chemiczny_ali Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 spoko :) mam karte AGP i nie mam zamiaru zmieniac na PCI-e więc opłaca się qpić tego 1379972[/snapback]Plyta spoko imho jedyna lepsza to ta http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1148 i wlasnie taka bym lykal :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Wytlumaczcie mi tylko jedno- dlaczego ci najbardziej pyskaci "spece" z tego tematu upierajacy sie przy braku odczuwalnych roznic miedzy s939/754 nie maja z platforma a64 nic wspolnego (procz testow/tescikow z netu)? Tak jak jon pisal- zysk na wydajnosci podsys. pamieci jest wart dolozenia tych paru stowek na s939- chyba, ze ktos kupuje pc za swoje ostatnie grosze, pewnie wtedy tansze s754 jest jakas alternatywa dla socket a. Ja bym dozbieral do s939 i ... tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Wytlumaczcie mi tylko jedno- dlaczego ci najbardziej pyskaci "spece" z tego tematu upierajacy sie przy braku odczuwalnych roznic miedzy s939/754 nie maja z platforma a64 nic wspolnego (procz testow/tescikow z netu)? Tak jak jon pisal- zysk na wydajnosci podsys. pamieci jest wart dolozenia tych paru stowek na s939- chyba, ze ktos kupuje pc za swoje ostatnie grosze, pewnie wtedy tansze s754 jest jakas alternatywa dla socket a. Ja bym dozbieral do s939 i ... tyle. 1380088[/snapback] ...bo Ci najbardziej pyskaci spece sa obiektywni w przeciwienstwie do Ciebie :evil: Czy ja gdzies pisalem ze bym nie dolozyl do s.939 :roll: podalem dowody ze roznica pomiedzy dwiema platformami nie jest znaczaca...a czy jest warta dolozenia tych paru zlotych zeby miec wieksze cyferki w niektorych niepotrzebnych programach to inna kwestia :wink: Imho lepiej kupic dfi na s.754 niz ecs na s.939 a to czy lepiej dozbierac i kupic lepsze to tak mozna zawsze gadac...doloz tyle masz to ale jak dolozysz tyle to kupisz cos zupelnie lepszego i tak w kolko i zamiast 1000zl robi sie 2k itd. itp. Osobiscie gdybym wymienial teraz graty to bralbym s.939 na pci-e :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Nie popadajmy w paranoje- akurat nieciezko byc obiektywnym w przypadku sprzetu komp. ;] Nie zgadzamy sie wlasnie w punkcie sensownosci/ celowosci doplaty do tych paru/nastu % wydajnosci wiecej. Co do reszty- masz racje. pzdr! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Wyluzujcie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Post countera juz nie ma wiec po co ten post, hmm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Bo Całkiem Zboczyliśmy z Tematu , chciałem wiedzieć czy opłaca się tego MSI :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Bo Całkiem Zboczyliśmy z Tematu , chciałem wiedzieć czy opłaca się tego MSI :P 1381835[/snapback] Pewnie ze warto cena nie jest wygorowana a lepszej plyty na s.939 z agpx8 nie dostaniesz :wink: Gdzies tam powyzej polecam Ci plyte dfi na s754,moj blad nie zczailem ze zdecydowales sie na s.939 :oops: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 zamiast MSI moze 9nda3J/+ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiem o płytach pod s939 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Hostoria zaczyna się od tego iż qpiłem Amd Socket 754 i na płycie nie mam duala :) :P więc szykuje się do zmiany na Amd 3.0 + ( 939 Socked ) i Nie wiem jaka płyta do tego ( ma być cena max do 350 zł z Dual Channel'em ) Myślałem o tym ale nie mam ZIELONEGO POJĘCIA o firmie BIOSTAR 1376274[/snapback] Siema!Widze że tu ludzie się nie znają! a Mianowicie chcesz kupić płyte główną socet 939!Ja obecnie posiadam płyte GIGABYTE K8NF-9 