11111 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 moj komp..... Athlon 2400+(2000) Radeon 9100 128mb 128bit (gpu:250 pamiatki:200) pamieci jakies non name :/ 2x256 pc266 plyta gigabyte ga-7vt600 2x dysk twardy (wd 80gb 7200obr 8 cache + 40gb samsunga 7200obr 2mb cache) cdrom + cdrw zasilacz modecom 350gtf (idle 3,29;4,7;12,36 stress jeszcze nie patrzalem :P) @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ po podkrecaniu :P pokazuje mi bios athlon 2800+(2265)fsb ze 133 na 151 napiecie 1,692 radek gpu 261 pamiatki 240 (gpu tak nisko bo cos mi chlodzenie warczy :P jak wymienie na cos lepszego to podkrece bardziej :D a pamiatki na 480 bo jak mam juz ustawione 490 to mam arty ale juz ida do mnie radiatorki niestety aluminiowe :/)chcialbym do 500 dociagnac :P pamieci przymusowo poszly na 302 wiec happy bo to non name :P i to wszystko..... ale nie oto chodzi........ na procku temperature mam 58C z zamknietym oknem dzis w zimie :/ jak wlaczam gre to skacze do 62-63C :/ mam to chlodzenie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7145 <--- historia taka... spalil mi sie zasilacz... pojechalem do jakiegos sklepiku (bo niewiedzialem co padlo) facet wymienil zasilacz i cos tam jeszcze i powiedzial ze padl wentylek na procku i wymienil mi calee chlodzenie :/ wlasnie na to a ze w tym czasie poszedlem z ojcem do bankomatu wyplacic kase wiec nie widzialem jak facet to zmienial.... najprawdopodobniej jest tam glut ://// nie bede sie bawil w nakladanie pasty bo nie bede zdejmowal chlodzenia (boje sie ukruszyc rdzen) :P wiec jak juz to bede zmienial cale chlodzenie i jak bede w sklepie to kupie odrazu jakas paste srebrna :D i mi to zaloza.... ok zaraz beda glosy lamer itd..... hehe walic ich :P prosze o porade..... jakie mam kupic chlodzenie..... zastanawialem sie nad tym http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9872 mam do wydania max 60-70zl najlepiej jakby radiator byl miedziak :D a jak juz to minimum wstawka miedziana :P ps. chlodzenie jest na 99% zj***** bo jak nie podkrecalem procka to temp byla ok 56C a w stresie nie patrzalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 ekstremalny (Europa) (łc. extremus ‘najdalszy, kres’) 1. skrajny, najdalszy; najtrudniejszy. boisz sie ukruszyc rdzen ok, ale myslec przy zakladaniu topica sie nie obawiaj to nie boli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Przyjdzie moderator i zamknie ten temat :D albo w ostateczności przeniesie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Albo ja ślepnę albo tu żadnego tytułowego, świadczącego o tytle działu „Ekstremalnego” podkręcania NIE widzę… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Mardok, no jak to nie widzisz? :lol: Przecież ekstremalnosć w tym wypadku polega na szalonej odwadze kolegi "milion jedynek" umieszczania takiego topiku w tym dziale :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 hmmm brakuje mi tu jednej emotki z gg, nazywa sie ona < hahaha > i w takich sytuacjach jest niezbędna :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 jezu jacy wy jestescie dziecinni..... chodzi mi ze po qr** moim zdaniem extremalnym podkrecaniu (bo mam zajebi*** temperature na procku) nie wiem co z tym zrobic jak bede mial lepsze chlodzenie to oczywiscie mocniej zakrece.... aha i prosze o odpowiedzi powazne a nie takich dzieci z piaskownicy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 jezu jacy wy jestescie dziecinni..... chodzi mi ze po qr** moim zdaniem extremalnym podkrecaniu (bo mam zajebi*** temperature na procku) nie wiem co z tym zrobic jak bede mial lepsze chlodzenie to oczywiscie mocniej zakrece.... aha i prosze o odpowiedzi powazne a nie takich dzieci z piaskownicy :/ 1317610[/snapback] lol 250mhz wiecej na procu i ekstremalne podkrecanie? :lol: :lol: :lol: nie ma bata, wymiatasz B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 nie no bo ja widze ciebie jak na starcie (pierwsze oc) odrazu podkrecasz o 9999999999mhz :/ aha prosilem o pomoc a nie wypowiedzi malo inteligentnych osob... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 nie no bo ja widze ciebie jak na starcie (pierwsze oc) odrazu podkrecasz o 9999999999mhz :/ aha prosilem o pomoc a nie wypowiedzi malo inteligentnych osob... 1317646[/snapback] Jakbyś był inteligentny to przeczytałbyś regulamin i zasady panujące na forum oraz użył SZUKAJKI, a nie zadawał pytania nie na miejscu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 nie no bo ja widze ciebie jak na starcie (pierwsze oc) odrazu podkrecasz o 9999999999mhz :/ aha prosilem o pomoc a nie wypowiedzi malo inteligentnych osob... 1317646[/snapback] napisze to dużymi literami TO JEST DZIAŁ EKSTREMALNE PODKRĘCANIE, UMIESZCZA SIE TU WYNIKI KTÓRE SĄ PONAD STANDART, a nie "niedzielne wykręcenia"...ten topic powinien znaleść sie w platforma AMD, chyba będzie potrzeby regulamin tego działu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 moje pierwsze oc bylo o 9,5 mhz. ale bylem na tyle inteligentny zeby wiedziec ze skoro zaczynam to, to z definicji nie jest extremalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 szukajka gryzie :P wiem po sobie :) Nie nazywal jakiegos aluzloma "chlodzeniem". Buczek, taaaaak, buczek, to znacznie lepszejsze okreslenie. A na powaznie. Proponuje zrobic klasyfikacje najwieksze OC za najmniej PLN, bo mamy pretendenta na mistrza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 po pierwsze: POMYLILES DZIALY!!! TO NIE JEST DZIAL DLA POCZATKUJACYCH!!! po drugie: a) gigabyte'y maja sklonnosci do falszownia temperatury wstazywanej - zlap stope radiatora reka i obadaj czy jest tma rzeczywiscie tyle stopniuf B) Falcona mozna zle zalozyc i wteyd procek mozno sie grzeje - sprawdz czy na pewno jest poprawnie zalozony (spodziewam sie ze w Twoim przypadku to niewykonalne z powodu braku doswiadczenia) c) domyslam sie, ze nie zapewniasz komputerowi odpowiedniej wentylacji - otworz boczek, wyjmij go z zakamarka przy kaloryferze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 bok jest otwarty, mam wentylki 2 pod 5v podlaczone..... z przodu nawiew z tylu wyciag..... facet sie chyba zna i chyba dobrze zalozyl :/........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 chyba, czyz to nie piekne :lol: . Jak nie wiesz komu dajesz kompa do skladania to sie niedziw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...