westsajd Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Witam! Ostatnio w rece wpadl mi dysk 20 gb samsunga. Dlugo sie nie zastanawiajac wgralem linuxa - nie wiedzialem co to jest, jak wyglada itp. wiec zainstalowalem. I teraz problem: gdy odlaczam dysk z linuxem i chce bootowac z partycji gdzie mialem windowsa po poscie wyskakuje mi jakas literka (przewaznie L) i dalej cyferki 99 99 99 lub 01 01 01 (lub 00 - nie pamietam) i to wszystko. Dyski takie jak w podpisie. Na samsungu 120 GB mam partycje c systemowa, baracuda do dane a drugi samsung to lin. Co zrobic zeby po odlaczeniu twardziela z linem nie wyskakiwalo takie cuś? Podkreślam ze prawie wogole nie znam sie na linuxach wiec wiecie :) Edytowane 11 Maja 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 fdisk /mbr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 fdisk /mbr 1439652[/snapback] łer mam to wpisać? awaryjny, odzyskiwanie systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 W dosie. Lub z CD 2000/XP z konsoli FIXMBR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Ale ja mam problemy... z awaryjnego z wierszem polecen nie dziala ani fdisk /mbr ani FIXMBR... gdy wchodze do konsoli odzyskiwania z płyty XP (mam win2k) i laduje sie do systemu mojego (tam wybieram system nr 1, haslo admina - enter) i wlacza sie strazak :/ sa jeszcze jakies inne sposoby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...