Spax Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Witam Próbuję zestawić podzespoły do nowego kompa. Ze starego kompa zostają grafa GF3 ti200 oraz dźwięk SB live. Do nowego zestawu potrzebne mi jest - dysk, płyta gł, procek, pamięć, obudowa, zasilacz, wentyl na procek. Niestety budżet zamyka sie na 2 tys. Znajomy polecił mi taki zestaw: Dysk Seagate 160G 8M ata-100 płyta Abit AV8-3rd Eye proc Athlon 64 3000 wentyl. Pentagram Freezone QC-100 Cu pamięć DDR 1G/400M (2x 512) zasilacz chieftec hpc-360-202 Proszę Was o wypowiedzi na temat powyższego zestawu, co o nim sądzicie, czy moze być, co byście zmienili. Podajcie równiez swoje koncepcje na zestaw do 2 tys. Z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajstersztyk Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Witam Próbuję zestawić podzespoły do nowego kompa. Ze starego kompa zostają grafa GF3 ti200 oraz dźwięk SB live. Do nowego zestawu potrzebne mi jest - dysk, płyta gł, procek, pamięć, obudowa, zasilacz, wentyl na procek. Niestety budżet zamyka sie na 2 tys. Znajomy polecił mi taki zestaw: Dysk Seagate 160G 8M ata-100 płyta Abit AV8-3rd Eye proc Athlon 64 3000 wentyl. Pentagram Freezone QC-100 Cu pamięć DDR 1G/400M (2x 512) zasilacz chieftec hpc-360-202 Proszę Was o wypowiedzi na temat powyższego zestawu, co o nim sądzicie, czy moze być, co byście zmienili. Podajcie równiez swoje koncepcje na zestaw do 2 tys. Z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi. 1461988[/snapback] Ja nie zamiasy SEAGATE wolałbym WD Caviar, Płyta może ASUS o podobnym oznaczeniu, na forum na bardzo dobrą opinię, wentyl może być, ram według uznania, zasilacz chieftec-bardzo dobry wybór chyba że będziesz planował ostre o/c to może być niewystarczający Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 hehe ,a ABit to ma gorsza opinie od asusa ?? jak dla mnie plyta spoko dysk - JA bym bral Samsunga i juz raczej na SATA zasilacz Chieftec 360W raczej nie kozaczy ,a kosztuje - wolalbym Enermaxa z teraz dostepnych na allegro ,ale juz za dwa tygodnie moga byc dostepne Delty serwerowe - tylko ze drozsze troche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) Dysk samsuna na sata płyta spoko proc bierz venice 3000+ ram zarzuć jakie cie interesują wentyl Arctic freezer na s 939 lepszy od tego pentagrama zasilacz Enermax 465p-ve Edytowane 25 Maja 2005 przez Serek_s91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 ramy daj twinmosa speedpremium, dysk Samsunga albo Hitachi ale na SATA (ja zauwazylem roznice i to spora), a zasilke enermaxa abo topowera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spax Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Widze przewagę samsunga sata ;). Duzo problemu jest z zainstalowaniem saty aby wszystko dobrze chodziło ? RAM chciałem rzucić 2x512 Kingstona jakie propozycje jeszcze odnosnie wentyla pod procesor ? (raczej procesor nie będzie kręcony, wentyl ma być cichy) Dzięki za przydatne rady ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 jakbys bral venice'a to boxowy cooler powinien styknac, ale venica nie krecic to grzech wiec ktoregos z pentagramw freezone no i jakbys krecil to wez ramy te twinmosy na winbondach - sa dwie koncowki serii, bez problemu znajdziesz w innych watkach, ja niestety ich nie pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Arctic Freezer 64 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...