foxer6 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Siemka mam athlona 1800+ i płyte asrock k7s8x i słyszałem na forum że da sie zrobić jakiegoś drut moda żeby podnieśc napięcie bo ja moge magistrale ustawić max 155mhz ale procek chodzi niestabilnie i sie wiesza a jak bym podniósł napięcie to napewno by chodził dobrze dlatego pomóżcie jak sie robi tego drut moda? :? Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez foxer6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 A może przeczytasz sobie http://forum.purepc.pl/index.php?act=boardrules Nastepnie zmienisz tytuł tematu. A potem poczytasz sobie FAQ i tematy na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxer6 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 po pierwsze to jestem tu 2 raz a po drugie czy napisałem cos obrazliwego albo złego?poprostu chce sie szybko dowiedzieć jak sie robi drut moda to wszycho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 jesli jest to pierwsze 1800+ czyli rdzen Palomino to wiecej nie wycisniesz. dla tego rdzenia stabilnie przekroczyc 1780MHz oznacza inwestycja w wc i 2V. ale jak sgj zaznaczyl jest duzo o tym napisane a szukajka dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) http://www.ocinside.de/html/workshop/pinmo...d_pinmod_d.html Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Crazy_Ivan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxer6 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Hehe zmieniłem magistrale z 133 na 158 mhz i chodzi ideal mam 1838 mhz ale zajebicho że na palomino tyle wykręce to niewiedziałem a mam chłodzenie arctic cooling i w biosie tylko dałem overcore voltage i nic więcej a jak bym napięcia jescze zwiększył to pewnie bym do 2ghz dobił bo mam napięcie 1.87v a na 2.1 v były by efekty ale asrock by nie wyrobił już bo grzeje sie chipset jak garnek na gazie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 hehe mam tego asrocka i semprona 2500 tylko boje sie drut moda zrobic o co chodzi z tym drut modem ze laczysz piny ze soba czym drutem ? czym do cholery? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 drutem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 dowcipny jestes... zrobilem drut moda ale nie dziala kupie bartka 2800 bede mial spokoj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) dowcipny jestes...Może i nie jestem dowcipny, ale na chłopski rozum - czym można zrobić drutmod? Lutownicą? Gwoździem? Chyba tylko drutem ,jak sama nazwa wskazuje. Wierz mi, że diabli mnie biorą, gdy taka osoba jak ty (a jest ich naprawdę dużo - conajmniej jedna na tydzień) chce odblokować mnożnik w Sempronie - gdybyś poświęcił pięć - dziesięć minut i przejrzał ostatnie strony (69 i 70) w PRZYKLEJONYM topicu o Sempronach, wiedziałbyś, jak się do tego zabrać. Ale lepiej od razu trzepnąć parę postów... Co do kręcenia Semprona, to czemu nie zajrzysz do tematu o twoim Asrocku? Tam jest masa rzeczy na ten temat (jaki BIOS, jak zrobić L5 mod itp). Ale i tak cię podziwiam, bo coś zrobiłeś (tzn. spróbowałeś ustawić mnożnik drutami), a nie tak jak większość, którzy tylko trzepią posty w rodzaju: "nie no a nie da się tego jakoś łatwiej zrobić?" i nic nie robią... Edytowane 30 Września 2005 przez luk1999 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...