Skocz do zawartości
amoniak

Dlaczego wybraliście CPU takiego jakiego macie w Configu

Jaki masz procesor  

1. 1. Jaki masz procesor

• INTEL
      17
    • AMD
      55

Rekomendowane odpowiedzi

Nie miałem większego wyboru- albo Duron, albo Celeron( na Wiliamate) albo nowa płyta dla Celerona 800@1066, bo Radek nie chciał mi działać na starej płytcie :? . Heh..a tak poza tym zawsze chciałem mieć P4( choćby kastrata :lol: ), no i możliwośći rozbudowy też niezłe. Ale i tak się skończy na przeżutce na K8 :D

No i oczywiście kasa, kasa, kasa...pierd....kasa :evil: Dlatego mam stare SD-Ramy ze starego kompa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie chcialem wydac wiecej kasy niz na to co mam.

2. Czytalem o podkrecaniu (na luzie :lol: ) do 1.6MHz

Nie kupilem AMD bo: nie chcialem miec Durona, a taki zestaw z Athlonem jaki mi sie marzyl byl jednak sporo drozszy od mojego Celka. No i balem sie, ze nie majac dostepu do sieci (patche, kolejne wersje V4in1 itp) mialbym problemy z platforma AMD. Po prostu spekalem :P

Moze nastepnym razem... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zadecydowal zdrowy rozsadek :lol:.

Policzylem sobie wszystko, sprawdzilem wyniki na necie i okazalo sie ze przy mojej plycie nie oplaca sie kupowac XP2000+ bo i tak maksymalny mnoznik na plycie to 12,5. wiec lepiej kupic 1700+ i przerobic.

Jak odblokuje procka powinieme uzyskac ok XP2300+ (12,5x150MHz), musze jeszcze tylko przerobic napiecie na plycie(do 2,03V), zalozyc radiator na uklady odpowiedzialne za napiecie na plycie (nawet teraz niesamowicie sie grzeja).

to tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem intela a ciocia mi kupiła takiego :twisted: ...tyle tylko że płytka jednoczesnie do tego to i810e micro ATX :( Tera jest znacznie lepiej, choć przydał by sie dysk 80 nowy DVD i CD-RW no i na pewno ram tego mało troche a komp powoli sie sypie :? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plusy na rzecz AMD

1. Cena

2. Wydajność

3. Mozliwość szybszej odsprzedaży więcej osób korzysta z platformy Socket A

Chyba sie nie zgodze, bo policz sobie, ile osob kupuje w supermarketach(a tam kroloje Intel). Z moich znajomych to ok 90%(oni kupuja, a po 2-3 m-cach nabijam sie z nich, jak do mnie przychodza i mowia ze kupili kompa niedawno, a juz im nowe gry chacza. A ja im mowie ze czabylo mnie sluchac). :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wybrałem Athlona XP 1700+ gdyż żadne inne proce mnie nie interesują. Nie lubie okrojonych Duronów, a o Intelu to ja wole zapomnieć. :) W sklepie wtedy był to przed najszybszy egzemplarz. Czemu nie wziąłem tego lepshego? Otóże bez problemu moge uzyskać te 1800+ mając zaoszczędzone 80zeta w kieszeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi