michomis Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 witam Obecnie posiadam R 9800 Pro oraz Celerona 1,7 GHz, jednak jego wydajnosc mnie dołuje. Zastanawiam sie nad zmiana na PIV 2,4 GHz. Chcialbym korzystac z najnowszych gier i aplikacji chociaz przez dwa lata bez wiekszych inwestycji w tym czasie w sprzet. Mam do wyboru: 1. Procesor Intel Pentium 4 2.4 GHz BOX Prescott (FSB 533, cache 1 MB, HT: nie) 2. Procesor Intel Pentium 4 2.4 GHz BOX Northwood (FSB 800, cache 512 kB, HT: tak) jaki proponujecie, ten na FSB jest niestety drozszy o ponad 100 zl ? ktory lepiej bedzie sie "krecil" na powiedzmy 3 GHz na plycie P4P800s-X, pamieci Apacer 512 i 256 DDR400 ? wszelkie opinie i sugestie mile widziane. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Witam ! Proponuje - POLECAM tego drugiego! Czyli Pentium 4 2.4GHz FSB 800MHZ + HT kręci sie kazdy na 3.0GHz minimum 12x250MHz=3000MHz Miałem sam takiego i dzialal mi na 3300MHz=12x275MHz bez podnoszenia vcore !!! :) + brak prolemów z temperaturą! Jak masz do wyboru serie to bierz SL6z3!!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 dokładnie bierz 2 :) ja mam z serii SL6WF i idzie ładnie na max. 3.6GHz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 ten drugi jest lepszy i wydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michomis Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 dzieki :D a powiedzcie mi jakiego uzywacie chlodzenia ? czy standardowego ? czy moze jakis inny ? zalman itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Jeśli wybierasz to oczywiście tego, który ma HT. Co do chłodzenia - ja używam Pentagrama QC92 Cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) a nie lepiej By Ci wyszlo gdybys kupil athlona xp 3000 i go ladnie wykrecic?:) p.s. oczywiscie 64 bitowego :) cena jak tego p4 a o ile wydajnosci wiecej :) Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 niewatpliwie... ale kolega chyba juz ma plyte glowna pod p4, a do ceny a64 musialby dodac cene nowej plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Własnie ;) Chce P4 bedzie miał Bierz drugiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...