Miazga82 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam, mam zamiar zaopatrzyc swoj komputer w nowa obudowe. Ale nie za bardzo wiem ktora wybrac. Widzialem na allegro dwie, i nie moge sie zdecydowac. Wiem ze wy sie znacie na tych tematach, wiec pozwolilem sobie was zapytac. Chodzi mi o obudowy: OBUDOWA CHIEFTEC ATX MEDIUM TOWER Model LBX-03B-B-B oraz CHIEFTEC MATRIX ATX MEDIUM TOWER Model DX-01-BD-U http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47215090 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47938582 Aha, i cena dla mnie nie gra takiej roli, oraz wygläd zewnetrzny. Najwazniejsza funkcjonalnosc i jakosc. Co byscie wybrali? Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Srry za OT ale ty masz chyba jakies zboczenie .... zobacz swojego awatarka i to CHIEFTEC MATRIX ATX MEDIUM TOWER Model DX-01-BD-U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Na początek zapomnij o allegro i zajrzyj na angela.pl tam te obudowy są o 30-40zł tańsze :D Ogólnie obudowy które wybrałeś są zbliżone do siebie, LBX jest trochę większy więc powinien być wygodniejszy i nie sprawiać problemów przy długich płytach i napędach. PS: Oczywiście wiesz że te z allegro są bez zasilaczy ? Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Srry za OT ale ty masz chyba jakies zboczenie .... zobacz swojego awatarka i to CHIEFTEC MATRIX ATX MEDIUM TOWER Model DX-01-BD-U Ej no bez jaj, a po drugie to moze bys napisal dlaczego bys tak wybral. Mam nadzieje ze nie tylko ze wzgledu na wyglad. Mi chodzi bardziej od strony funkcjonalnosci itp. PS: Oczywiście wiesz że te z allegro są bez zasilaczy ?Tak wiem, mam zasilke, slaba, ale mam i nie chce wydawac narazie kasy na nowa. Co do rozmiaru to wlasnie tez jakos tak bardziej mi odpowiada LBX. Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Byłbym zapomniał, to nie ten dział. Tu pisze się o modyfikacjach czyli w 90% WYGLĄD :D Zasilacze i obudowy Tu masz od strony użytkowej :D EDYT: Polecam przejrzenie oferty angela.pl, mają zdjęcia i dokładne opisy. A taniej raczej nie znajdziesz bo są przedstawicielem Chiefteca na Polskę. Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Byłbym zapomniał, to nie ten dział. Tu pisze się o modyfikacjach czyli w 90% WYGLĄD :D 1385099[/snapback] Dzieki za namiar na sklep! A za to ze nie w tym dziale najmocniej przepraszam, ale jakos nie zauwazylem! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 @Miazga82 LBX - będziesz zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Jeszcze jedno pytanko, cz ten LBX to on jest czysto czarny, czy taki lekko grafitowy? Bo jezeli grafitowy to bedzie cięzko dobrać farbe w razie potrzeby (np. na napędy, panele itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Kots kiedys podawal na forum jaka farba idealnie pasuje do tego koloru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Jeszcze jedną rzecz gdzies czytałem, ze to ze LBX nie ma z przodu otworu na wentylator pogarsza wydajnosc chlodzenia systemu. Czy to prawda? Jesli tak, to nie wiecie czy nie da sie w tym miejscu zrobic samemu takiego otworu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Da się, ale nie wiem czy jest sens... http://members.lycos.co.uk/xbart/b0x/nieskonczone.jpg Trzeba tylko wyciąć tą plastikową płytkę z okrągłymi otworami. Ten grafitowy kolor/farba to antracyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Obie sa bardzo ladne :) kwestia gustu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Da się, ale nie wiem czy jest sens... http://members.lycos.co.uk/xbart/b0x/nieskonczone.jpg Trzeba tylko wyciąć tą plastikową płytkę z okrągłymi otworami. Ten grafitowy kolor/farba to antracyt. Ty masz taką bude? No i powiedz jak sie sprawuje? Jakies problemy miałes z nią? A co do tego otworu z przodu, to widze ze za tymi okrągłymi otworami i tą białą siateczką, to z tyłu cos tam jeszcze jest wiekszego? Co to? NIe przeszkadza w przepływie powietrza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Bierz LBX-a. Buda jest naprawde spoko. A co do wentyla z przodu , to moim zdaniem jest zbedny,gdyz buda jest tak obszerna ze wystarczy dobry wentyl z tylu zeby bylo chlodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Tak mam tą budę, wg mnie nie ma absolutnie zadnych wad, o ile komuś odpowiada wygląd. Jest ogromna i na pewno nie zabraknie Ci miejsca miedzy zasilaczem a płytą. Póki co mam tyle zdjęć, jak chcesz inne to jutro moge zrobić http://members.lycos.co.uk/xbart/b0x/ Co do wiatraka z przodu to tam jest jeszcze metalowa kratka, ale wg mnie naprawde nie ma sensu mocowac z przodu wentylatora - obudowa ma 3 miejsca na wentylatory 92mm przeznaczone do chłodzenia dysków i 2 miejsca na wentylatory 92mm po drugiej stronie, jedno na wysokości proca a drugie na wysokości karty grafiki, więc na pewno nic Ci się tam nie przegrzeje :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 NO dzieki za fotki, rzeczywiscie spoooooro sie tam w tej budzie miesci! Zobacze w sobote, bo jade na giełde komputerową w wawie. Moze tam bedą mieli obydwie, to sobie dokładnie obejze i wybiore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 NO dzieki za fotki, rzeczywiscie spoooooro sie tam w tej budzie miesci! Zobacze w sobote, bo jade na giełde komputerową w wawie. Moze tam bedą mieli obydwie, to sobie dokładnie obejze i wybiore. 1388007[/snapback] zaglądnij: forum oraz aukcja z allegro. Skoro jeszcze można negocjować :D Wentyl z przodu możesz spokojnie sam zamontować (choć nie ma sensu) tylko troszkę będziesz musiał przyciąć, ale przed koszykiem na HDD się zmieści. Ja mam 1x92 przy HDD, 1x92 przy grafie, 1x92 nad procem z tyłu 120 wsio na 5V i jest chłodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Podłączę się do tematu Możecie podać adresy sklepów w Warszawie sprzedających obudowy Chiefteka? Z tym, że przed kupnem chciałbym ja dokładnie obejrzeć i pomierzyć Moje typy (big tower): * Dragon DA-01W-D * Matrix MA-01W-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Taak, BigTower'a to tez bym sobie chętnie kupił, ale niestety pokuj mam dosyć mały a pod biurko to mi nie wejdzie taka wielka obudowa. Co do sklepów, to nie wiem gdzie takowe są. Tzn. raz widziałem w Empiku przy Marszałkowskiej, ze mieli budy Chieftec'a. MOze jeszcze tam są! A na giełdzie elektronicznej nie ma, bo dzisiaj byłem i nic mi sie nie rzuciło w oczy. MOze jabym sie popytał, to moze by mi powiedzieli ze mogą załatwić. Ale ja jednak kupie przez Angela.pl. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) www.komsad.pl <- taniej albo tak samo jak w angela.pl. Dla osób z Warszawy odpadają koszty przesyłki (Saska Kępa). Kupowałem u nich mobo i grafę - są OK. Sprzedający mocno gadatliwy ale i sympatyczny :) Info o cenie dotyczy big tower jakiej szukam, nie gwarantuję, że jest taniej we wszystkich przypadkach. Nie mam też z nimi żadnego związku - to nie jest kryptoreklama. Przypomniałem sobie o nich, napisałem maila, dostałem odpowiedź .... Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Przypomniałem sobie o nich, napisałem maila, dostałem odpowiedź .... Ja niestety nei miałem takiego szczescia, napisałem do gościa na GG i dostałem bardzo krótką odżpwiedz, ale nie dowiedziałem sie tego czego chciałem najbardziej, chyli ceny bez zasilacza. Co do tych chiefów, to czy istnieje możliwość odwrócenia bocznej siciany tak, aby sie otwierała w odwrotną strone? Bo tak jak sie otwiera do tyłu to troche nie wygodne. Lepiej by było gdyby zawiasy były z tyłu a otwierała sie do przodu. Macie te budy to napiszcie czy istnieje taka mozliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Ja niestety nei miałem takiego szczescia, napisałem do gościa na GG i dostałem bardzo krótką odżpwiedz, ale nie dowiedziałem sie tego czego chciałem najbardziej, chyli ceny bez zasilacza. Co do tych chiefów, to czy istnieje możliwość odwrócenia bocznej siciany tak, aby sie otwierała w odwrotną strone? Bo tak jak sie otwiera do tyłu to troche nie wygodne. Lepiej by było gdyby zawiasy były z tyłu a otwierała sie do przodu. Macie te budy to napiszcie czy istnieje taka mozliwość. 1389688[/snapback] ona nie ma zawiasów, tylko lekko ją uchylasz jak drzwi a potem zdejmujesz - jeśli tego nie zrobisz sama się przewróci :-P a odwrócić zawsze można ale to już będzie wymagało trochę pracy i kombinowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) Podłączę się do tematu Możecie podać adresy sklepów w Warszawie sprzedających obudowy Chiefteka? Z tym, że przed kupnem chciałbym ja dokładnie obejrzeć i pomierzyć Moje typy (big tower): * Dragon DA-01W-D * Matrix MA-01W-D 1388629[/snapback] Obudowy Chiefteca masz w: 1. Komputroniku http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=906 2. Znak http://www.znak.pl/index.php 3. Hurtownia Action (tutaj kupowałem swojego BX-a rok temu) http://www.action.pl/products/index.php?pid=0/1/1001/1004/ Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez Corso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...