Pageup Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 wczesniej byly tez w nowszej rewizji z sse3 i 90nm. podobno w OC się raczej nie roznia w stosunku do zwykłych ale mają 1mb cachu i cena niezła była za 3200+ mniej niż 400zł!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 powiedzcie mi co to jest warte -> http://allegro.pl/item109520502_super_amd_...ena_do_ss_.htmlNiewiele, za mocno się nie pokręci, proc w 0,13 jeszcze z tego co widze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Niewiele, za mocno się nie pokręci, proc w 0,13 jeszcze z tego co widze. typ na aukcji sprzedaje mobilne Clawhammery 130nm i połowe opisu + fota pochodzi od tych właśnie proców, a druga część dotyczy Turionów tak dla przypomnienia- nie było turionów 130nm. Technologia mobilna Turion64 powstała na bazie procków 90nm i takie warto brać- zawsze troche można skręcić ale najlepsze do oc są mobilne proce o kodowej nazwie Newark, czyli takie "Opki" na S754 - kręcą się do 3GHz na AC a Turionki raczej rewelacji nie przedstawiają... coś jak Semprony (ale zawsze to 1MB L2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Ja mam np Athlona 3000+ na s.754 NewCastle jak pokazuje w CPUZ i Venice jak pokazuje w Evereście ;d ;p I chodzi mi spokojnie na 2500 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 A jaki proces technologiczny w cpu-z masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 W CPU-z 0,13 a w Evereście 0,09 (90nm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Tak to chyba jest Venice s.754 ponieważ nowy cpu-z też tak 'twierdzi' Mój idzie na 2500 Mhz, NewCastle tegho nei potrafiły.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sQunsk Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Tak to chyba jest Venice s.754 ponieważ nowy cpu-z też tak 'twierdzi' Mój idzie na 2500 Mhz, NewCastle tegho nei potrafiły....nie mów hop newcastle potrafi http://img100.imageshack.us/my.php?image=snap1sw8.png :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 nie mów hop newcastle potrafi http://img100.imageshack.us/my.php?image=snap1sw8.png :lol2:Żeby tylko!! :D Rapra zrobił kiedyś tak: http://www.clockmehigh.com/xtreme/rapra/Su...MHz%20zapis.png ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) No dobra ale przy jakim napięciu ;p No to jest w końcu venice czy newcastle, wszystko mi pokazuje że to venice.... Bo ja mam 2500 na 1,5V... Edytowane 17 Lipca 2006 przez tony_tr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sQunsk Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 No dobra ale przy jakim napięciu ;p No to jest w końcu venice czy newcastle, wszystko mi pokazuje że to venice.... Bo ja mam 2500 na 1,5V...mianowicie jest to VENICE 90nm 'jeżeli masz +SSE3, powinieneś jeszcze spróbować podkręcić go :-P mój nie wyrabia powyżej 2.6 :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 http://sklep.telewolt.pl/index.php?product...amp;prod_id=858 znalazłem taką mobo, ma ktos, wie jak sie na tym kręci/? Ma SLI, chyba jeddyna z tym na s754, podoba mi sie ;d Kolejny udany produkt w stylu dual939sataII?? Ja taka mam z sempronem 3000+... Na 255-260 mniej wiecej sciana nic dalej nie idzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 na ULi i tak cinko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_caveMAN Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Czym się różni K8NS rev 1.0 od rev.1.1? Bo ja jakoś nie widze różnicy (mam rev. 1.0). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasniewski Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Mam takie pytanko: na stronie gigabyte jest napisane ze k8ns obsluguje athlony 64, nie ma natomiast mowy o sempronach. Czy te procki dzialaja prawidlowo na tej plycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 hehe oczywiście :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasniewski Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 pytam bo jestem laikiem w tej dziedzinie... dzieki za odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 na ULi i tak cinko?No wlasnie sam sie zawiodlem... Ale zmienilem jeszcze dla pewnosci proca na Semprona 3400+ z mnoznikiem x10 to samo dokladnie w tym samym miejscu... Biosy oczywiscie wszystkie probowalem... Szkoda bo dobra plytka mogla byc w koncu najtansze sli ale niestety kiszka jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) co sądzicie o tym : Sempek 2500 1,5V epox 8npa7i fortron 350W MDN :-P Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez Dickson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Śmierdzące pamięci i fajny procek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 co za pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 co sądzicie o tym : http://img180.imageshack.us/img180/9265/se...zadziel4.th.jpg Sempek 2500 1,5V epox 8npa7i fortron 350W MDN :-P slabiutko :P moj 2500+ @ 2717MHz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Tomos , dałes mi motywacje :-P Zaraz sproboje twoj wynik chociaz dogonic bo mam gorsze pamieci :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Masz, na motywacje goń to -> http://one.xthost.info/cichas/spi/pi1142.png ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Proszę bardzo , poprawiłem sie o 12 sek :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 no ładnie ładnie ale moze przeniesiecie tą dyskusje do topicu o sempronach :> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=146866 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 no ładnie ładnie ale moze przeniesiecie tą dyskusje do topicu o sempronach :> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=146866 A co to nie tyczy sie s754? :blink: @hary co ty porównujesz mnożnik x8 do x7 ? i jeszcze twoje boskie winbondy dogonić to jest ciężko zwłaszcza na 2500+ :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 A tam marudzisz z tym mnożnikeim, jak się kupi dfi infinity to mozna mnie scignąć w taktach proca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt18 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) właściwe ja mam szybkie pytanie. Czym się różni s754 od socket A ??? Bo planuje lekka modernizacje kompa i chcialem wymienic sobie płyte np. na NF7 albo Asusa A7N8X no i czy rzeczywisce przesiadajac sie na s754 bede mial wieksza wydajnosc(pomijajac fakt ze bede musial procka wymienic)?? bo tak jak zostane na socket A to wydam 200 na płyte i pewnie ze 350 na 1 giga Ramu a na socket 754 to jeszcze proca bym musial wymienic i pewnie lepiej grafike od razu (no bo PCI-E bardziej przyszlosciowe) i to pewnie wyjdzie ze kilka stówek więcej, a tak pod socket A zawsze sobie moge potem jakiegos Bartona kupic jakby mi gigahercow brakło? Wiec ponawiam pytanie o ile lepszy jest 754 od socket A?? pozdrawiam Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Geralt18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 właściwe ja mam szybkie pytanie. Czym się różni s754 od socket A ??? Bo planuje lekka modernizacje kompa i chcialem wymienic sobie płyte np. na NF7 albo Asusa A7N8X no i czy rzeczywisce przesiadajac sie na s754 bede mial wieksza wydajnosc(pomijajac fakt ze bede musial procka wymienic)?? bo tak jak zostane na socket A to wydam 200 na płyte i pewnie ze 350 na 1 giga Ramu a na socket 754 to jeszcze proca bym musial wymienic i pewnie lepiej grafike od razu (no bo PCI-E bardziej przyszlosciowe) i to pewnie wyjdzie ze kilka stówek więcej, a tak pod socket A zawsze sobie moge potem jakiegos Bartona kupic jakby mi gigahercow brakło? Wiec ponawiam pytanie o ile lepszy jest 754 od socket A?? pozdrawiam teraz w cenie czegoś lepszego na 754 (dfi) masz 939 (semp i epox) a skoro zmieniasz ramy to można odrazu AM2 :D opcji jest wiele zależy ile dokładnie masz kasy ale warto przejść z sA nawet na tego 754 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...