Skocz do zawartości
_bartx

Szybsza Pamięć Czy Więcej Pamięci?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem. W moim kompie mam zamontowane 2 kości pamięci SDRAM - jedna to kośc Kingstona 256MB z timingami 2-2-2-6 i kośc no name 128MB z timingami 3-3-3-6. Czy lepiej jest mieć w kompie obie kości, co daje razem 384MB, czy zamontować kośc Kingstona z lepszymi timingami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem tkwi w tym, że na mojej płycie - K7S5A nie da się zmnieniać timingów. Pokombinuje jeszcze coś z nowymi wersjami biosu

EDIT: znalazłem taką opcję w biosie jeśli komp się nie uruchomi to wystarczy tylko wyciagnąć na chwilę zworkę??

Edytowane przez BArt_X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem. W moim kompie mam zamontowane 2 kości pamięci SDRAM - jedna to kośc Kingstona 256MB z timingami 2-2-2-6 i kośc no name 128MB z timingami 3-3-3-6. Czy lepiej jest mieć w kompie obie kości, co daje razem 384MB, czy zamontować kośc Kingstona z lepszymi timingami?

1393847[/snapback]

Lepiej miec 2xnoname 256mb(oczywiście jak nie masz kasy na cos lepszego) co daje 512mb niż wymieszane 384mb

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość =H2o=Destroyer[PL]

no raczej tak:) a jak sie nie uruchomi to zawsze mozna baterie wyciagnac:)

1401165[/snapback]

A zworki "clear cmos" to sie nie zna,od dluzszego czasu zauwazylem ze wiele osob nie wie ze jest cos takiego jak clear cmosu i wyjmuje baterie,po co sie tyle bawic z bateria?? :blink:

Moze nie wiecie co to za zworka jest?? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi