Skocz do zawartości
Gość

Po 8mc Chieftec 360w (hpc-360-302df) Sie Spalił

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzet:

Barton 2500+ (nie podkrecony)

Epox 8rda+

FX5600

2x256 Apacer

Baracuda 7200/7 - 80GB

Liteon DVDRW

Zainwestowalem 220PLN (wydawalo mi sie na wieki) w dobry zasilacz (wczesniej smigalem na codegenach i innych shitach i nic sie nie dzialo).

Po 8 miesiacach pracy (okolo 3 godz. dziennie) wspanialy chieftec wybuchł, na szczescie nic innego nie paląc (chociaz zabezpieczenia byly jakies za tą cene).

Pytanie czy ktos z was mial taki przypadek z chieftecami ?

Czy tylko ja mialem pecha ?

Coraz mniej mi sie ta cisza w kompie podoba; kosztem wiekszej temp w obudowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam abit nf7 , semp 2500, 512kingston, r9550, i z szefem(360-202df ,mam od 2 tygodni)

napięcia to normalnie dyskoteka, a na procu to HORROR :mur: :mur:

. teraz to bym go w życiu za to kase nie kupił

:angry: :angry:

ja nie wiem czy te wszystkie chiefteci teraz tak robią, jak mi sie zjara to przynajmniej go zamianie na coś innego i bedzie spokój :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 1136h ktory podobno jest kijowy :) ale mimo wszystko chieftec - 12V = 11,3 :) i cala resta lata. Nie moge podniesc napiecia na procku powyzej 1,8 bo mi sie resetuje komp. Zbieram kase na cos normlaneigo, mam nadzieje ze mi nie wybuchnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzet:

Barton 2500+ (nie podkrecony)

Epox 8rda+

FX5600

2x256 Apacer

Baracuda 7200/7 - 80GB

Liteon DVDRW

Zainwestowalem 220PLN (wydawalo mi sie na wieki) w dobry zasilacz (wczesniej smigalem na codegenach i innych shitach i nic sie nie dzialo).

Po 8 miesiacach pracy (okolo 3 godz. dziennie) wspanialy chieftec wybuchł, na szczescie nic innego nie paląc (chociaz zabezpieczenia byly jakies za tą cene).

Pytanie czy ktos z was mial taki przypadek z chieftecami ?

Czy tylko ja mialem pecha ?

Coraz mniej mi sie ta cisza w kompie podoba; kosztem wiekszej temp w obudowie.

1400378[/snapback]

Nie nie tylko ty, mój co prawda nie padł ale osiągał kosmicznie wysokie temp. pracy - strch go było dotknąć (model 420W) - teraz smiga u kumpla (na AMD 1000 MX 420 80 HD itp. ) wiec troche pochodzi - gorzej jak kumpel zrobi modernizację kompa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety panowie, to dobru zasilacz ale nie do konfigu jak powyżej, mój też się przy @2.4 GHz wysrywa - przecież to tylko 360W i nie uciągnie wszystkiego jak leci co mu podepniecie.

Co do pierwszego przypadku - cóż, na tyle egzemplarzy musi się trafić kilka wadliwych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie tylko ty, mój co prawda nie padł ale osiągał kosmicznie wysokie temp. pracy - strch go było dotknąć (model 420W) - teraz smiga u kumpla (na AMD 1000 MX 420 80 HD itp. ) wiec troche pochodzi - gorzej jak kumpel zrobi modernizację kompa :D

1403776[/snapback]

Czy chcesz przez to powiedziec ze mam za mocnego kompa na 360W ?

Jak bede chcial wsadzic 9800pro to co mam 500W zalozyc, bez przesady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chief 360-202 DF po ok. 2 tygodniach wybuchł, padła grafa - zbieg okoliczności?  :angry:

1401753[/snapback]

Grafa mi padla z 2 m-ce wczesniej (tez niewiem dlaczego).

Tzn tylko w 3d mam artefakty po kilku minutach (to nie przegrzewanie) a normalnie karta dziala, wyslalem ja tez do serwisu. Zbieg okolocznosci ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy sobie szczerze. Rozrzut parametrów ten model ma podobny jak codeshity. Niektóre z tych chieftaców wyciągają koło 350W, a większość przy konfigu pobierającym góra 270W wymięka. I gdzie te 360W??

Jeszcze gorzej jest z 1136h, któremu w ogóle nie powierzyłbym sprzętu.

A pomyśleć że jeszcze 3 lata temu 360-tki sirteca były klasą samą dla siebie i rzeczywiście ciągneły nawet ponad 360W.

Edytowane przez BENITO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko ten shit jakimś cudem chodzi lepiej od twojego guru chifteca trzyma lepiej napięcia i jest żeczywiście mocniejszy spytaj benia to się sam przekonasz....pewnie masz chifteca więc cię rozumiem wykonanie jest ok oprucz tych codeshitowych radiatorków ale nie to jest najważneijsze ale to jak się on sprawuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz Ste3an jest raczej miłośnikiem FSP niż chiefteca. Jeśli miałbym wybór pomiędzy chiefem a FSP to postawiłbym na FSP. Jeśli pomiędzy Chiefem 360DF a NeoTECem X3800,to stawiam na LC POWER 550W, który jest NeoTECem X3800 z 12 lub 14 cm wiatrakiem.

A tak ogólnie pasuje mi to co mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi