza paczke po 3 dniach ale to sporo kosztyje. Poczta lotnicza idzie 1 - 2 tygodnie ale jest tania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Tutaj : http://www.newegg.com/app/ViewProduct.asp?...rtby=14&order=1 ten zasilacz jest za 28 dolcow, enlight 29. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Z tych opini http://secure.newegg.com/app/CustratingRev...item=17-103-801 wynika ze zasilacze ENHANCE sa glosne, wiec jak to naprawde jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 8O nawet nie wiedzialem ze moj obecny zasialcz taki drogi 41$ 8O bo teraz mam SEASONIC SS-300FS i tez jest jeszcze cichszy niz Enlihgt 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 a czy te zasilki enlighta sa naprawde ciche, ale naprawde?? - 300W robione przez Sirteca TAK - standardowo wiatrak ma okolo 1400 rpm i przyspiesza przy wiekszym obciazeniu - 250W i slabsze/starsze NIE eeee hmmm moj enlight 250W jest cichy, a praca wentyla sterooja 2 termistorki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 jestem w posiadaniu enlighta 230W czy bedzie on w stanie wydajnie zasilic mi taki oto zestaw :?: : plyta KT333 + Cmedia sound + VIA Lan 10/100 AMD XP 1600+ (bez wentylatora!!!) 3 x 128 DDR Radeon 8500 Modem Avacs Extreme 2nd U-ATA Silicon Image PCI cala reszta - dyski, napedy optyczne, wiatraki, ect - zasilane sa z drugiego zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 no nie wiem................. smiek watpic, ale sprawdz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 W szczecinie sorry ale tylko cale obudowy i to najczesciej tylko na zamowienie Obudowy sa w cennikach: - ATS-SI (celna za mostem dlugim, budynek Totalizatora Sportowego) - Unizeto (Krolowej Korony Polskiej blisko Wojska Polskiego) - Mediamax czy jak sie toto wabi (Krzywoustego obok Logosu) Proponuje sie tam spytac czy istnieje mozliwosc zakupu samego PSU Ja widzialem ladna obudowe Enlighta we Flopie na Jagiellonskiej - ale za 480 zl! No powalilo ludzi, normalnie powalilo. Kupilem sobie Codegena za 150 i poki co (odpukac) tez ladnie chodzi 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rod Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Kupilem zasilacz Enligh-ta 300 W ostatnio w Ultramedia i jest to model HPC-300-202. De facto producentem jest High Power o modelu HPC-300-202. Link http://www.highpowersupply.com/product-ps-...s-hpc300202.htm koncowka modelu 202 oznacza OEM retail to 102 i faktycznie zmiejszaja mu sie obroty. Jak go podlaczylem i odpalilem kompa to myelalem ze mi sie zepsol bo go nie bylo slychac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ...De facto producentem jest High Power o modelu HPC-300-202...BLAD :!: producentem zasialczy dla Enlight i Chieftec jest firma SIRTEC zobacz jak podziurawiona jest obudowa w HighPower, a ta w Sirtec jest identyko :!: obejzyj zreszta max. obciazenia dla poszczegolnych napiec - w tym HighPower sa ciut male dla +3.3V powinno byc 20A a nie 14A, dla +12V powinno byc 13A a nie 10A :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ...De facto producentem jest High Power o modelu HPC-300-202...BLAD :!: producentem zasialczy dla Enlight i Chieftec jest firma SIRTEC zobacz jak podziurawiona jest obudowa w HighPower, a ta w Sirtec jest identyko :!: obejzyj zreszta max. obciazenia dla poszczegolnych napiec - w tym HighPower sa ciut male dla +3.3V powinno byc 20A a nie 14A, dla +12V powinno byc 13A a nie 10A :!: czy to znaczy ze zasilacz Enlight = Chieftec ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...