Dudi83 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) hej mam taki problemik dostalem projekt dotyczacy rysowania schematow blokowych, ale potrzebuje do niego zrobic biblioteke zawierajaca symbole, tzn cale procedury rysujace bloki, strzalki itd. zrobilem to w dll :-P ale problem w tym ze mam to poprawic bo biblioteka ma byc tekstowa i musi miec mozliwosc edycji zeby zmienic np miejsce rysowania jakiegos punktu w zwiazku z tym oczywiscie powyrzsza biblioteka nie moze byc ladowana podczas kompilacji ale po wlaczeniu programu :blink: wiec moj pomysl z unitem odpada :-| wiec w wielkim skrocie to potrzebuje biblioteke dll, ktora mozna edytowac :mur: bylbym wdzieczny za wszelka pomoc i jakiekolwiek wpisy z pomyslami bo potrzebne mi to ze tak powiem na wczoraj :lol: czemu ja zawsze zadaje takie pytania na ktore nikt mi nie umie odpowiedziec :sad: Edytowane 30 Maja 2005 przez Dudi83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 mysle, ze moze skorzystanie z "reflection" jezeli cos takiego istenieje pod Delphi mogloby rozwiazac sprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudi83 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 a cos blizej na ten temat?? z czym to sie je?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Trzeba by chyba w programie zrobic obsluge wlasnych skryptow. Ogolnie chodzi o to, aby wymyslic sobie jezyk skryptowy - tak prosty jak sie da i przy tym logiczny. Nastepnie zrobic w programie jakis "interpreter" tego jezyka - aby polecenia tego jezyka byly wykonywane w konkretny sposob przez program. Na koniec napisac skrypcik w swoim jezyku. Np napisze sobie skrypcik: dla (i, 1 do 20) wykonuj: rysuj_piksel(5,i,czerwony) Program odczyta 1 linijke, zauwazy ze to petla for, odczyna nazwe zmiennej (potrzebna w dalszej czesci), odczyta przedzial, przeczyta 2 linijke i wykona: for(odczytany przedzial)put_pix(5,i,czerwony) Wiem, ze odpowiedz jest dla C, ale to tylko sam sposob rozumowania.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Mniej kombinujac można po prostu wywołac procedurę z odpowiednimi parametrami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudi83 Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 dobra dzieki wszystkim za pomoc dopytalem kolesia ktoremu mialem to oddac okazalo sie ze ma to byc plik tekstowy i poprostu napisane m,x,y,l,x+3,y-5,itd(move(x,y), line(x+3,y-5)) i to mialo byc poprostu sprawdzane w czasie uruchamiania programu :D ale dzieki wszystkim za pomoc!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...