durczyn Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ((((moje wymagania to: nForce3, AGPx8, ATA, 20pin feeder)))) Płyta będzie pod amd64 "łinczester":] 3000+ X800XT PE 1024 DDR Niejestem pewien czy mój pentagram 100+ nie będzie przeszkadzać grafice po założeniu i ramkowi, (ilość miejsca na mobo) I niewiem jak to jest z OC na niej i odczytem temperatur Może ktoś posiada już to mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stogu16 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 imo dobra płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) Nie lepiej wziąć coś na s939 z PCI-E? Edytowane 10 Maja 2005 przez micitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 nie moge ma pci, bo mam karte na agp za 2000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ślepy? wszystko o msi k8n neo2 plat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 kumpel ma MSI K8N Neo2 Platinium i mowi ze goowniana - zreszta sam ja widzialem w akcji i potwierdzam a tak powaznie to masz AV8 ,wiec po co zmieniac na cos nie lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 abit ma zły odczyt temp, i słąbiutkie oc!!, chyba że to pamięci które musze sprawdzić:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 "Goowniana" może, [ciach!]iana z pewnością nie. Ja miałem av8 3rdeye i wymieniłem na tą msi. Abit nie był zły ale max. stabilne co udało mi się osiagnąć to 2.4GHz@1.55V (a bawić to się tą płytką bawiłem sporo czasu) Na msi mam +300MHz oraz lepszą współpracę z TCCD. Dla mnie była to udana wymiana. Odczyt temp. identyczny na akasie fan mate i czujkach mobo, choć niektóre egz. mają z tym poważne problemy. Pamiętaj też, że support ze strony msi jest lepszy niż to co prezentuje abit przy av8 (piszę o częstotliwości wypuszczania nowych bios'ów). Dla mnie av8 to płyta jednoznancznie gorsza jeśli chodzi o potencjał o/c. Ogólnie, to polecam poczytać na zagr. forach- tutaj widzisz moje pozytywne doświadczenia z tą mobo i jakieś "ale" w poście wyżej. To mało by wyrobić sobie opinię dlatego zrób to co ja kiedyś- czytaj na necie, a ręczę , że szybko nabierzesz przekonania do msi neo2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ale o msi tez są i złe opinie, a ja na abicie to max stabilne 2.0 mam:( LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ja zaluje bardzio ze wybralem wlasnie MSI. Moglem dozbierac i kupic cos na PCI-E (konkretnie DFI), ale oszczednosc wygrala. Niestety ale ta plyta jest strasznie wybredna na pamieci i dopiero przy FSB 100MHZ na pamieci ustawia Trfc na poziomie 16. Po wybraniu innej czestotoliwosci pamieci plyta daje automatycznie nizsze trfc co wiaze sie z niestabilnoscia pamieci przy HTT wiekszym niz 275MHz( u mnie). Takie przypadki maja miejsce jeszcze u kilku uzytkownikow forum. Niestety MSI sie nie popisalo. Gdyby jeszcze dalo sie ustawic wieksze napieci na pamieci to byloby super :D Moja ocena 3+ i pamietajcie ze to tylko moja wlasna przemyslana opinia i nie kazdy sie musi zgadzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ogólnie, to można by kontynuować tą dyskusję w topicu traktującym o tym mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 no wlasnie - na kazdej plycie moze sie trafic zonk a fsb220 na AV8 to zonk - to juz zakrawa na uszkodzenie plyty :P kumpel ma na MSI problemy w tym rowniez ten o ktorym pisze Crusio sprawdz tego AV8 na nizszych mnoznikach ,zobacz ile fsb wycisnie ,moze to proc jest problemem bo ja nie widze sensu wymiany plyty jezeli chodzi o o/c - lepiej forse dolozyc do proca z mnoznikiem 10x - pod warunkiem oczywiscie ze twoj AV8 jak normalne AV8 przekroczy fsb250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) no dzisiaj będe testowac pamięci moje, możliwe że one są przyczyną, ogólnie narazie najwięcej zastrzezeń jest dla abita:], a nowe mobo ewntualnie to gigabyte albo msi :], alp epox, niewiem, zawsze sięktoś trafi i powie coś złego o tym modelu, mimo że ideałów niema , opinie podzielona są oólnie po 50% :P:P bym zapomniał , na abicie jest też mały problem z trzymaniem ufixowania grafiki np na 66mhz, ja mam na 74, bo jak biore 66, to mi dziwne zeczy się dzieją, jak gre pc uruchamiam :( i normalnie te złe odczyty temperatury mnie denerwują, ta płyta mocno zawyża TO ISĘMOŻE TYCZYĆ TYLKO MOJEGO MODELU, A NIE PRODUCENTA-może na zły trafiłem, ale zaufanie do abita pod amd64 już żem stracił :P, chyba że isęokaże po testach co innego :D Edytowane 11 Maja 2005 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...