Skocz do zawartości
trixem

Czy Moj Zasilacz To Wytrzyma Czy Nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam Plyte Gigabyte K7n400 Pro na nforce 2, athlona 2400+, 512 ddr 333 mhz, 2 napedy ---> 1 cd rw i 1 dvd r oraz ge force 2 mx400 pro. To wszystko dziala dzieki mojemu zasilaczowi 300 W Feel. Powiedzcie czy wymiana mojego geforca 2 na np radeona 9550 xt gigacube bedzie wymagala zmiany zasilacza????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składałem niedawno porównywalny zestawik z Gigabyte 7N400-SL, Sempronem 2600+, 512MB ram, nagrywarka dvd i Asusem 9600 Pro (400/600).

Zasilacz Modecom Feel 300W z obudowy Modecom Prism (chyba Prism), śmiga bezproblemowo, napięcia miernikiem mierzone lepiej niż u mnie na Taganie :blink: . Powaga Tagan zawyża, a tam prawie ideał.

Wiadomo, że to nie zasilka do szaleństw, ale do takiego zestawu wystarczy.

Edytowane przez DeTe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja proponuje wymiane zasilki na jakis model 350W, mialem ta karte i wolalemm wtedy nie ryzykowac, pozdro

1476039[/snapback]

Ludzie zacznijcie w końcu patrzeć na NAPRAWDĘ ISTOTNE parametry zasiłek!!

Uważasz, że jak kupisz Megabajta 350W, to będziesz miał problem z głowy??

Tyle już było o tym na forum...

Trixem, weź sobie do serca post Benita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jade na tej samej plytce,athlon 1700@2800, 2x256ddr, gf5900xt, maxtor 200gb sata cd, dvd-rw, 4 wentyle i 2 kaotdy i jakos wszystko dziala, chociaz za bardzo lini 5V nie trzyma, no i wiecej nie pociagne procka, ale restartow nie mam, nawwet przy obciazniu. Ze wzgledu na chec dlaszego krecenia procka kupilem revolteca chromus 2 450watt juz jest w drodze, druga swiezynka, bo pierwszy jakas wade mial i oddalem :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówiłem że jest spoko. Trza by było zobaczyć co to za feel, bo istnieją 4 różne wersje Feela 300W:

1-codeshit, góra 210W mocy

2-LC, to samo co poprzednik

3-Essun, przyzwoite 230-240W

4-FSP, Solidne 300-....może nawet do 330W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej podepne sie pod temat.

W lipcu chce troche zmienic kompa, karte grafiki na radeon 9800XL(PRO), i 2x 512mb ram 400mhz lub wolniejsze reszta sprzetu w podpisie, czy zasilacz Feel ESP-300atxSP4 to pociagnie

post-5141-1118052056_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej podepne sie pod temat.

W lipcu chce troche zmienic kompa, karte grafiki na radeon 9800XL(PRO), i 2x 512mb ram 400mhz lub wolniejsze reszta sprzetu w podpisie, czy zasilacz Feel ESP-300atxSP4 to pociagnie

1483785[/snapback]

Wlasnie BENITO ja mam dokladnie taki sam zasilacz... mowisz ze da rade?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi