Skocz do zawartości
mak777

Winning Eleven 9 / Pro Evolution Soccer 5

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi się rozegrać dzisiaj jeden meczyk :P na gf4ti :P :(( A o to 1738927[/snapback]

właśnie pyknąłem identyczną bramkę tyle że Trezeguetem :) ogólnie bramka - ot takao :)

Troche zaskoczyło mnie to, że jedyny nowy trick jaki wprowadzili panowie z Konami to Elastico :? nie można było dorzucić z 5 ciekawych ruchów? nie wiem po co w takim wypadku były filmiki made by Konami na których kolesie się kiwali pięknie i żonglowali. Ogólnie jak już pisałem - mam mieszane uczucia co do tej gry :unsure:

Edytowane przez EXO3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie te na allegro za 40-50 to podroby a te od 70 juz sa spoko

ja kupilem jeden taki i jeden taki. Ten tanszy sie zacina, ciezej

przyciski chodza ale wyglada tak samo.

Po wgraniu tego patcha jak biore edit player

to mi goera wywala blad. tez tak macie ??

dziwna sprawa ... zerkalem tak sobie na te pady i przyznam ze te ktore sa w cenie do 70zl nie maja nalepkir informacyjnej o kolorze pada... no to moze byc to cos:)wszystkie w cenie powyzej 70zl maja ta nalepke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma reguły:P ja mam oryginalną konsole sony hehehe ps2 dokładnie, i te czarne pady są z chin:) made in china. Posiadam takze PSX'a i dualshock też z chin:) pad od psx'a juz sie u mnie trzyma 6lat:)

Bo to najlepsze pady :) Kumpel ma pierwszego DualShocka od pierwszej seri PSXów ;) W 97bodajże w połowie, pół roku po premierze konsoli pojawiły się duale :) Ostatnio jak go czyścił to zamienił gałki bo lewa już była wyślizgana i ostro starta :) Ale pad śmiga nadal aż miło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w końcu dorwałem pełnego peesa i o dziwo jest sporo lepiej niż w demie ,jakoś płynniejsza gra ,cięższa piła no i w końcu 6 gwiazdek

gra sie lepiej ,zawodnicy szybciej reaguja niż w demie

ale zuważyłem przede wszystkim że w tej części mmożna w końcu używać podbicia piłki jako zwodu ,wcześniej był on bezużyteczny a teraz sprawdza sie genialnie (przypominam prawy analog dół góra) malo tak bramki nie strzeliłem podrzuciłm sobie pilke nad polem karnym nad nogami dwóch obrońców wbiłem się między nich i uderzyłem bombę po ziemi ale piła mineła bramę jakieś 20 cm koło prawego słupka ,rózniez piekne jest to że biegnąc i podrzucając piłkę podrzuca ją niżej a z miejsca pieknie wysoko ,tak ze mozna z woloeja zapierniczyć albo przerzucic obronce ,hehe czasami przy mijaniu sie zachaczy o obronce i wybija cię to z równowagi ,uzyteczne jest róznież cofanie sie z pilka (zatrzymujemy sie ,i r2 + kierunek tył)fana jest kombinacja cołnięcie się z pilką i podrzucenie jej nad obrońcą ,szczególnie fajnie wyglada jak wejdzie wwślizgiem

strzały sa piekne(nowe animacje) z róznej wyskokości a ich siła w dużym stopniu zależy od ustawienia wzgledem piłki ,najlepsze strzały w serji pes ,o dryblingu nie wspomnę ,jest duuużo barsdziej grywalny własnie przez drybling który nie jest typu jednym zwodem i pusta droga do bramki ,ale cięzej sest się wyrwać obrońcom

ciesze się konami zdaje sobie sprawę że ma juz solidny bazę gameplaya

i nie wprowadza całkie nowych rzeczy ,bo szkoda tracic cos tak dopracowanego przez te wzystkie lata ,tu nawet najmniejsza zmiena wywoluje burze wśród graczybo jest zmianą istotną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Pograłem trochę i niestety nie udało mi się dojść do tego jak odebrać piłkę zawodnikowi, tzn kiedy wbiegnę w przeciwnika to też odebrać się da, ale mi chodzi raczej o coś takiego co było w fifie czyli przycisk strzału odpowiadał też za odebranie piłki, jak jest w pes?

I jeszcze jedno. Czy w pes jest speint? Kiedy wciskam dash to zawodnik przyspiesza, ale to jest tylko podbieganie.

Proszę o pomoc i z góry dziękuję

p.s.

Dodam jeszcze że niestety nie mam pada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Pograłem trochę i niestety nie udało mi się dojść do tego jak odebrać piłkę zawodnikowi, tzn kiedy wbiegnę w przeciwnika to też odebrać się da, ale mi chodzi raczej o coś takiego co było w fifie czyli przycisk strzału odpowiadał też za odebranie piłki, jak jest w pes?

I jeszcze jedno. Czy w pes jest speint? Kiedy wciskam dash to zawodnik przyspiesza, ale to jest tylko podbieganie.

p.s.

piłke odbierasz "x"em, lub "▀" do pomocy drugim zawodnikiem

musisz używać je z rozwagą, na początku będzie kupa fauli, ale z czasem dojdziesz do tego jak używać tych przycisków

co do drugiego pytanie to nie za bardzo wiem ocb?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Xem zabierasz sam piłkę, jak trzymasz kwadrat pomaga Ci jeszcze jeden z Twoich zawodników... Ale trzeba to robić w odpowiednim momencie żeby nie zfaulować... Tak wogóle to polecam pogranie treningu, bo to są podstawy...

p.s.

R1 masz sprint z piłką, tylko tu jest jak w życiu im szybciej biegniesz z piłą tym mniejsze masz możliwości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Petycja do KONAMI o LAN w Pro Evolution Soccer 5

http://new.petitiononline.com/pesfans/petition.html

klikacie, wypełniacie 2 pola (imię, e-mail) i gotowe.

Wypelnilem te dwa pola, napisali ze jestem ktorys tam z koleji...

Dostalem od nich maila i co dalej?

Edytowane przez cyron5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zainstaluj DKZSTUDIO i uruchom

2. File -> open a file -> wybierz plik 0_sound

3. Patch -> apply patch in folder -> wybierz folder DAT tam gdzie zainstalowałeś gre

4. Poczekaj aż zakończy

5. File -> open a file -> wybierz plik 0_text

6. Patch -> apply patch in folder -> wybierz folder DAT tam gdzie zainstalowałeś gre

7. Poczekaj aż zakończy

8. Folder "kitserver" skopiuj do KonamiPro Evolution Soccer 5 po czym uruchom setup.exe i wciśnij Install

9. Pliki e_text oraz f_text skopiuj do KonamiPro Evolution Soccer 5dat

10. Na samym końcu podmień pliki save Gotowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to napewno nie jest orginal. orginal ma napisal BLACk na pudelku.

tak mowiac to mam pada z ps2 niby orginal dostalem z konsola i pada od psx i szarak trzyma sie wysminicie. wprawdzie starly mu sie galki ale dziala swietnie a pad od ps2 juz po 3 miesiacach zaczał dzialac troche nie tak jak trzeba ;/ O czesto potrafi nie wykoczyc i galka czesto sama skreca. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy wcześniej był taki motyw, ale fajna w sumie rzecz:

przegrywałem z Man utd. 0:1 po pierwszej połowie nie mogłem nic stworzyc w drugiej choć sytuacji było sporo, dopiero w 60' strzeliłem wyrównująca bramkę i od tej pory drużyna Manchesteru jakby wyparowała, kolejne akcje były coraz łatwiejsze do przeprowadzenia, coraz więcej strzałów, sytuacji, główek oni już się poddali, wygrałem 5:1 :) widać są tam jakieć morale, choć nikt o tym zbytnio nie wspominał.

Edytowane przez mihalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi