Skocz do zawartości
guzi

Błąd Wejścia / Wyjścia

Rekomendowane odpowiedzi

witam

problem jest nastepujacy:

mam kompa na ktorym chce zainstalowac windowsa, jest to desktopik i jego budowa niepozwala na podlaczenie cdroma, wyprulem dysk i podlaczylem do innego sprzetu i tam zainstalowalem win98 z orginalnej plytki :D, przelozylem dysk spowrotem, odpalam kompa i pojawia sie komunikat :

"blad wejscia/wyjscia wymien dysk i wcisnij dowolny klawisz"

zworki byly na wszelkich mozliwych miejscach, tasmy sa podociskane i sprawne.

mial ktos tego typu problemy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rob se jaj...zainstalowales win 98 na innym kompie i poznbiej przelozyles dysk z tym winem do innego kompa????......bez jaj....to poważne forum.. i dziwisz sie ze nie dziala???.....eenooo ja wymiekam

1401815[/snapback]

a lyzka na to niemozliwe ...

wyobraz sobie ze pozniej ten dysk dla sprawdzenia czy wszystko jest ok podlaczylem pod jeszcze innego kompa [ mam 6 w sieci ] i windows sie odpalil tyle ze plug&play chcial od nowa wszystkie urzadzenia instalowac

czasem jak sie nie wie o czym sie mowi lepiej nic nie mowic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rob se jaj...zainstalowales win 98 na innym kompie i poznbiej przelozyles dysk z tym winem do innego kompa????......bez jaj....to poważne forum.. i dziwisz sie ze nie dziala???.....eenooo ja wymiekam

1401815[/snapback]

Wbrew pozorom 98 nie jest taki wrażliwy, robiłem tak nie raz. A co do pytania autora tematu, to dlaczego po prostu plików instalacyjnych na tym drugim kompie nie przerzuciłeś, a instalkę wtedy już na docelowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...dlaczego po prostu plików instalacyjnych na tym drugim kompie nie przerzuciłeś, a instalkę wtedy już na docelowym?

1401835[/snapback]

jest pewien mankament tego desktopa, nie mozna cd podpiac a ze nie mialem zadnych dyskietek w domu nie mialem jak zrobic startowej, innymi slowy nagrywalem wina na innym kompie bo nie mam mozliwosci zbootowania na desktopie :sad:

ale powracajac do tematu, co moze byc powodem bledu wejscia wyjscia i jak sobie z nim poradzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest pewien mankament tego desktopa, nie mozna cd podpiac a ze nie mialem zadnych dyskietek w domu nie mialem jak zrobic startowej, innymi slowy nagrywalem wina na innym kompie bo nie mam mozliwosci zbootowania na desktopie  :sad:

ale powracajac do tematu, co moze byc powodem bledu wejscia wyjscia i jak sobie z nim poradzic

1401850[/snapback]

Ale botować się może z partycji c: przecież, i normalnie uruchamia się instalatora. A co do błędu (bo się małe OT zrobiło): ten komunikat to jeszcze pod dosem czy już pod windą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być tak, że różnice sprzętowe były na tyle duże, że mimo elastyczności 98se i tak jakieś sterowniki wyjątkowo nie pasują. Ale może (jak to możliwe) przenieś dysk jeszcze raz, i w drugim kompie: format c: /q/s, a potem skopiować pliki, i instalować już na właściwym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dalem rade :)

podpielem drugi zasilacz zeby cd mozna bylo podpiac i juz bootowalo sie ladnie i nawet xp sie chcial nagrac ... producent kompa (compaq) przewidzial dodatkowe gniazdo na tasme do dodatkowego napedu, tyle ze zasilacz zastosowany w kompie ma tylko jedna wtyczke z pradem i trza bylo pokabinowac :/ mam teraz inny problem ...

na jednym kompie jest win98 i dysk 6gb, a windows pokazuje 3 partycje: c=2gb, d=4gb, e=4gb we wlasciwosciach kompa jest info ze dysk d nie dziala w trybie zgodnosci z ms-dos, co z tym zrobic ? skasowac wszystkie partycje i zrobic je jeszcze raz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi