Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj po tym jak komp już nie wstał, postanowiłem go rozkręcić. Wszystko było OK do momentu jak zobaczyłem karte graficzną i muzyczną, na stronie zewnętrznej była pleśń i rdza. Wyjołem spróbowałem wyczyśćić i dalej nic. Grafa nie działa a dzwięk w Windowsie brzęczy. W jaki sposób wzieła się ta pleśń i rdza? Oczywiście miałem blok wodny i 3 wentylatorki.

Teraz działam na starym S3 VIRGE aż zakupie RADEONA 9000 i AUDIGY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj po tym jak komp już nie wstał, postanowiłem go rozkręcić. Wszystko było OK do momentu jak zobaczyłem karte graficzną i muzyczną, na stronie zewnętrznej była pleśń i rdza. Wyjołem spróbowałem wyczyśćić i dalej nic. Grafa nie działa a dzwięk w Windowsie brzęczy. W jaki sposób wzieła się ta pleśń i rdza? Oczywiście miałem blok wodny i 3 wentylatorki. 

Teraz działam na starym S3 VIRGE aż zakupie RADEONA 9000 i AUDIGY

No to Ciekawych rzeczy sie dowiaduje.... bo wlasnie na dniach zakladam, WC ;) Trzeba to bedzie cholernie mocno uszczelnic i zapewnic dobre wietrzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dniach "pyknie" pol roku, jak mam zalozone WC, moze to dziwne, ale nic sie nigdzie nie skrapla, nie plesnieje itp. 8)

Kompa raczej rzadko sprzatam inside (w koncu malo sie teraz tam kurzy)

Jezeli masz dobrze poskaldane WC, to nie ma prawa nic cieknac i plesniec.

Pierwsze slysze takie cos 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie że to mógł pociec kondensator w zasilaczu. Widziałem takie cudo i jakiś dziwny płyn zalał kiedyś tnt1 - padała.

Ten dziwny płyn z kondensatorów to elektrolit, ma właściwości żrące i na dodatek przewidzi prąd.

To by sie zgadzalo, efekty zarcia grafy i muzy przez elektrolit moze przypominac plesn, jak miedz zaczal wpipczac :P fajnie puchnie i zielenieje :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie że to mógł pociec kondensator w zasilaczu. Widziałem takie cudo i jakiś dziwny płyn zalał kiedyś tnt1 - padała.

Ten dziwny płyn z kondensatorów to elektrolit, ma właściwości żrące i na dodatek przewidzi prąd.

To by sie zgadzalo, efekty zarcia grafy i muzy przez elektrolit moze przypominac plesn, jak miedz zaczal wpipczac :P fajnie puchnie i zielenieje :wink:

... i pozniej ciezko to domyc - czytaj - prawie nei mozliwe... a jesli chodzi o urzadzenia elektroniczne to razcej zapomnij ze to bedzie dzialac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to jest faktycznie grzyb czy cus, karta dźwiekowa brzeczy, bo moze gdzies to zwarcie lekkie robi, a kondensator tak sam z siebie mialby sie wylac ? Dziwna sprrawa, ale uwazaj na wszelki wypadek zebys nieumazal paluchow sobie w tym goofnie.

LOL Pieczarki w obudowie :P 8O :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dniach "pyknie" pol roku, jak mam zalozone WC, moze to dziwne, ale nic sie nigdzie nie skrapla, nie plesnieje itp.  8)  

Kompa raczej rzadko sprzatam inside (w koncu malo sie teraz tam kurzy)

Jezeli masz dobrze poskaldane WC, to nie ma prawa nic cieknac i plesniec.

Pierwsze slysze takie cos  8O  8O

Normalnie nie skrapla sie ale jak dasz w obieg wode ok. 5*C to blok i weze sa lekko wilgotne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...