Isamu Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Witam Sprawa moze wydac sie blaha ale jest bardzo wnerwiajaca. Czesto zdarza mi sie uczyc przy wlaczanym kapie np robie angielski i raz na 3 minuty sprawdzam jakie slowko w collinsie. W miedzyczasie wlacza mi sie wygaszacz ekranu w ramach oszczednosci monitora :) Wszystko bylo by piekne gdyby nie fakt ze komp w tym momencie tak zaczyna mielic dyskiem ze zwariowac idzie a o koncentracji przy terkoczacym hdeku nie ma mowy Czy ktos wie jak wrzucic wygaszacz ekranu do pamieci operacyjnej zeby dysk przestal mielic?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 XP? Jezeli tak to nie wygaszacz a windows wykonuje sobie rózne zadania, gdy nikt nic nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isamu Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 XP? Jezeli tak to nie wygaszacz a windows wykonuje sobie rózne zadania, gdy nikt nic nie robi. 1397512[/snapback] tak xp hmm no nie wiem, nie mam zadnych zaplanowanych zadan... a dysk zaczyna mielic jak wlacza sie wygaszacz i przestaje jak sie wylacza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) Moze ten wygaszacz ciagnie na OpenGL lub Direct3D..? Ustaw najprostrzy wygaszacz - np Logo Windows i zobacz, co sie bedzie dzialo... Ewentualnie jakis antywirus lub program do optymalizacji systemu sie wlacza.. Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Moze wlacza sie indeksacja dysku zeby przyspieszyc w przyszlosci wyszukiwanie danych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Mozliwe, ale watpie.. Tak czy inaczej mozna spokojnie wylaczyc usluge indeksowania, bo wyszukiwarka z Total Commandera jest znacznie szybsza od tej z Windows i do tego bardziej precyzyjna.. Zawsze to jedna usluga mniej... no i moze to jest to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isamu Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Przyczyna jest antywirus - avast. W zyciu bym na to nie wpadl :) Teraz musze tylko znalezc odpowiednia opcje i ja wylaczyc. Szkoda ze nie mozna tego wygaszacza jakos excludowac :/ Dzieki za pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 no to co za problem ?? tez mam avasta i po prostu w oknie wygaszacza ekranu zmieniszasz na inny niż avastowy wygaszacz, bo jeżeli masz ten wybrany to skanuje Ci kompa przed wirami;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remi_K Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 to nie jest wygaszacz, avast ma taką opcję, żeby kiedy włącza się wygaszacz coś tam właśnie robić z plikami, pyta o to przy instalacji... ale powinień też jakiś czas robić i skończyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isamu Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 no to co za problem ?? tez mam avasta i po prostu w oknie wygaszacza ekranu zmieniszasz na inny niż avastowy wygaszacz, bo jeżeli masz ten wybrany to skanuje Ci kompa przed wirami;] 1399822[/snapback] ustawiony mam wygaszacz : droga mleczna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isamu Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 to nie jest wygaszacz, avast ma taką opcję, żeby kiedy włącza się wygaszacz coś tam właśnie robić z plikami, pyta o to przy instalacji... ale powinień też jakiś czas robić i skończyć... 1399944[/snapback] kurde nie pamietam zeby to bylo przy instalacji.... no u mnie mieli i mieli...... na tyle dlugo ze szlak mnie zdazy trafic i wylaczam wygaszacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Wywal Avasta i wrzuc sobie www.free-av.com, tylko o ile to mozliwe, to wersje 6.29, bo 6.30 na jednym z kompow powodowala blokowanie opcji menu przy wlaczonej ochronie - po najechaniu na jakis katalog w menu start trzeba bylo czekac 2-5 sekund zanim zaladowala sie zawartosc. Nie wiem, czy to byl przypadek na tym jednym kompie, czy tak jest ta wersja sp... zepsuta. U mnie 6.29 smiga az milo i kompa nie spowalnia (a przynajmniej tego nie zauwazylem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...