Lazymodder Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Czesc mam problemik z tymi tablicami wczytuje sobie text z pliku txt do jednej tablicy a drugie slowo z drugiego pliku txt do drugiej tablicy chcialbym teraz przeszukace te 1 w poszukiwaniu slowa z 2 pliku znajdujacego sie juz w 2 tablicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Super... może jeszcze mamy zgadywać w jakim języku piszesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 sorki c++ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 dalej sie z tym glowie.... czy naprawde nikt nie chce pomoc :( ? mam 2 tablice w jednej jakis text ( powiedzmu do 1000 znakow - wczytany wczesniej z pliku txt ) a w drugiej jakies slowo ( tez wczytane z pliku txt ) i teraz mam problem bo nie wiem jak zrobic by przeszukac te 1 tablice w poszukiwaniu slowa z 2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) #include <stdio.h>#include <string.h>int szukaj(char lan[], char wzor[]){int i, j, wyst, ok, k;wyst=0;for(i=0;i<strlen(lan);i++){ k=i; for(j=0;j<strlen(wzor)&&k<strlen(lan);j++) { if(lan[k]==wzor[j]) { k++; } else { j=0; break; } } if (j==strlen(wzor))wyst++; }return wyst;}void main(){char lan[255], wzor[20]; printf("Podaj lancuch: ");gets(lan);printf("Podaj wzor do wyszukania: ");gets(wzor);printf("Znaleziono %d wystapien",szukaj(lan,wzor));}Nie wiem czy działa, bo pisałem go już dość dawno.. a teraz nie sprawdzałem. Edytowane 12 Czerwca 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3310pH Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 mozna tez tak: <string.h>char *jest = strstr( gdzie_szukac, czego_szukac ); dla kilku wystapien poprostu iterowac podawac jako string do przeszukania zwrocony wskaznik + 1 i powtarzac dopoki jest != 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) tyle mam pomozcie z tym ifem #include <iostream> #include <conio.h> #include <fstream> #include <string.h> using namespace std; main(){ char text[1000], slowo[20], reklama[1000], *tmp; ifstream ist("text.txt"); while (!ist.eof()){ ist >> text; } ifstream iss("slowo.txt"); while (!iss.eof()){ iss >> slowo; } ifstream isr("reklama.txt"); while (!isr.eof()){ isr >> reklama; } // tmp = strstr(text, slowo); if ( // i tu mam problem ze jak sprawdza text i znajdzie w nim slowo wczytane to zrobi to co ponizej a jak nie to wyswietli to co za elsem ){ ofstream os("calosc.txt"); os << text << endl; os<< reklama; } else { cout << "brak slowa w wyszukiwanym tekscie "; } getch(); } Edytowane 13 Czerwca 2005 przez Lazymodder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...