Skocz do zawartości
J-A-J-O

eBay.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli ktos chcialby sie na GG/PW podzielic doswiadczeniami i radami zwiazanymi z PayPalem swieżakowi w tym temacie - byłbym bardzo wdzieczny.. :)

Napisz co chcesz wiedzieć a postaram Ci się odpowiedzieć na nurtujące Cię pytania biedaczku ;)

btw. na jaką w końcu masz kartę tego paypala (Mbank - jaka dokładnie?)

Z hardkorów jakie przeżyłem na paypalu:

1) Wpłacałem kasę za przedmiot poprzez ebay a koleś miał włam na konto i zmienili mu paypal email zamiast hotmail.com mial wpisane hotmai.com. Bałem się czy po anulowaniu płatności kasa do mnie wróci - wróciła! :)

Tak więc normalnie możesz anulować płatność i czekasz 2-3 dni na kasę, która wraca na Twoje Polskie konto..

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój hardcore z PP polegał na tym, że przy wpłacie za aukcje wywaliło mi błąd systemu PP, zaś na moim koncie w multibanku kwota ta została zablokowana i wisiała 2 tygodnie jako niezaksięgowana. Dopiero po tym czasie bank ma obowiązek zaksięgować, lub zwrócić kasę na konto jeśli transakcja nie doszła do skutku. Także swój mały horror przeżyłem bo była to dość spora kwota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Wpłacałem kasę za przedmiot poprzez ebay a koleś miał włam na konto i zmienili mu paypal email zamiast hotmail.com mial wpisane hotmai.com. Bałem się czy po anulowaniu płatności kasa do mnie wróci - wróciła! :)

A jak można anulować płatność ? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak można anulować płatność ? ;]

Spójrz w tabelke

"Recent Activity | All Activity | Items Won"

I szukaj przycisku "CANCEL"

btw. jeśli go nie ma - nie możesz już tego zrobić tzn. pieniądze są u odbiorcy.. :sad:

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PANOWIE!!

Dzien 8 października jest dla mnie od tego roku świętem!!

MAMY W PEŁNI FUNKCJONALNY PAYPAL!

Rzucam prace, rzucam szkołę i zakładam hotel :lol: :lol: :lol:

je je je je!

PS. Może nie rozumiecie zadowolenia downa ale cieszcie sie razem ze mną!

PS2. Jak ktoś chce możemy porobić testy ;)

Narazie testy wykonane pomiędzy mną a kumplem i wszystko działa :)

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CYTAT(aw-confirm@ebay.com

)

Account On-hold: Please pay your eBay fees today

Dear Coustomer :

You are late in paying your eBay fees of $14.98 and your account is past due. These fees result from listing items on eBay or using related services (ID verify, Stores, etc).

This account has been restricted and you will not be able to bid or list on eBay. To avoid further collections please pay your fees today by following these steps:

1. Log on to http://www.ebay.com

2. Click 'Site Map' at the top of the page

3. In the 'My Selling Account' section, click 'Make a Single Payment'. Sign in if requested

4. Select a method to pay your eBay fees and follow the online instructions on page

If you do not have access to your account or prefer not to pay online, please mail your payment with your payment coupon and clearly state your account ID E24387699001 on the check with a copy of this notice to:

eBay, Inc.

P.O. Box 2179

Carol Stream, IL 60132-2179

United States

If we do not receive your payment, your account may be suspended and additional collections remedies may be used to bring this account to current. All current listings will be ended and you will no longer be part of the eBay community.

If this past due balance is the only reason for restricting your account, it will be reopened for bidding and listing when your full payment is received. Your account will continue to be charged a late payment finance charge of up to 1.5% of your past due amount.

If you have already paid your eBay fees, please disregard this message.

Thank you,

eBay Global Collections

Real or fake?

Konto nigdy nie używane, po prostu założone - wiec cos mi sie nie wydaje, ale..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprosciej chyba bedzie sprawdzic logujac sie na konto eBay prawda? :)

Gdyby to bylo moje konto to prawda ;]

Czy ten link wskazuje rzeczywiscie na eBay, czy tez inny adres?

Forum przekształcilo to na link - w mailu jest jako tekst.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo u mnie na koncie eBay.. cholera wie za co sobie policzyli, poprzednie oplaty za sprzedaz zrobilem.. coraz mniej mi sie ten ebay podoba.

These fees result from listing items on eBay or using related services (ID verify, Stores, etc).

Juz chyba wiem.. oni jakos pozniej naliczaja oplaty prowizyjne, w kazdym razie ciezko imho polapac sie w ich naliczaniu oplat. Edytowane przez Yog-Sothoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Coccolino_

Mam pytanie odnosnie aukcji moze ktos sie orientuje...

Czy osoba ktora wygrala u mnie aukcje zaplacila otrzymala towar (w 100% zgodny z opisem) itd moze odstapic od umowy i odeslac mi go spowrotem? (cos jak w sklepach internetowych ze jest 7 dni na oddanie) jestem osoba prywatna

Wydaje mi sie ze ten przepis o mozliwosci zwrotu towaru obowiazuje tylko firmy?

Edytowane przez Coccolino_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi