Laik2000 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) Hmmm ja mam takie qmpa: Inter Pentium 4 3,00 Ghz Prescott 1MB Cache 800 FSB HT Pentagram Freezone QVC-120 Cu Abit IC7-G 2x256 DDR 3500 TwinMOS TWISTER POWERCOLOR Radeon 9800SE@PRO (8x1) Chieftec (HPC-420-302-DF) 420W Seagate 40 GB 7200.7 Barracude DVD Toshiba x16 1802 DVD-R NEC 3520A Qmpik odojętnie czy podkręcony(około 3,6) czy też nie napięcia trzyma stabilnie: +12v - 11,98V +5v - 5,06V +3.3v- 3,36V To jest Idle a w stresie napięcia może mają wychylenia w granicach -/+0,05V PS. zastanawiam czy jak się przesiąde na ASUSa V9999LE@16/6 oraz podepne jeszcze 2xRAPTOR 36 GB w RAID 0 czy zasiłka jeszcze wytrzyma :) Edytowane 18 Marca 2005 przez Laik2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) chieftec , chieftec dajcie spokój z tymi chieftecami nie dość że głośne to słaba linia 12 v często się psuje(częściej niż lepsze zasilacze) . zwykły toppower 350 w czy enerek 385 w jest już dużo lepszą propozycją. Jeżeli stawianie na ciszę to toppower a nie tylko ten chieftec chieftec chieftec :mur: no i co z tego że niektórzy macie stabilne napięcia na chiefie jak na innym zasilaczu za 200 zł mielibyscie lepsze, byłby cichszy i wogóle ogóle Edytowane 18 Marca 2005 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 chieftec , chieftec dajcie spokój z tymi chieftecami nie dość że głośne to słaba linia 12 v często się psuje(częściej niż lepsze zasilacze) . zwykły toppower 350 w czy enerek 385 w jest już dużo lepszą propozycją. Jeżeli stawianie na ciszę to toppower a nie tylko ten chieftec chieftec chieftec :mur: no i co z tego że niektórzy macie stabilne napięcia na chiefie jak na innym zasilaczu za 200 zł mielibyscie lepsze, byłby cichszy i wogóle ogóle 1335106[/snapback] lol chieftec glosny <lol><LOL><lol> to chyba widziales egzemplarz ktoremo w wiatraki piasek wpadl :P ja mam chiefa...moj kolega co mieszka ode mnie 40 m tez ma chiefa i obydwa sa ciche jak spadajaca kropla deszczu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) Jak ktoś nie jest wymagający to taki chiefteck 360W powinien mu wystarczyć Miałem 420W i jak dla mnie to jest syf a nie zasilacz. Chociaz problemów z nim nie miałem. 1334798[/snapback] a co takiego w syfiastego w tej 420 bylo ? kurz? Hmmm ja mam takie qmpa: Inter Pentium 4 3,00 Ghz Prescott 1MB Cache 800 FSB HT Pentagram Freezone QVC-120 Cu Abit IC7-G 2x256 DDR 3500 TwinMOS TWISTER POWERCOLOR Radeon 9800SE@PRO (8x1) Chieftec (HPC-420-302-DF) 420W Seagate 40 GB 7200.7 Barracude DVD Toshiba x16 1802 DVD-R NEC 3520A Qmpik odojętnie czy podkręcony(około 3,6) czy też nie napięcia trzyma stabilnie: +12v - 11,98V +5v - 5,06V +3.3v- 3,36V To jest Idle a w stresie napięcia może mają wychylenia w granicach -/+0,05V PS. zastanawiam czy jak się przesiąde na ASUSa V9999LE@16/6 oraz podepne jeszcze 2xRAPTOR 36 GB w RAID 0 czy zasiłka jeszcze wytrzyma :) 1335043[/snapback] mysle ze bez zadnych problemow, napiecia masz super :) pewnie neico spadna, moze o 0,02 Edytowane 18 Marca 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik2000 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) mysle ze bez zadnych problemow, napiecia masz super :) pewnie neico spadna, moze o 0,02 1335210[/snapback] No też myśle że są niezłe :) Co do spadków napięć to mam nadzieje, że jest jak mówisz bo nie chce już ładować kasy w next wydatek. We wtorek zmieniam RAMik na 2x512 Kingston`a i razem z Raptorkami i V9999LE@GT to już raczej ostatnie wydatki w najbliższym czasie. a co takiego w syfiastego w tej 420 bylo ? kurz? 1335210[/snapback] Hihihi Co do głośności to się nie zgodze. Ja nawet go nie słysze. Oczywiście mówimy o 420 W ale myśle że 360 DF nie będzie odbiegać możliwościami prócz samej mocy :) POZDRAWIAM i myśle że będzie to udany zakup (napewno lepszy niż ten drugi co masz do wyboru :) ) Edytowane 18 Marca 2005 przez Laik2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 szefy z aktywnym pfc sa naprawde zaje...ciche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 hehe chieftec sa ciche dobre, chyba Topower, Bequiet, Tagan nie słyszałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik2000 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 hehe chieftec sa ciche dobre, chyba Topower, Bequiet, Tagan nie słyszałeś 1335276[/snapback] Akurat słyszałem :razz: Miałem do czynienia z tym modelem: Tagan 480W i powiem, że jak zacznie się robić ciepełko to zaczyna hałasować niemiłosiernie. Może lipny model trafiłem ale mówie to z czym miałem do czynienia :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Spokojnie starczy taki szef :] Mialem przyjemnosc testowac wczoraj tego szefa 360DF na P4 2.6 2x512 2x 120gb HDD i 6800 i nawet po oc (lekkim) tego konfigu szefo nawet nie pierdnal (oczywiscie miernik w rece) . Ze juz nie wspomne ze moj konfig ciagnie z palecem w [gluteus maximus] bo to chyba oczywiste . A co do osob , ktore maja zle doswiadczenia z 420W to proponuje poczytac pare testow w necie . Z tego co ja pamietam to te zasilacze sie prawie nie roznia od 360W DF . EDIT: nie pamietam gdzie byl ten test :/ Chyba na sirusie (jesli tak to raczej moje powyzsze zdanie nie ma sensu :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 sam sie lolni nikt mi nie wmówi ze te stare chiefy wyzej wspomniane sa ciche lol :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 kazdy chwali co ma i taka jest preawda.... bdziesz mial tangana bedziesz zadowoolny to bedziesz zachwala go w nueboglosy bo nie miales nic innego oporcz halasliwych codegen i innych [ciach!]l- ten tangan spelnil wasze oczekiwanioe i chcecie go zostawic... ja widzialem jak pracuje chifetec - stabilne napiecia nawet po oc na podobnym sprzecie jak nizej ylko dodatwkoy dysk mu doszedl... i naprawde sa chiutkie... 2 wentyle a jakby ich nie bylo. mam treraz megabajta napiecia stabilne bo duzym oc ... moc 350 w... ale to naklejka chyba dla picu bo wiadomo ze tego nie wyciagnie co szefik... powinien starczyc moim zdaniem bo w koncu miedzi 360 a 400 nie duza rozniaca... a szefy wytrzymale sa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik2000 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Hmmm ja bym może nie powiedział tego tak że: "każdy chwali to co swoje", bo ja miałem możliwość porównania i tylko mówie co mi nie pasowało. Co do samego Tagana to nie neguje że jest gorszy/lepszy- może i tak jest. Może miałem jakiś lipny egzemplarz, bo coolerki były nieznośne przy wyższych temp :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 nie... ale poprostu lduzie pisza posty bez sensu... patrzysz co chwali - ma w podpisie wiec najlepsze.... trzeba byc obiektywnym i osoby ktore nie maja porownania nie powinny brac... bo poprostu wchodza w parade i psiza nie na temta txt "bierz tagana - cichy wydajny i stabilny - poporstu cudo" bezsens totalny napisalem co moge wybrac.... ja tego sam nie kupuje tylko dostaje od firmy u ktorej kupilem kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 jestem na tym forum prawie od poczatku jego istnienia i co niektorym "mlodziaszkom" powiem 1 ciekawostke , jeszcze rok temu na tym forum panowal zachwyt i wniebowziecie na mysl o chieftecu 360 czy 420W :) nie sa to mlode zasilacze ale sa naparwde dobre i z kazdym konfigiem sobie poradza. chief glosny? mowa oczywiscie tylko o modelach z APFC ! szefy sa ciche ! w porownaniu np do toppoera 550W to chieftec jest nieslyszalny ! kazdy chwali to co ma ;] no fakt ale nikt gowna nie kupuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) w porównaniu do toppower 550 w to chief jest niesłyszalny :lol: :lol: :lol: weż daj spokój wogóle ogóle :lol: Edytowane 18 Marca 2005 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 sa naparwde dobre i z kazdym konfigiem sobie poradza cosik przesadzasz - u mnie , u Vipka i Lagierka siakos przestał wystrczac szefy sa ciche ! w porownaniu np do toppoera 550W to chieftec jest nieslyszalny ! tu rowniez przesadzasz ale pojecie ciszy rzecz względna- fakt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 hehe bartezjusz jak krecisz kompa o 800 mhz to wiadomo ze nie wystarczy.. mi wystarczy 400-500 w gore i jbedzie OK.... hyh a wogole do twojeje konfiguracji 600w?? przecirz on nawet w 3/4 nie jest wykorzystywany... chyba ze masz lcdka pod zasilke wteyd troche wiecej... jedno wiem 450 by ci wystarczylo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 teraz tak mowisz zee nie bedziesz krecil a za miesiac albo 2 bedziesz pisal ze ci sie resetuje jak masz dasz 3,5 w dual prime! i co bedzies musial zasilacz wymienic na cos mocniejszego!! jak trzymie cie 200zl to szukaj czegos na allegro albo bierz topowera 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 kurde... napsialem ze dostaje to gratis... sam nie kupie bo wymienilem plyte glowna i teraz ram wymieniam na geile i kasy nie mam a to mi firma obiecala co skalda kompa i dala colorista ale nie dzialal to oddalem i teraz chce dac chifa 360 w... albo tego samego colorsita 400 w.... za 60 zł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 no to biez chiefteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 hehe no to tez o to sie od poczatku pytam a wy mi radzicie cos innego... hyhy.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 to po co sie pytasz jak odpowiedz jest oczywista:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 a wogole do twojeje konfiguracji 600w?? przecirz on nawet w 3/4 nie jest wykorzystywany 1336688[/snapback] i tu sie widzisz mylisz przy dzisiejszych kompach najwazniejsza jest linia 12v - to nie podlega zadnej dyskusji np komp po oc typu prescott w okolicach 4.0ghz i grafa typu x800..,6800.. bierze z 12v w stressie jak sadze do okolo 250-300W a to tylko sam proc i grafa!! zeby mu zapewnic bezproblemową prace musisz w tym wypadku miec min 25A na 12v - a cholera wie co bedzie za chwilę zasilacza przynajmniej nie zmienię jak sadze przez najblizsze kilka lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 A tak nawiasem mówiąc temat powinien się znaleść w innym dziale ... O zasilaczach .. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 heh ale tu chodiz o zasilacz pod p4 wiec jakos to sie laczy... i nie nazekaj :) jak nie ma o co... dzieki za rady pozdro... w razie W chifa sprzedam i kupie cos innego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...