hary Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 edit: na razie takie nic: http://img99.imageshack.us/my.php?image=123lh9.jpg Takiego nic to nawet nie było sensu pokazywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 To bardziej taki screan aby pokazać ze Turion chodzi na zwykłych płytach i ma możliwości o/c :P Jak na razie to było z nim problemów troche ale po koleji. -ASROCK K8NF4G-VSTA: porc startuje od razu z napięciem 1,5V :blink:, płyta poprawnie go identyfikuje tzn pisze "Turion ML 30"; HTT można zmieniać ale jeżeli prubuje zmienić V core na niższe, mnożnik, mnożnik HT to :mur: zostaje tak jak jest standartowo :mur: :lol2: :blink: dziwne. -MSI K8N NEO FSR -> mimo kombinowania jak się nie udało mi się odpalić tego procka :mur: A płyta robi całkiem znośne HTT płyta pewnie by więcej jeszcze poleciała ale niestety proc blokował :? -GB K8NSNXP rev 1.0 (to taka rozbudowana wersja K8NS rev 1.0) - było troszke problemów ale proc chodzi :), tutaj miałem małego "zonka" akurat miałem chłodzenie BOX które jest na zatrzaski a Turion nie ma blachy ale zaryzykowałem i założyłem to chłodzenie i jakoś dziwnie się lekko docisło (a właściwie to było minimalnie nad procem chyba); w efekcie radiator nie stykał się z procem i po starcie systemu było 60 stopni KLIK po kolejnych kilku min a moźe sekundach na procku było 72 (Tcase tego CPU to 95 stopni)...i wyłączyłem kompa, zmieniłem chłodzenie i właśnie zaczynam testować) :lol: (proc @ 1V c'n'q ON i 4x200 :E) :lol: Teraz na chwile wychodzę z domqu, mam nadzieje że wieczorem dam już jakieś normalne wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Nie masz jakiegoś DFI pod ręką?? A ten turion z allegro czy skąd ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Właśnie nie mam pod ręką DFI :mur: Proc z allegro. btw. Leci prime 8x250 at 1,1V :) EDIT: Edytowane 5 Września 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zako Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 napisz koniecznie na ile idzie max ten turion... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 SpoX napisze tylko obstawiam iż płyta mnie przyblokuje pierwsze zanim skończy się proc. btw. Leci prime 8x275 (2200MHz) at 1,15V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 SpoX napisze tylko obstawiam iż płyta mnie przyblokuje pierwsze zanim skończy się proc. btw. Leci prime 8x275 (2200MHz) at 1,15V co tak słabo? dawaj odrazu powyżej 300 a nie tutaj jakieś pośrednie wyniki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Wszystko w swoim czasie. :P btw. Leci 8x288 (2300MHz) at 1,175V EDIT: EDIT2: 8x300 (2400MHz) at 1,2V - wywala prime, jutro dalsze testy. Edytowane 5 Września 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Daruj sobie te testy na niskim woltażu. Zapodaj jakieś konkretne takty, bo jak narazie to to tylko takie pieszczenie sie z procem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Z biosu 1,4V http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=118795 Ogólnie coś mi temperatura dość znacznie skacze, rewelacji nie ma <_<... koleś z XS robił 2600 MHz prime stable na 1,2V :) Mój proc zdecydowanie słabszy. :-| Edytowane 5 Września 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 ale to tylko validate? pewno wogole nie stabilne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Jak niestabilne to nic nadzwyczajnego, jak stabilnie to całkiem fajne o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) Ten wczorajszy wynik 2750 niestabilny. Coś strasznie temperatury mi skakały, dziś rano jeszcze raz założyłem chłodzenie i trochę pomogło ale i tak chyba jest nadal troszke za "ciepło" 2500 MHz at 1,3V i proc 44, "core 52" stopnie chłodzenie Pentagram NX 100AL (buda otwarta - Chieftec Dragon Big Tower, bez dodatkowych wentyli) to normalne ? - wcześniej na sempie 2400 MHz at 1,55V miałem gdzieś podobnie na BOXie, <_< 2400 i 1,2V wywaliło po kilku min (a wczoraj od razu wywalało, ponowne założenie chłodzenia spowodowało spdek tem o ok 5 stopni ale i tak jest nadal dość ciepło) 2500 MHz i 1,3V EDIT: :blink: :mur: 2600 MHz i 1,45V i chyba coś nie tak z temperaturami procka. EDIT: Jeszcze takie info na temat procka: http://fab51.com/cpu/guide/opn-s754.html Edytowane 6 Września 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 no light ale moze pokaz jakies stabilne osiagi na wiekszym vcore :) tak z 1.6-1.65 :) i w tym momencie przedstawiasz nam wynik 2.9-3g i tak wlasnie ma wygladac Twoj nastepny post ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 EDIT: Jeszcze takie info na temat procka: http://img84.imageshack.us/img84/928/infoui3.th.png Straszliwie niskie tcase max, to nie jest za dobrze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) Wg mnie to źle program odczytuje, ten proc z tego co mi wiadomo ma Tcase 95 przynajmniej tak tu pisze -> http://fab51.com/cpu/guide/opn-s754.html i wg mnie to jest prawda przynajmniej od dawna już tak jest że mobilne procki wytrzymują większe temperatury. EDIT: 2560 MHz at 1,35V - temperaturki mnie troche matwią, btw ile macie max "core" ? Edytowane 6 Września 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Przy tym woltazu to niemozliwe zeby mial proc taka temp ;] Program przekłamuje i to dosyć ostro, no chyba ze pasty termo nie dałeś ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) :mur: Troszke ponad 2600 MHz i 1,4V po ponad godzinie grania zwiecha temperatura procka dochodzi do około 50 i "core" ponad 70" Chłodzenie zakładałem 3 razy. Coś mam nie tak bo u kumpla na Asrocku przy 1,5V i prawie identycznym chłodzeniu proc się bardzo nie grzał. (wcześniej pentagram NX 80AL a teraz NX 100AL) Chyba że ukruszyłem go torszkę... zaraz jeszcze mu się lepiej przypatrze :P :) Edytowane 6 Września 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Pamiętajmy że jest to procesor bez blachy wiec możliwe ze radiator nie dotyka do rdzenia za dobrze co Spookie sam potwierdzil piszac (...)ponowne założenie chłodzenia spowodowało spdek tem o ok 5 stopni ale i tak jest nadal dość ciepło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Pamiętajmy że jest to procesor bez blachy wiec możliwe ze radiator nie dotyka do rdzenia za dobrze co Spookie sam potwierdzil piszacdokładnie to chciałem napisać... a nie masz WC pod ręką? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Niestety WC i DFI brak pod ręką. <_< Zminimalizowałem ilość pasty, i faktycznie trzeba było dokręcić mocno radiator teraz "core" max 58 (wcześniej dochodziło do 73 :E) co prawda prime się wywala ale wczoraj komp przez 5h pracował na 2615 MHz i 1,4V i wszystko poza wspomnianym prime stabilne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Tak jak napisalem pogon go troche napieciem i zobacz ile on potrafi, nie ma co gdybac, a niestabilne wyniki raczej sa malo interesujace szczegolnie na tym pulapie :)powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 1,375V 2615 MHz Ale nadal gorąco proc 44 i "core" 52 ale komp tak chodzi już ponad 2h i wydaje się być stabilny. Zonka zaliczyłem dziś - ClockGen przestał chodzić -> jakakolwiek zmiana HTT = zwis, w sumie kiedyś CPU-Z też Vcore odczytywało poprawnie a teraz nie wtf ? Z biosu już wyżej nie moge kręcić... tzn HTT 328 u GB = 200 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 czasami sie tak dzieje jak masz jakies nieistandardowe ustawienia i tego typu programy glupieja ;0) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Ja troszke z innej beczki, dużo jest wydajniejszy ten procek od s2800 przy równych taktach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) Trudno powiedzieć ale, jakieś hmm 5-10% na tych samych MHz. W PI 1 MB czas lepszy "na oko koło" 1s z porównaniem do Sempa 256 KB L2. Edytowane 7 Września 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Witam, szukam taniej plytki z pci-x pod s. 754, chciale juz brac k8ne, ale troche sie wystraszylem, jak poczytalem ile jest z nia problemow, czy znajde jakis substytut tej mobo tak do 150zl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Witam, szukam taniej plytki z pci-x pod s. 754, chciale juz brac k8ne, ale troche sie wystraszylem, jak poczytalem ile jest z nia problemow, czy znajde jakis substytut tej mobo tak do 150zl ? EPoX 8NPA7I/DFi Infinity NF4-4x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Witam Panowie. Potrzebowalem taniej plytki do zestawiku, ktory bedzie uzywany wylacznie do netu i worda. Zalicytowalem i wygralem to cus :blink: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=124734467 Za bardzo nie obeznaje sie w s754 wiec pytam czy ta plytka ujdzie w tloku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 EPoX 8NPA7I/DFi Infinity NF4-4x. Nowych do 150zl nie kupie, moze z allegro z drugiej reki tak. Ten epox nie glupi, ale szkoda, ze tylko 2 gniazda mem, bo mam 3 kosci. ;] Witam Panowie. Potrzebowalem taniej plytki do zestawiku, ktory bedzie uzywany wylacznie do netu i worda. Zalicytowalem i wygralem to cus :blink: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=124734467 Za bardzo nie obeznaje sie w s754 wiec pytam czy ta plytka ujdzie w tloku?? Spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...