Skocz do zawartości
Isamu

Wygaszacz Ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sprawa moze wydac sie blaha ale jest bardzo wnerwiajaca.

Czesto zdarza mi sie uczyc przy wlaczanym kapie np robie angielski i raz na 3 minuty sprawdzam jakie slowko w collinsie. W miedzyczasie wlacza mi sie wygaszacz ekranu w ramach oszczednosci monitora :) Wszystko bylo by piekne gdyby nie fakt ze komp w tym momencie tak zaczyna mielic dyskiem ze zwariowac idzie a o koncentracji przy terkoczacym hdeku nie ma mowy

Czy ktos wie jak wrzucic wygaszacz ekranu do pamieci operacyjnej zeby dysk przestal mielic??

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XP?

Jezeli tak to nie wygaszacz a windows wykonuje sobie rózne zadania, gdy nikt nic nie robi.

1397512[/snapback]

tak xp

hmm no nie wiem, nie mam zadnych zaplanowanych zadan...

a dysk zaczyna mielic jak wlacza sie wygaszacz i przestaje jak sie wylacza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ten wygaszacz ciagnie na OpenGL lub Direct3D..? Ustaw najprostrzy wygaszacz - np Logo Windows i zobacz, co sie bedzie dzialo...

Ewentualnie jakis antywirus lub program do optymalizacji systemu sie wlacza..

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to co za problem ?? tez mam avasta i po prostu w oknie wygaszacza ekranu zmieniszasz na inny niż avastowy wygaszacz, bo jeżeli masz ten wybrany to skanuje Ci kompa przed wirami;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to co za problem ?? tez mam avasta i po prostu w oknie wygaszacza ekranu zmieniszasz na inny niż avastowy wygaszacz, bo jeżeli masz ten wybrany to skanuje Ci kompa przed wirami;]

1399822[/snapback]

ustawiony mam wygaszacz : droga mleczna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest wygaszacz, avast ma taką opcję, żeby kiedy włącza się wygaszacz coś tam właśnie robić z plikami, pyta o to przy instalacji...

ale powinień też jakiś czas robić i skończyć...

1399944[/snapback]

kurde nie pamietam zeby to bylo przy instalacji....

no u mnie mieli i mieli...... na tyle dlugo ze szlak mnie zdazy trafic i wylaczam wygaszacz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywal Avasta i wrzuc sobie www.free-av.com, tylko o ile to mozliwe, to wersje 6.29, bo 6.30 na jednym z kompow powodowala blokowanie opcji menu przy wlaczonej ochronie - po najechaniu na jakis katalog w menu start trzeba bylo czekac 2-5 sekund zanim zaladowala sie zawartosc. Nie wiem, czy to byl przypadek na tym jednym kompie, czy tak jest ta wersja sp... zepsuta. U mnie 6.29 smiga az milo i kompa nie spowalnia (a przynajmniej tego nie zauwazylem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi