ZeroSuper Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 ASUS P5ND2-SLI Deluxe to płyta oparta na chipsecie Nvidia - Nforce4 SLI edition, obsługującym magistralę FSB 1066Mhz. Płyta obsługuje dwie karty Nvidii na PCI Express w konfiguracji SLI. Zaopatrzona została w podwójne gigabitowe karty sieciowe, hardwareowy firewall, ośmiokanałowy dźwięk High Definition i potrójny system macierzy RAID. NVidia atakuje rynek Intela, zapowiada się ciekawie. Cena porównywalna do P5WD2 Premium, a płytka wypasiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 ASUS P5ND2-SLI Deluxe to płyta oparta na chipsecie Nvidia - Nforce4 SLI edition, obsługującym magistralę FSB 1066Mhz. Płyta obsługuje dwie karty Nvidii na PCI Express w konfiguracji SLI. Zaopatrzona została w podwójne gigabitowe karty sieciowe, hardwareowy firewall, ośmiokanałowy dźwięk High Definition i potrójny system macierzy RAID. NVidia atakuje rynek Intela, zapowiada się ciekawie. Cena porównywalna do P5WD2 Premium, a płytka wypasiona. 1481639[/snapback] majac do wyboru chipset robiony przez intela a nv tego drugiego kijem nie tknę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 majac do wyboru chipset robiony przez intela a nv tego drugiego kijem nie tknę :D 1481660[/snapback] taaa bo intel nie produkuje gniotow?! z chipsetow to mu sie tylko BX udal. nv robi bardzo dobre chipsety i intelowi dobrze zrobi taka konkurencja. zreszta i tak bylem w szoku jak Intel zrezygnowal z rambusow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 taaa bo intel nie produkuje gniotow?! z chipsetow to mu sie tylko BX udal. nv robi bardzo dobre chipsety i intelowi dobrze zrobi taka konkurencja. zreszta i tak bylem w szoku jak Intel zrezygnowal z rambusow. 1481721[/snapback] hmm panu już podziękujemy.... ;) niby chipsety 815EP, 865PE, 875P to są nieudane produkty ? :blink: co do konkurencji to nie wiem czy wiesz, ale jest jeszcze SiS i VIA ;) tylko co z tego, że sa inne firmy, jak muszą wykupywać rozwiązania technologiczne od Intela... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Ke? Musza wykupowac licencje na szynie AGTL+ a nie technologie. Dlatego mn. ceny sa tak ko(s)miczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 sry, ale swego czasu za możliwość umieszczenia obsługi HT SiS i VIA wyłożyły sporą kasę :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Wydajność NForca 4 jest na poziomie 955, więc jest OK. Dodatkowo dostajemy SLI. Szkoda, że nie dołożyli tunera. Pamięci to już DDR2, więc podejrzewam, że w niedługim czasie pojawi się sporo płyt na tym chipsecie, może dzięki temu ceny troszkę spadną, a pamiętacie jak to było z socket A? Jak wszedł pierwszy NForce to też nie było różowo, ale potem nie było już alternatywy dla NF2Ultra400. Zobaczymy jak rozwinie sie sytuacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 i945 i i955 tez moga pracowac jako pseudo SLI. Chodzi jedynie o to kiedy NV laskawie umiesci suport dla tych chipsetow w swoich driverach, a znajac Intela zrobi to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 To pierwsza "przymiarka" NVidii do rynku dla Intela. Możliwe, że NForce dajmy na to 6 zdominuje rynek platform dla Intela. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 nie sadze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 intel sobie zawsze bedzie zostawiał pierszeństow w wydaniu chipsetu pod nowe procki - z prostej przyczyny: moze wczesniej zaczac je projektowac, co sprawi ze nie odda panowania na rynku swojej platformy* *zakłądajac ze nie porzuca projektowania chipsetów, a raczej tego nie zroba, skoro via projetkuje chipsety dla swich procków a amd ma zamiar zaczac zobis rowniez chipsety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 hmmm... jak bym miał kasę, to bym sobie nv kupił i robił SLI, ale niestety... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Mam tą płytkę i jest OK. Tymczasem jest jedna karta ale mam zamiar dołożyć drugą. Ogólnie płyta wypasiona - ma wszystko co trzeba. Jedynie radiator na nf4 ma temperaturę 62,5*. Ładnie można kręcić procka i pamięć. Obsługa SATA2 i DDR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 ale dwurdznenia nie wsadzisz na nd32 dziala PD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Mój kolega chce zakupic właśnie ASUS P5N32-SLI, dobry wybór i czy bedzie obsługiwać conroe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 - nie bedzie obslugiwac conroe - nie jest to dobry wybor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 ale dwurdznenia nie wsadzisz na nd32 dziala PD Wedlug strony asusa dzialaja wszystkie 8xx. wersja nd32 ma juz wszystkie 9x0 normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 - nie bedzie obslugiwac conroe - nie jest to dobry wybor To trzeba bedzie poczekać na P5WDH :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 - nie jest to dobry wyborMam tą płytę i jestem zadowolony. Może kilka słów na poparcie tezy, że nie jest to dobry wybór? Cyżby to był jakiś złom? Ma obsługę 8xx, DDR2, SATA2, SLI i kilka innych przydatnych rzeczy. Dobrze pozwala pokręcić prockiem i pamięcią. Kosztuje rozsadnie (ok 320 zł). Jaka inna płyta ma to wszystko (chodzi mi o LGA775 i SLI) i kosztuje podobnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 na moim asusie p5p800 za 250zl lepiej klocka podkrece niz na tym nf4 starczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 na moim asusie p5p800 za 250zl lepiej klocka podkrece niz na tym nf4 starczy? Procka może wykręcisz lepiej ale procek to nie wszystko. Gdzie ma się AGP do PCI-E (zwłaszcza cenowo) nie mówiąc już o SLI. Wolę dołożyć ok 70zł (zresztą tak też zrobiłem) do płyty z PCI-E + SLI niż siedziec na AGP i wykręcać procka. Zresztą DDR2 i SATA2 jeśli nie są lepsze od DDR i SATA to są przynajmniej tak samo dobre :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 I co Ci z tego SLI i SATAII przyjdzie ? chyba tylko połechtanie własnej próżności, SLI nie używasz bo pewno dopiero "planujesz" drugą karte ale jak przyjdzie co do czego to i tak kupisz jedną a mocniejszą, natomiast SATA2 nie daje nic w stosunku do poprzednika bo by dla overclokera było nie do poświecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 I co Ci z tego SLI i SATAII przyjdzie ? chyba tylko połechtanie własnej próżności, SLI nie używasz bo pewno dopiero "planujesz" drugą karte ale jak przyjdzie co do czego to i tak kupisz jedną a mocniejszą, natomiast SATA2 nie daje nic w stosunku do poprzednika bo by dla overclokera było nie do poświecenia.O SATA2 tylko napisałem wzmiankę, że napewno nie jest gorsze od SATA. SLI na pewno jest jakąś przyszłościa w takiej płycie. W sumie po to szukałem płyty z SLI aby dokupić druga karte a nie mieć tylko teoretycznie taką możliwośc. Ogólnie chodziło mi o to, że wolę mieć mniejszą podkręcalność procka (chociaż kto wie - może porównywalną) i nawet jedną kartę ale PCI-E zamiast AGP. Nie mam nic absolutnie przeciwko kartom AGP - ich wydajność jest w sumie taka sama jak odpowiedników PCI-E. Zmieniłem sam swoją platformę całkiem niedawno (kwiecień 06) i wydawało mi się nierozsądne kupować coś z AGP. Sprzedałem wtedy Asusa P4P800X + CelekD 2.53 + 512 DDR + AGP 6600GT. Kupiłem z kolei flaki widoczne w sigu. Dopłaciłem w sumie bardzo mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Nam po prostu chodzi o to ze ta mobo, generalnie jest bardzo dobra dla przecietnego użytkownika, jednak w momencie kiedy zaczynasz sie bawić w poważniejsze OC to niestety pokazują sie braki. Nie chce żebyś potraktował to jako jakiś atak, po prostu ta płyta jest wypasiona pod względem wyposażenia, jednak pod względem możliwosci OC nie imponuje, taki przeciętniak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Nam po prostu chodzi o to ze ta mobo, generalnie jest bardzo dobra dla przecietnego użytkownika, jednak w momencie kiedy zaczynasz sie bawić w poważniejsze OC to niestety pokazują sie braki. Nie chce żebyś potraktował to jako jakiś atak, po prostu ta płyta jest wypasiona pod względem wyposażenia, jednak pod względem możliwosci OC nie imponuje, taki przeciętniak.O, teraz zgadzam się jak najbardziej. Ja nie wyciskam soków z podzespołów w kompie. Moja zabawa w OC to co najwyżej z ciekawości. CelekD 3.06 poszedł mi na 4 i jak dla mnie jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 O, teraz zgadzam się jak najbardziej. Ja nie wyciskam soków z podzespołów w kompie. Moja zabawa w OC to co najwyżej z ciekawości. CelekD 3.06 poszedł mi na 4 i jak dla mnie jest OK.ale najpierw ja chwalisz....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Wez pod uwage kryteria względem jakich patrzymy my a którymi kieruje sie kolega, wstedy wszystko stanie się jasne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 ale najpierw ja chwalisz.......Dla mnie 4 GHz z 3GHz CeleronaD to jest OK. Ale koledzy woleliby pewnie z 5GHz. Co kto lubi. :rolleyes: Ja jestem po prostu szczerze zadowolonym użytkownikiem tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...