nvidia(nforce4) 4x,Pci-expres*16,kb,s939,atx,2pci-e* 14 ddr 400, dual chanell, 8 ch audio,gbe, 4 sata, 10 usb 2,0-koszt takiej płyty wynosi 390 zł.Jest to rewelacyjna płyta która obsłuży ci procesor do 6 ghz u mnie pod tą płyte przypiety jest AMD ATHLON 64b 3000+ s 939 2x259 mb ram kingstona(to właśnie jest dual) i karte graficzną GIGABYTE GEFORCE 6600 GT człowieku komputer chodzi jak żyleta. A jesli chodzi o dual chanel powoduje on szybsze przesuwanie się obrazów w grze tylko trzeba do tego nie kupywac pamięci 1x512 ram tylko 2 x po 256 mb ram jak chcesz więcej się dowiedzieć GG:8704586 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ta poradz mu jeszcze troche Sens kupowania 256 = 0 slownie zero!! Przy dzisiejszych cenach nic tylko kupowac 512 256 pozniej sie nie pozbedzie z prostego powodu, ich cena jest nieadekwatna do ceny 512. Zreszta chcesz komfortowo pograc musisz miec min 1gb pamieci. Poczytaj chlopie troszeczke ten temat. Doradz mu cos konkretnego a nie "ja mam" ja tez mam i co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Siema!Widze że tu ludzie się nie znają! a Mianowicie chcesz kupić płyte główną socet 939!Ja obecnie posiadam płyte GIGABYTE K8NF-9 nvidia(nforce4) 4x,Pci-expres*16,kb,s939,atx,2pci-e* 14 ddr 400, dual chanell, 8 ch audio,gbe, 4 sata, 10 usb 2,0-koszt takiej płyty wynosi 390 zł.Jest to rewelacyjna płyta która obsłuży ci procesor do 6 ghz u mnie pod tą płyte przypiety jest AMD ATHLON 64b 3000+ s 939 2x259 mb ram kingstona(to właśnie jest dual) i karte graficzną GIGABYTE GEFORCE 6600 GT człowieku komputer chodzi jak żyleta. A jesli chodzi o dual chanel powoduje on szybsze przesuwanie się obrazów w grze tylko trzeba do tego nie kupywac pamięci 1x512 ram tylko 2 x po 256 mb ram jak chcesz więcej się dowiedzieć GG:8704586 1381947[/snapback] co to za LOL :blink: ?? co ty wogule tu chlopie piszesz , co to za fanaberie ?? uwazasz ze cos wiesz jestes LOLEM :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 co ty "Wiem o płytach pod s939" pieprzysz? :| gadasz domnie gdybym nie wiedział co to komp ja pieprze co do ram mam 2 x 256 geil'a cl 2 i to mi narazie styka . Wracając Do MSI k8n Neo2 FX ! ( Nie Platinium ) :) kosztuje 350 zł , rozsądna cena ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ten model rozni sie od platinum tylko tym ze ma jedna sieciowke i nie ma fire-wire... Cena jest atrakcyjna i ja raczej bym lykal cos takiego :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Siema!Widze że tu ludzie się nie znają! a Mianowicie chcesz kupić płyte główną socet 939!Ja obecnie posiadam płyte GIGABYTE K8NF-9 nvidia(nforce4) 4x,Pci-expres*16,kb,s939,atx,2pci-e* 14 ddr 400, dual chanell, 8 ch audio,gbe, 4 sata, 10 usb 2,0-koszt takiej płyty wynosi 390 zł.Jest to rewelacyjna płyta która obsłuży ci procesor do 6 ghz u mnie pod tą płyte przypiety jest AMD ATHLON 64b 3000+ s 939 2x259 mb ram kingstona(to właśnie jest dual) i karte graficzną GIGABYTE GEFORCE 6600 GT człowieku komputer chodzi jak żyleta. A jesli chodzi o dual chanel powoduje on szybsze przesuwanie się obrazów w grze tylko trzeba do tego nie kupywac pamięci 1x512 ram tylko 2 x po 256 mb ram jak chcesz więcej się dowiedzieć GG:8704586 1381947[/snapback] No chłopie zabiłeś mnie tym :lol: To chyba jakaś prowokacja??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 ok thx :) 350 zł to jednak nie jest dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo23 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 heh po co wam takie wysrubowane maszyny? wole juz 754 niz p[akowanie sie w drogiego 939 na ktorym i tak niewiele wieksze mam wyniki a;e d;a wiel;u z was liczy sie to zeby dorownac osobom ktore maja kase i srubuja mszyny dla TRESTOW SPECJALNIE a nie po to zeby sie pochwalic przed kolegami jakie maja wyniki w oc bo to jest dla mnie smiechu warte jesli osoba ktora ma zielone pojecie o oc kupuje tylko po to taki dobry sprzet i drogi oczywiscie zeby tylko podkrecic i napisac na forumm " udalo mi sie uzyskac 260x9 przy napieciu 1.7" lol to jest smieszne... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 heh po co wam takie wysrubowane maszyny? wole juz 754 niz p[akowanie sie w drogiego 939 na ktorym i tak niewiele wieksze mam wyniki a;e d;a wiel;u z was liczy sie to zeby dorownac osobom ktore maja kase i srubuja mszyny dla TRESTOW SPECJALNIE a nie po to zeby sie pochwalic przed kolegami jakie maja wyniki w oc bo to jest dla mnie smiechu warte jesli osoba ktora ma zielone pojecie o oc kupuje tylko po to taki dobry sprzet i drogi oczywiscie zeby tylko podkrecic i napisac na forumm " udalo mi sie uzyskac 260x9 przy napieciu 1.7" lol to jest smieszne... :D 1382736[/snapback] Pozwolisz ze nie do konca sie z tym zgodze otoz kupujac powiedzmy wypasiona plytke na s754 musisz dac: 365zla za DFI NF3+415zl za A64 2800 OEM = 780zl natomiast MSI K8N Neo2 wyrywasz za 250-300zl+ 485zl za A64 3000 OEM n939 = 735/785zl stad jak widzisz koszt jest podobny, wydajnosc tak samo a w drugim przypadku zyskujesz to ze przy wymianie kompa masz juz procka wiec zmieniasz tylko mobo i grafe a nie wszystko jak w pierwszym przypadku. Ps. Sorka za OT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) Sorry ale widziałem A64 socket754 za 395 zl płytka MSI K8N Neo Platinum NForce3 S.754 315 zł ceny z proline... A płytke mozna zawsze wybrać k8n-fsr - nieco mniej bajerów niż w platinium ale to de facto ta sama płytka ale tańsza o kolejne pare dyszek... ceny z proline(płyty w wersji fsr nie maja ale zawsze mozna popytać czy mogą ściągnąc ewentualnie kupić gdzie indziej...) I jak tego microstara i proca na s939 wyrywasz tak tanio to mozna też poszukać okazji na s754... Róznica cenowa między s754/939 nie jest kolosalna ale zauważalna... Jeśli plannuje sie jeszcze wziąśc teraz semprona a dopiero za ok. rok przesiadka na a64 to różnica staje sie jeszcze wyraźniejsza... Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) Maly blad sie wkradl, plytki albo poszly troszke do gory albo mialem zajebistego farta ze swoja wyrwalem za 300zl :P bo teraz najnizsza cena to 409zl jaka znalazlem wiec do ostatecznej ceny trzeba dorzucic stowke :/ Zwracam honor :) Ps. Za to juz proca znalazlem za 475zl B) Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez KosiMazaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo23 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 no wlasnie mam zamiar zrobic cos takiego ze kupuje tego sempa 2600+ dowalam mu w oc jakies mobo z grafa na pci-ex ba sa takie (pod 754) i jak juz ten 64bitowy xp bedzie stabilny i mial duzo sterow (pewnie za jakis rok czasu wtedy pomysle o zmianie procka na athlona 64 po czasie jak juz bedzie wydajnosc niewystarczajaca zmieniam plyte i proca a grafa zostaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) Płytki pod s754 z pci-e to niby już jakieś są ale ciężko to będzie dostać.. Dodatkowo jak na nf4 to raczej przydrogie będą... Na koniec chce cie uświadomić,że sempy mają poblokowaną obsługe 64 bitów... Jak planujesz pci-e to moze jednak warto pomyśleć o s939(ale to jeszcze zależy jak będzie z płytami z pci-e na s754-kiedy jakieś na nf4 u nas będą i czy w jakiejś sensownej cenie...) Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo23 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 no w komputroniku juz sa narazie tylko 2 solteka i msi ta msi zapowiada sie niezle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Dobra to i ja coś powiem (mimo iż nie mam A64 to trochę jednak o tym myślałem): Co do sensu wyboru nowej platformy: - wg mnie opłaca się inwestować w s754 jeżeli chce się to zmienić (mobo i cpu) za ok. rok. - jeżeli jednak nie planujesz za rok kupowania nowej płyty, nowego proca to ja bym wziął s939. Jaki proc? Oczywiście Winchester 3000+ (bądź może niedługo Venice 3000+) - koszt ok. 490 zł oem (http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s...detail&id=14384) i ok. 575 zł box (http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s...detail&id=12842) Jakie mobo? 1. z AGP - MSI K8N Neo2 Platinum ok. 409 zł (http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4d53...f504c4154494e55) 2. z PCI-e - Coś pod DFI - niestety płyty są drogie, ale porządne - np. 598 zł (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16985) A co ja bym wziął? Naturalnie Winchester 3000+ + K8N Neo2 Platinum Czemu akurat s939 z AGP? Platforma ta ma starczyć na ok. 2-3 lata. I myślę, że spokojnie podoła. Karty na AGP (np. X800, 6600) są naprawdę porządne i starczą na długo. Za pewien okres czasu najmocniejsze wersje stanieją i staną się przystępne dla szerszej publiki. Narazie ja spokojnie mógłbym pracować na 3000+ + 2x512 mb + gf4ti4200. Zestaw taki byłby wydajny w aplikacjach, a w grach nie potrzebuję wszystkich detali. Oczywiście po pewnym czasie możnma spokojnie by proca zmienić na np. FX-53 bądź jakiegoś 4000+. Proc taki, 1gb ramu w dualu i porządna karta na AGP wcale nie będzie słabym sprzętem, a koszty wg mnie będą równo rozłożone i jednocześnie będą najmniejsze... No i s939 jednak będzie bardziej rozwijany od s754... To tyle. pozdrawiam enigma_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 enigma_pl nie wiem kto by qpił Amd 64 3000 + socked 939 w BOX za 575 zł gdyż oem kosztuje 490 zł ! Paranoja BOX'owy Cooler za 85 zł ? Wole http://allegro.pl/show_item.php?item=47734135 Takiego Pentagrama który będzie wydajniejszy ......... Wracając Do Tematu ma ktoś link gdzie dostane JAKNAJTANIEJ ! :D Amd 64 3000 + socked 939 NIE BOX i Msi k8n neo2 FX Albo Platinium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ja chyba oddam te MSI za darmo. Trafilem 3 walniete sztuki z rzedu :/ Dobra a teraz na powaznie to powiem ci ze ja bym kupil BOXa :] Zwlaszcze ze placilem za swojego proca ciut taniej niz za 3000+ box Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 to ja biore od ciebie tego MSI :>>>> co do BOX to jest tam kijowy Cooler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Spozniles sie :D Kumpel bierze do swojego kompa. Dziwne jest to ze plytka nie chciala mi ruszyc na Fortronie 550W :| Bo ze byly problemy z Anteciem TruePower 550W to sie pozniej dowiedzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Wracając Do Tematu ma ktoś link gdzie dostane JAKNAJTANIEJ ! :D Amd 64 3000 + socked 939 NIE BOX 1383583[/snapback] Taniej nie znalazlem :) http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=666...&kl=Athlon%2064 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) 495 zł , mam takiego za 470 zł :D tera mi znajdzcie MSI k8n Neo 2 FX PO g00d Cenie :lol: i jeszcze jedno :) Qpie jakąś grafe do 250 zł ? nie mam więcej kasy :P Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez BNX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...