djtomas Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Witam! Jak ustawię napięcie na CPU powyżej 1,80V to komputer zaczyna "syczeć" :blink: Odgłos syczenia (coś jak wydobywające się powietrze przez małą sparkę nie tak bardzo głośne bo metr od koma już go praktycznie nie słychać) NAPEWNO NIE WYDOBYWA SIĘ Z ZASILACZA. więc gdzie może być jego żródło i jaka jest przyczyna ? jak rozwiązać ten problem ? :mellow: POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Poprostu ci cewki sycza. Czasmi pomaga zalanie ich kropelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Ja tak miałem i okazało się że to Ram ( jetram ) firma mało znana pamięci były ok ale mam teraz hynixy ( zmniejsz napięcie będzie ok no chyba że to co innego ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 zapewne cewki na płycie te od układu zasilania mi piszczą przy ok 1.75 w góre. Otwórz bude przyłóż uchio i sam sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 No tak jak syczenie to cewki ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 silikonem podobno najlepiej zalać a tak swoją drogą to podobno abit nf-7 ma 3 fazowe zasilanie i zeby piszczał? daja ciała z jakością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 DFI Infinity tez ma 3 fazowe zasilanie i jedynie jaka zbieznosc widze to to jest 1 cewke wiecej (w porownnaniu do 2 fazowego) i dzieki temu wiecej syku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 dlatego ja mam asusa choć i on się jakościowo zmienił i to wcale nie na lepsze ale nadal jak bym miał kupować to asus co do sililonu to potwierdzam.......robiłem tak u kogoś nie pamiętam gdzie ale klijent nie narzeka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 zapewne cewki na płycie te od układu zasilania mi piszczą przy ok 1.75 w góre. Otwórz bude przyłóż uchio i sam sprawdz 1314388[/snapback] kurcze nie mogę dokładnie zlokalizować gdzie to syczy :-| jak te cewki wyglądają i w którym miejscu je zalać klejem? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 to sa takie obrecze , z nawinietym drutem , a zalej je silikonem i powinno byc gut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 oczywiście stracę gwarę? a da się rozwiązać ten problem nienaruszając gwarancji? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 zmienic czestotliwosc i lub napiecie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 liczyłem na bardziej adekwatne odpowiedzi POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 liczyłem na bardziej adekwatne odpowiedzi POzdr. 1314493[/snapback] :] zmienic mobo, sluchac glosno muzyki, wkladac nauszniki podczas pracy na kompie.. jak przeszkadza to trzeba albo zmniejszyc vcore albo zrobic wedle powyzszych instrukcji.. silikon bezbarwny i jazda :D ja zrobilem zwyklym bioaly uniwersalnym - mam nadzieje ze nie bede musial tego zeskrobywac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 nie koniecznie , czasem mobo buczy ( syczy ) na 200 mhz a na 201 juz nie wiec pokombinuj nie masz nic do stracenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Jestem ciekaw, czym można bezpiecznie usunąc silikon z mobo? Na razie narobiłem się troszke aby zrobić mody bez naruszania płyty żadnymi gorącymi narzedziami, jak lutownica, ale bez silikonu na niektóre elementy ani rusz :D Więc jakbym chciał kiedyś płytke oddać na gwarancje, to czym to usunąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 oczywiście stracę gwarę? a da się rozwiązać ten problem nienaruszając gwarancji? POzdr. 1314464[/snapback] kropelka nie widac doslownie jedna kropla ale sprawdz osobno zasilacz mialem podobnie myslalem ze mobo ale zasilacz poza buda pokazal prawde wysokie tony jest ciezko zlokalizowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 zasilacz podłączałem poza kompem i nic ;) POzdr. PS. Jak się gwara skończy na wakacjach to uleczę piszczenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...