Tony Soprano Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) [...] Aparat będzie robił dobre zdjęcia na dworze, w pomieszczeniach ? Jak z odwzorowaniem kolorów ? Chodzi o to, aby zdjęcia nie były "blade". Do tego pytanie, czy ten aparat zrobi np. takie zdjęcie, jak podał kolega kilka stron wcześniej ? Nie mogę też doszukać się żadnego testu z duzą ilością fotek, ani też żadnego filmiku. Jest ktoś kto wstawiłby kilka fotek + filmik ? Nie aparat robi zdjęcia ale człowiek, to po pierwsze. Co do testów jest google, dla chcącego nic trudnego: http://www.photographyblog.com/reviews_fuj...finepix_f20.php (sample na 4 stronie) http://www.trustedreviews.com/digital-came...-FinePix-F20/p1 drugi test Jak przestanie mnie męczyć kac to może wrzucę moje przykładowe fotki (nie wszystkie moje, ale moim aparatem robione ;)) i jakiś filmik Co do zdjęci to blade nie będą, aparat robi fajne żywe w kolory zdjęcia, najlepsze robi zdjęcia z dobrym oświetleniem, choć jakość zdjęci przy wyższym iso w stosunku do konkurencji jest dużo lepsza, więc i w pomieszczeniach ciemniejszych zrobi dobre. EDIT: Filmik http://rapidshare.com/files/56084209/0707110101.AVI.html (10mb - 10s) http://rapidshare.com/files/56084645/0703170103.AVI.html (2,5mb) oba robione w max rozdzielczości, pierwszy trochę bez ostrości, ale to moja wina Edytowane 16 Września 2007 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Tony - ślicznie dziękuje :) Filmiki są jak dla mnie na wysokim poziomie. Co do zdjęcia, tu masz racje, ale chodzilo mi o coś w stylu, czy aparat da techniczką możliwość wykonania takiej fotki :) Myślę, że jutro bede zamawiać aparat w megamedia. Pytanie o karte - 1gb czy 2gb ? A może inaczej - ile zmieszcze zdjęc na 1gb ? I czy jest sens kupowania kart typu H, tzn. czy ten model obsłuży tą szybkośc ? Bo czytałem, że będzie czytał tak samo jak M, a te są troszke tańsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Ja mam H, na gigówce ja mieszcze trochę ponad 300 zdjęć (takich ok 3mb w max rozdizelczośći) a ok 600 w 6mpx ale nie Fine tylko normal. No a filmy w max zajmują 1mb na 1 sekunde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Co sądzicie o Canonie A560? Za ~500zł można już wyrwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Co sądzicie o Canonie A560? Za ~500zł można już wyrwać. Bez sensu - za tyle wyrwiesz A620 - ma więcej funkcji, fizycznie większą matrycę i obrotowy lcd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Gdzie? Jak na razie nigdzie za tyle nie widziałem ________________________________ No jest na allegro. Trzeba się zastanowić. Widziałem zdjęcia robione A620 i muszę powiedzieć że robi całkiem ładne. Czyli wybór dokonany, teraz tylko dozbierać kasy ;) Edytowane 29 Września 2007 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Witam a Panasonic Lumix DMC-FZ5 wart jest 570 zł hm? używany stan dobry hm? Może ktoś miał lub trochę się zna na tym chciałbym uzyskać jakąś jak najszybciej odpowiedz z góry dzięki narka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 550zł z MM promocja na Samsunga S850 - a wierzcie mi, że warto. Mogę pokazać przykładowe zdjęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 a odpowie na moje ktos pytanie hm? o tym Panasonic Lumix DMC-FZ5 hm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Paweł S850 kupisz bez problemu za 520 na necie. Edytowane 2 Października 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Kupiłem parę dni temu... w środę, Canona A610. Używkę, bo używkę, ale jest ;] Do tej pory natrzaskałem ponad 200 fot w tym koło 100 dzisiaj. Obracany ekranik bardzo się przydaje. Dobra jest ich jakość i ładne makro robi. Nie żałuje żadnej złotówki na niego wydanej... Aaa zapomniał bym. Kupiłem 4 baterie alkaliczne Philipsa Extremelife za niecałe 10zł i trzymają do tej pory (ponad 200 fot z lampą) co przy Olympusie koleżanki z padającymi akumulatorkami 2700 po ~80 zdjęciach wydaje się dobrym wynikiem ;] Ale to też pewnie dlatego że ona ma 2 baterie a Canon potrzebuje ich 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 pomoze ktos? waham sie pomiedzy tymi dwoma cudami... canon a560 kodak z885 pytanie: czy warto doplacac 100zl? czy zysk jakosci nie bedzie az tak wielki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbianos88krk Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Witam :) Od jakiegoś czasu znudziły mi sie aparaty cyfrowe w telefonach komórkowych mimo że były w miare dobre jak na swoją klase (np.SE K850i) Potrzebuje aparatu który mógłbym cały czas nosić przy Sobie,w miare szybki,dobre robienie zdięć w ciemnościach,ładowanie akumulatorków,w miare duży LCD no i żeby ogulnie fotki były w miare ok:) Takie które wystarczą amatorowi :) Mój Tata jest zaawansowanym fotografem i używa na bieżąco Nikona D70 i D2X,foty robione przez te aparaty są boskie :) Dlatego skłaniałbym się Nikonowi,co myślicie np. o tym ? : http://allegro.pl/item269017217_nikon_cool..._lublin_10.html albo http://allegro.pl/item270785777_nikon_l12_..._fvat_raty.html albo http://allegro.pl/item272737077_nikon_cool...w_fvat_rat.html A Może jakiś Canon ?? Moja znajoma ma tego : http://allegro.pl/item269406782_gratisy_ca..._ladow_aku.html i jest dosyć zadowolona :) Albo Sony ? : http://allegro.pl/item267724733_sony_dsc_s...at_olsztyn.html Co polecacie ? Pozdrawiam Edytowane 23 Listopada 2007 przez symbianos88krk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Z małych kompaktów F20 jest najlepszy, Dziwi mnie że twój ojciec jako zawodowy fotograf ci niczego nie polecil. Z tego co zaproponowałeś, to nic się nie nadaje, o tym canonie zapomnij, te nikony też, ewentualnie soniak, ale jak widzę że do ok 650 masz to albo F20, ewentualnie F30 gdzieś poszukaj, albo kup canona, ale A570is, ewentualnie jakieś używki z serii A600. Do tej kwtory nic innego, przy czym F20 jest mniejsza i poręczniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbianos88krk Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Tata nic nie doradził bo wszystkie aparaty kompaktowe określa jako syf więc nawet nie prosiłem go o pomoc :) http://allegro.pl/item272491148_ram_net_fu..._gdansk_fv.html czyli to jest najlepszym wyborem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Lub http://allegro.pl/item269754841_canon_a570..._041_fvat_.html jeśli chcesz mieć manuala jakiegoś, no tylko że canon większy i cięższy choć ciągle kompaktowy, ale ja się do f20 przyzwyczaiłem, jest naprawdę leciutki i mały, a jakość zdjęć przewyższa wiele droższych modeli. Zresztą poczytaj wypowiedzi czy tu na forum, czy na forach stricte fotograficznych, z małych kompaktów polecą F20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 pomoze ktos? waham sie pomiedzy tymi dwoma cudami... canon a560 kodak z885 pytanie: czy warto doplacac 100zl? czy zysk jakosci nie bedzie az tak wielki :idea: A820 - super cena, 4x zoom optyczny i fizycznie duża matryca, a do tego karty SD. menu PL, masa programów tematycznych, wysokie użyteczne ISO i solidna obudowa z metalową wstawką. naprawdę super małpiszonek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 czy wymiana Canona A520 na Fuji F20 jest warta zachodu ? dużo lepsze zdj robi fuji od A520 ? głównie zależy mi na pomieszczeniach zamknietych ze sztucznym oświetleniem (wykłady). ile wytrzymuje ten akumulatorek w Fuji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Samsung DIGIMAX L730 na allegro można kupić komplet z Kartą 2GB, Futerał , itp za 500zł Warto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 a powie mi ktoś gdzie w Canonie A560 jest poziom baterii? Bo póki co to tylko miga mi jak jest na wyczerpaniu. Jakie polecacie akumulatorki do tego canona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 a powie mi ktoś gdzie w Canonie A560 jest poziom baterii? Bo póki co to tylko miga mi jak jest na wyczerpaniu. Jakie polecacie akumulatorki do tego canona? W canonach z Serii A raczej nie ma poziomu baterii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Witam. Poszukuję porady w wyborze aparatu. Kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę, z tego co przeczytałem kilka stron nie warto patrzeć na samsunga i na nikona. Aparat używany będzie przez typowego amatora ale dodatkowe funkcje jak makro itp sie przydadzą. Powie mi ktoś na co zwracać uwagę? Menu wolałbym (ze względu na matke) w naszym języku, ale jeżeli będzie w angielskim nic sie nie stanie. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 2 Lutego 2008 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Witam. Poszukuję porady w wyborze aparatu. Kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę, z tego co przeczytałem kilka stron nie warto patrzeć na samsunga i na nikona. Aparat używany będzie przez typowego amatora ale dodatkowe funkcje jak makro itp sie przydadzą. Powie mi ktoś na co zwracać uwagę? Menu wolałbym (ze względu na matke) w naszym języku, ale jeżeli będzie w angielskim nic sie nie stanie. Z góry dziękuję za pomoc. Canon A720 IS będzie najlepszym wyborem, a ceny już od 590zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Ewentualnie poczekać na A590is jeśli przeszkadzało by Ci ćwierć kilo żywej wagi A720 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam. Poszukuję porady w wyborze aparatu. Kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę, z tego co przeczytałem kilka stron nie warto patrzeć na samsunga i na nikona. Aparat używany będzie przez typowego amatora ale dodatkowe funkcje jak makro itp sie przydadzą. Powie mi ktoś na co zwracać uwagę? Menu wolałbym (ze względu na matke) w naszym języku, ale jeżeli będzie w angielskim nic sie nie stanie. Z góry dziękuję za pomoc. Jeżeli moze być uzywany, to polecam Fuji S5600. Co prawda nie jest to już typowy kompakt, a hybryda przez co jego wymiary sa całkiem spore, ale aparat bije na głowe wszystkie małpki w tej cenie. Używam go juz prawie rok i nie żałuje ani jednej złotówki wydanej na ten aparat. Na allegro za 600zł powinieneś dorwać aparat + karte + aku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) grzesiu a ile kosztuje nówka i gdzie można dorwać bo allegro, ceneo i skąpiec milczą O_o A co powiecie na Fuji F40-wygląda na ulepszonego F20 a tutaj F20 jest polecany :> Edytowane 5 Lutego 2008 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 s5600 już raczej nowego będzie cięzko kupić bo nie jest już produkowany, zastąpił go bodaj s6500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 http://www.allegro.pl/item307045012_fuji_f...er_okazja_.html Sam się zastanawiam. Miałem brać Fuji F20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 grzesiu a ile kosztuje nówka i gdzie można dorwać bo allegro, ceneo i skąpiec milczą O_o A co powiecie na Fuji F40-wygląda na ulepszonego F20 a tutaj F20 jest polecany :> Nie można kupić nowego S5600 ;) s5600 już raczej nowego będzie cięzko kupić bo nie jest już produkowany, zastąpił go bodaj s6500 ...który od listopada 2k7 też nie jest produkowany :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Jednak taką rzecz jak cyfrówka wolałbym kupić nową najlepiej w Warszawie (sklep albo allegro). Tylko naprawdę nie wiem jaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...