Liquid Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Wczoraj po tym jak komp już nie wstał, postanowiłem go rozkręcić. Wszystko było OK do momentu jak zobaczyłem karte graficzną i muzyczną, na stronie zewnętrznej była pleśń i rdza. Wyjołem spróbowałem wyczyśćić i dalej nic. Grafa nie działa a dzwięk w Windowsie brzęczy. W jaki sposób wzieła się ta pleśń i rdza? Oczywiście miałem blok wodny i 3 wentylatorki. Teraz działam na starym S3 VIRGE aż zakupie RADEONA 9000 i AUDIGY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 moze ci sie wc gdzies skraplalo? albo miales duza wilgotnosc w budzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 JEZU! Polecam na przyszłość przegląd budy połączony z czyszczeniem kurzu... raz na dwa tygodnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Wywaliłem WC i założyłem coolerka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 wstawic szybe i widać wtedy co sie dzieje :) A sprzątać raz w miesiącu to podstawa ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andersen Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Wczoraj po tym jak komp już nie wstał, postanowiłem go rozkręcić. Wszystko było OK do momentu jak zobaczyłem karte graficzną i muzyczną, na stronie zewnętrznej była pleśń i rdza. Wyjołem spróbowałem wyczyśćić i dalej nic. Grafa nie działa a dzwięk w Windowsie brzęczy. W jaki sposób wzieła się ta pleśń i rdza? Oczywiście miałem blok wodny i 3 wentylatorki. Teraz działam na starym S3 VIRGE aż zakupie RADEONA 9000 i AUDIGY No to Ciekawych rzeczy sie dowiaduje.... bo wlasnie na dniach zakladam, WC ;) Trzeba to bedzie cholernie mocno uszczelnic i zapewnic dobre wietrzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 jednak okienko w budzie to nie tylko ladny wyglad :) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Na dniach "pyknie" pol roku, jak mam zalozone WC, moze to dziwne, ale nic sie nigdzie nie skrapla, nie plesnieje itp. 8) Kompa raczej rzadko sprzatam inside (w koncu malo sie teraz tam kurzy) Jezeli masz dobrze poskaldane WC, to nie ma prawa nic cieknac i plesniec. Pierwsze slysze takie cos 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 A wiecie że to mógł pociec kondensator w zasilaczu. Widziałem takie cudo i jakiś dziwny płyn zalał kiedyś tnt1 - padała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 A wiecie że to mógł pociec kondensator w zasilaczu. Widziałem takie cudo i jakiś dziwny płyn zalał kiedyś tnt1 - padała.Ten dziwny płyn z kondensatorów to elektrolit, ma właściwości żrące i na dodatek przewidzi prąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 A wiecie że to mógł pociec kondensator w zasilaczu. Widziałem takie cudo i jakiś dziwny płyn zalał kiedyś tnt1 - padała.Ten dziwny płyn z kondensatorów to elektrolit, ma właściwości żrące i na dodatek przewidzi prąd. To by sie zgadzalo, efekty zarcia grafy i muzy przez elektrolit moze przypominac plesn, jak miedz zaczal wpipczac :P fajnie puchnie i zielenieje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 A wiecie że to mógł pociec kondensator w zasilaczu. Widziałem takie cudo i jakiś dziwny płyn zalał kiedyś tnt1 - padała.Ten dziwny płyn z kondensatorów to elektrolit, ma właściwości żrące i na dodatek przewidzi prąd. To by sie zgadzalo, efekty zarcia grafy i muzy przez elektrolit moze przypominac plesn, jak miedz zaczal wpipczac :P fajnie puchnie i zielenieje :wink: ... i pozniej ciezko to domyc - czytaj - prawie nei mozliwe... a jesli chodzi o urzadzenia elektroniczne to razcej zapomnij ze to bedzie dzialac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Moze to jest faktycznie grzyb czy cus, karta dźwiekowa brzeczy, bo moze gdzies to zwarcie lekkie robi, a kondensator tak sam z siebie mialby sie wylac ? Dziwna sprrawa, ale uwazaj na wszelki wypadek zebys nieumazal paluchow sobie w tym goofnie. LOL Pieczarki w obudowie :P 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Na dniach "pyknie" pol roku, jak mam zalozone WC, moze to dziwne, ale nic sie nigdzie nie skrapla, nie plesnieje itp. 8) Kompa raczej rzadko sprzatam inside (w koncu malo sie teraz tam kurzy) Jezeli masz dobrze poskaldane WC, to nie ma prawa nic cieknac i plesniec. Pierwsze slysze takie cos 8O 8O Normalnie nie skrapla sie ale jak dasz w obieg wode ok. 5*C to blok i weze sa lekko wilgotne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 nic tylko jajecznice z grzybkami zrobić buuuhahahaha... Jak ty to zrobiłeś ?!? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 A ja mam budę cały czas otwartą i wszystko pod kontrolą :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 A ja mam budę cały czas otwartą i wszystko pod kontrolą :D ja też mam budę ciągle otwartą i wiem co się dzieje z kompem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...