Skocz do zawartości
Nexer

/vote Kick Bryndek

Rekomendowane odpowiedzi

Sory, ale nie wytrzymuje już, ile ten koleś pier*** jeszcze przekręconych newsów ??!??! Kilka miechów temu miał ogromną wpadkę piszcząc, że cooler jest w stanie schłodzić procesor do 7*C. Oczywiście okazało się do wielkim FAKE'm bo na stronie producenta pisało X*C degrees than a XproduktXfirmy, no ale jego poziom obeznania w języku angielskim jest chyba poniżej poziomu podstawowego, dlatego wyszedł taki news, a nie inny. Ale jak się okazuje Bryndek nie wykazuje żadnej poprawy w kierunku wiarygodności swych newsów i dzięki czemu dzisiaj mamy piękny kolejny njus !

http://www.tweak.pl/news/pokaz.php?uid=standard-2489#comm

Firma Sapphire poinformowała, że niebawem zaprezentuje nowy system chłodzenia kart graficznych oparty o ciekły metal. Co to będzie, dokładnie nie wiadomo. Sapphire twierdzi, że dzięki nowej technologii jest w stanie utrzymać układ graficzny przy temperaturze 12C. Pierwszy prototyp tego chłodzenia ma być pokazany na targach E3 wraz z kartą Radeon X850XT PE. W sklepach karty z nowym rozwiązaniem chłodzącym pojawią się najprawdopodobniej na początku września.

Oczywiście nie wzbudziło to w autorze żadnych zdziwień by cooler był w stanie schłodzić taką karte do takiego poziomu temperatury, więc po co trudzić się wchodząc na stronę Sapphire i przeczytać 666razy news, który napisali :

http://www.sapphiretech.com/vga/blizzard.asp

Features:

65x's more thermally conductive then water-cooled options

10 degrees cooler then Artic Cooling solution

...

News Bryndka jest tak szprytnie wklepany - "chłodzenie to jest w stanie utrzymać karte na poziomie 12*C", więc opierając się na newsie od Sapphire i na teście :

http://www.techpowerup.com/reviews/ArcticC...ilencer4_Rev2/2

Raczej paranoją byłoby przyjęcie temp 850XT (w teście 800XT) o około 20*C niższą w IDLE by wyszło te 12*C.

Jeszcze gdyby podał źródło, to można zwalić na Xportal winę. Ale w takim wypadku jest on odpowiedzialny za szerzenie głupoty i ośmiewanie tweak.pl przed innymi serwisami. Tu nie trzeba być jakoś specjalnie zdolny by w ciągu 1 minuty znaleźć prawdziwą informacje podaną przez producenta. Aktualnie niestety tweak stoi u mnie jako ostatni portal, na którym bym zawitał w celu znalezienia wiarygodnych info z świata hw, oc, moddingu - przynajmniej jak widze: Autor Newsa - Bryndek, to albo je omijam albo szukam info na dany temat gdzieś indziej. Jeśli ten news pochodzi z wiarygodnego źródła to zacznij padawać wreszcie je...

Edytowane przez Nexer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

/timeleft :?

A wracajac do tematu , no to rzeczywiscie niekiedy bryndek da ciala . W sumie to powinna byc jeszcze jedna osoba , ktora bedzie sprawdzac to co on pisze . Niekiedy rece opadaja jak sie to czyta no ale fakt , faktem , ze jesli ktos wymaga lepszych "news-ow" to niech da jakas propozycje ze swojej strony .

*imo taki serwis jak tweak.pl nie powinien miec na glownej takich herezji w newsach :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisanie newsow jest naprawde bardzo trudne. Wiem bo sam pare napisalem. Skonczylo sie tym ze wg. mnie dobrze napisany news okazal sie fajnym dowcipem dla komentatorow... Dziwie sie Bryndkowi ze mimo stalych drwin w jego strone wciaz wytrwale produkuje sie na rzecz Tweak'a.

Wiec zamiast gdakac ze cos jest zle, nalezy samemu dupe ruszyc i cos napisac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisanie newsow jest naprawde bardzo trudne.

Na pewno, tu sie zgadzam.

Pisanie newsow jest naprawde bardzo trudne.

To racja, ja tez probowalem, ale mi nie wyszlo NIC dobrego.

Dziwie sie Bryndkowi ze mimo stalych drwin w jego strone wciaz wytrwale produkuje

Ja sie nie dziwie.. Tyle co go ludzie prosili, zeby pisał poprawniej, starał sie sprawdzac newsa przed publikacja to głowa mała. Nie słucha userów kiedy Mu mowią zeby sie poprawil i tak samo ich nie slucha, kiedy na niego najezdzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Zerknijcie tutaj: http://www.theinquirer.net/?article=23331

Wyraznie jest napisane ze chlodzi do 12C (ale nie mnie tylko do takiego wyniku).

Moze to i blad moze i macie racje. Ale nie miejcie takich pretensji do mnie. Nie jestem w stanie sprawdzic wszystkiego zawsze bo pisanie 1 newsa zajeloby mi z godzine albo i wiecej. Musilabym zajrzec na kilka roznych serwisow (trzeba jeszcze wyszukac te na ktorych wogole jest ten enws) i porownac wiarygodnosc.

Co do pisania newsow. Pisze coraz lepiej, niemalze bezblednie. Na 2 miechy pisania popelnilem jeden blad.

Nioe tlumacze sie tutaj ani nie mowie ze moge sobie pozwalac na bledy, ale ten blad to nie moja wina!!!

Nie jestem tez w stanie reagowac natychmiast na wasze komentarze bo nie siedze 24h na dobe przy Tweaku. Ludzie opanujcie sie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej jeden news pisany przez godzinę a dobry niż 10 przepisanych/wymyślonych.

Co do jednego błędu przez 2 miesiace to chyba już się nawet nikomu nie chce zwracac uwagi na te błędy, albo nikt tego nie czyta bo było tego znacznie więcej.

Jakbyś czytał co ludzie Ci pisza w komentarzach prawie od roku i jeszcze do tego uczył się na własnych błędach już dawno pisal bys bez błędów, a do tej pory w Twoich newsach prawie nic się nie zmieniło. Jest tylko troszkę lepiej niż na początku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze Nexer marudzic na innych bys sie sam zajal pisaniem newsow?

1452579[/snapback]

A wiesz, że istnieje zasada - "Jeśli czegoś nie umiesz, to się za to nie bierz" ? Pisanie newsów do bylejakiego serwisu nie jest trudne, ale tutaj chodzi o renome - nie można palnąć głupoty gdy chodzi o poważny serwis. Ale w polsce panuje zasada - jeśli ktoś zwraca uwage to zawsze należy odpowiedzieć - "To może Ty zaczniesz daną rzecz robić?", głupi kraj.

Do Bryndka - w takim wypadku SORY - moje przypuszczenia były nietrafne, ale niestety jesteś sam sobie winnien tego niepodając źródła - albo zaczniesz to robić, albo każdy Twój news można zdementować :/ Dla mnie wiarygodniejszym źródłem w tym wypadku była strona sapphire. Nie wiem czemu ale szukając na wszystkie możliwe sposoby nie znalazłem strony theinquirer szukająć pod wieloma zapytaniami@google, a poświęciłem dość dużo czasu na znalezienie owego real-źródła twego newsa.

Swoją drogą do newsa - możliwe jednak jest to, że njus na theinquirer jest prawdziwy. Jako jedyni mają foto tej karty które wydaje się być real...

Edytowane przez Nexer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi