Skocz do zawartości
Ghazi

Masz Serwer Sieci W Domu? Do Mnie Przyszli...

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli nagrywanie dla siebie jest legalne to w takim razie udostepnianie tego bliskim (jak wyżej napisałem) również będzie legalne.

1459298[/snapback]

tak, ale nadal zostaje tylko w kregu 'rodziny' i spokrewnienia... chyba ze wyjdziesz za kolege ktoremu pozyczasz :lol: :lol:

ale tak serio: rodzina <ok>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadalem z prawnikiem, ( czytaj z Mamą :wink: )

MAJA prawo wejsc do domu BEZ NAKAZU na podstawie czynnosci zabezpieczajacych.

MAJA prawo do rewizji takze, jako ze sa to czynnosci NIE CIERPIACE ZWKLOKI

Dzis kupilem sobie kieszenie do dyskow, jak w domofonie beda psy to dyski szybko hop siup :lol:

Teraz mysle tylko gdzie hop-siup ^^

Chyba wytne miejsce w ksiazkach bo chyba tego nie beda wywalac ~~

PS. Jak ktos uwaza mnie za paranoika to jest w bledzie :oops: Za duzo pracowalem na to co teraz mam i za dlugo to trwalo zeby jakies psy mi wywinely kompa za to ze mam mp3 i filmy na kompie :-|

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co? schowasz pod podloge? jak zobacza kompa bez dysku to raczej sie domysla ze go gdzies schowales...

1459539[/snapback]

Wtedy to mnie pocaluja w (_)_) bo znajda chyba kurz pod dywanem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie bylo juz wiele razy, ale moze warto przypomniec:

http://www.ali.gual.pl/index.php?page=prawo

Jedyny wniosek jaki z tego plynie to: "swoje piraty zachowaj dla siebie" :wink: i powinno byc o.k. <_< .

Z tego co wiem policja nie moze sobie "ot tak" lazic po domach i grzebac komus w rzeczach (zawsze musza podac jakas podstawe prawna, albo uzasadniona przyczyne, a nie wchodzic na zasadzie "wydaje nam sie" :wink: ). Zawsze mozna zazadac sporzadzenia protokolu z przeszukania i pozniej na jego podstawie dochodzic swoich praw - niekoniecznie przed sadem w Polsce :wink: (to oczywiscie tyczy sie sytuacji w ktorej niebiescy nic nie znajda :lol: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie bylo juz wiele razy, ale moze warto przypomniec:

1459624[/snapback]

Znajac rzeczywistosc na kazdym kompie co ma stalke znajda cos :lol:

Boje sie o to ze u mnie ciagle jest w domu gosposia i wpusci psy kiedy ja bede w szkole/gdziekolwiek :mur:

Dobrze ze musze zadbac tylko o dyski. Bo normalnie od kilku lat nie kupilem zadnej gry. Ale powiem wam ze kiedys kupowalem same oryginaly ale nie dlatego ze mialem kase ( zawsze musialem zbierac kase ) ale dla satysfakcji. Teraz gram tylko w countera :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajac rzeczywistosc na kazdym kompie co ma stalke znajda cos  :lol:

Boje sie o to ze u mnie ciagle jest w domu gosposia i wpusci psy kiedy ja bede w szkole/gdziekolwiek  :mur:

Dobrze ze musze zadbac tylko o dyski. Bo normalnie od kilku lat nie kupilem zadnej gry. Ale powiem wam ze kiedys kupowalem same oryginaly ale nie dlatego ze mialem kase ( zawsze musialem zbierac kase ) ale dla satysfakcji. Teraz gram tylko w countera  :wink:

1459661[/snapback]

OT

Grasz, grasz ;) ale na ACON5 nie za bardzo Ci/Wam poszło :)

EOT

A tak wracając do tematu... Jak nie będziesz sprzedawał i sie za bardzo "chwalił", że masz, to raczej można być spokojnym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT

Grasz, grasz ;) ale na ACON5 nie za bardzo Ci/Wam poszło :)

EOT

A tak wracając do tematu... Jak nie będziesz sprzedawał i sie za bardzo "chwalił", że masz, to raczej można być spokojnym ;)

1459739[/snapback]

Ta acon5 to byla porazka ale nie zespolow tylko ekipy i kompow. Wyobraz sobie ze tylko ja z calego teamu mialem sensa i no acc jak w domu.

Reszta NIE mogla wylaczyc akceleracji za chu%^@$%.

Ja z kumplem mielismy IE3.0, instalowalismy wszystko tak samo, te same opcje wszedzie itd. itp. i zgadnij ! On mial akceleracje a ja nie. Owned.

Tbh. jak na warunki na aconie to zagralismy b.dobrze, zobacz demo. Zreszta ct przegralismy przez przypadek i nieporozumienie bo kumpel krzyknal strzelaj, a ja chowaj sie jak bylo 0.03 do konca. Kumpel zaczal sie strzelac i bylo po meczu -_-

Fotki ekipy coldgame i enigma tutaj http://www.ham.blog.pl foty od 40 do 60, hf ;)

Sry za maly oftop ;p

PS. ja karalem na lanie, takie dynki ze CZUK powiedzial "fajne dynie ale wylacz to ab" jak stal za mna za plecami na rozgrzewce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co? schowasz pod podloge? jak zobacza kompa bez dysku to raczej sie domysla ze go gdzies schowales...

1459539[/snapback]

Jak wpadna do niego przypadkiem to oleją sprawe - do mnie trafili własnie przez przypadek i zakosili tylko te płyty które były na wierzchu i na stojakach gdzie stały same CDR. Stojaczka z płtykami z CDAction gdzie co 5 sztuka była nagrywana nie ruszali, nie patrzyli do szafek, do innych pokoi itp ;] Wyjmujesz kieszen, wkladasz do mikrofalówki, jak sie zaczna zblizac to walisz na 20 sekund grzanie i luz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa programiki, dzieki ktorym nie odpalisz windowsa bez podania hasla:)

a haslo - oj, zapomnialem :)

1460895[/snapback]

Jak chłopcy wpadają skontrolować czy i ile masz nielegalnego softu, filmów, etc., to nie muszą nawet odpalać systemu. podłączają ci sie do kompa przez np. usb i patrza co tam masz na dysku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja choc mam neo i nigdy nie sprzedawałem płyt to jednak zakupie druga kieszen i zrobie taki myk ze na mniejszym dyskaczu zainstaluje sobie Linuxa i wrazie czego myk i dysku nie mam a pracuje na Linuxie:D. A i jeszcze kupie sobie segrgatory na płyty bo na stojakach to troche zaryzykownie, a i moze sobie wyrobie taki nawyk ze przed wyjsciem do pracy, czy na uczelnie bede gdzies kitrał drugi dyskacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie mozna zrobic bude z metalu, zaspawac scianki i front panel, przyspawac calosc do kaloryfera+dla pewnosci przykrecic do podlogi, a wlaczac/wylaczac na takiej samej zasadzie, jak otwiera sie Mercedesy (kluczyk w kieszenie, podchodzisz do auta, samo sie otwiera, oddalasz sie, samo sie zamyka) ]:>

Edytowane przez |Falcon|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo zamontowac w dyskach C4 z zapalnikiem, co by wybuachalypo 40 minutach od nieautoryzowanego wyjecia ;]

wtedy nie dosc ze nie beda mieli dowodow na wasza wine, to jeszcze oskarzycie ich o zniszczenie meinia (w protokole byly dyski twarde ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojoj to ja chyba sobie zamontuje niewielka ilosc C4 pod dyskiem najlepiej :/ .Wrazie czego nie bedzie problemow :D. A poza niewielka iloscia mp3 nie mam zadnych "legalnych inaczej" gier na twardzielu w tej chwili . Only CS pelen legal...Mam wlasne konto na Steamie i moga mnie pocalowac w pupe.

Co do kary to nie powinna byc jakakolwiek konfiskacja sprzetu (procz dysku) . Bo jak tu napisali ze czasem zabieraja cale kompy to dla mnie tez kradiez.To chyba musi sad o tym zadecydowac. Takie jest w Polsce prawo ehh :?... zenada

Powinno byc tak ze zabieraja ci dysk by sprawdzic i jak cos znajda to wtedy ew. zachowuja jako dowod w sprawie. Ale zeby caly komp :| (no chyba ze zarzuca ci to ze korzystasz z kompa do szerzenia piractwa). Mozna by tak gdybac i gdybac. Ja tez nie toleruje ludzi ktorzy na tym zarabiaja. Ale ci co chca miec tylko dla wlasnego domowego uzytku taka kopie od znajomego ja nie widze w tym niczego zlego.

To tylko moje zdanie i wielu sie nie zgodzi. I napisze tekst typu. "A co na Beemke cie nie stac to pozyczasz od sasiada?" Furka to furka jej nie skopiujesz na wlasnosc wiec po [ciach] takie porownania; jak jeden takie na poczatku tego topicu napisal :angry: EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chyba, że tak:) Apropos szyfrowania :) Myslałem, że chodzi tylko o hasło potrzebne do zalogowania sie w systemie - bo to egzaminu by nie zdało.

Hm, ale chodzi o zabezpieszenie jakiegos pliku przed odczytem hasłem (tez lipa) , czy o totalne zaszyfrowanie??

Bo jeżeli to drugie, to ... fajnie:)

Właśnie chciałem napisać, że najlepszym sposobem na uratowanie swojego tyłka w razie najazdu policji jest posiadanie tylko legalnego oprogramowania! I tutaj chciałem zaznaczyć ,oraz poprzeć swoim przykładem, że bez windowsa też można żyć, korzystajac z oprogramowania open source :) Ale uświadomiłem sobie, że używajac unixów tez można piracić i JA też jestem przestępcą!! A taka prawda boli :D

No bo filmy, bo muzyka ...:oops:

Chyba zaczne sie bac:)

Edytowane przez sithh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzętowy klucz szyfrujący HDD. W postaci przystawki do hdd i klucza szyfrującego.

Drugi najbardziej kaszanisty dysk byleby sie linux bujał.

a jeszcze lepiej jak bylaby partycja na dysku wydzielona szyfrowana a druga nie (nie wiem czy tak sie da) w razie nalotu wyjmujemy klucz i mamy tylko linuxa i jakąs dziwną partycję.. ale my nie wiemy bo jak kupowaliscie kompa w tym fajnym sklepie to oni wszystko instalowali i mówili ze linux jest legalny...

koszt ok 200zł..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dlatego sie ciesze, ze nie jestem w zadnej sieci osiedlowej. W sumie w mojej miescinie (7000 tys mieszkancow) sa nawet dwie duze sieci na blokowiskach i pojedynczych domach, ale jakos nie moge sobie wyobrazic, ze policja przeszukuje kolejne mieszkania robiac tzw. nalot na chate. Nie jestem jakims wielkim piratem, zapewne jak kazdy mam troche filmow, pare giga mp3 i troszke gier legalnych inaczej. Sam juz nie wiem - moze powinienem sie przejmowac - zainwestowac w kieszen na dysk? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi