Skocz do zawartości
mate76

DangerDen - zamówienie

Rekomendowane odpowiedzi

zalezy skad bo odemnie z WBK to jest jakies 60zl 15$ - jak ktos ma duzo kasy to. spox ale ja nie mam tyle :( wiec kupie blok u Mate'a !

Hmm... ciekawe, ja za przelew do anglii zaplacilem 25PLN + koszta drugiego banku ok 10PLN... bank to Bank Zachodni WBK :)

zreszta ta kasa sie rozdziela na wszystkich...

to ze cuś jest od danger dena to nie znaczy że najlepsiejsze na świecie , myśle że ruznica w wydajnosci nie jest duża w poruwnaniu np. z blokiem mate . Fakt te bloki wyglondajom nieziemsko ! i każdy chciałby taki mieć.

Jasne, ze roznica nie jest duza, a wyglad jest niewazny, szczegolnie jesli jedynie ludzie malo inteligentni albo ryzykanci wybieraja wersje z gora z plexi, a wersja z gora miedziana wcale nie wyglada nadzwyczajnie. I ja np. nie chce wcale i nie bede miec :) Problem w tym, ze w stanach maja rzeczy, ktorych u nas dlugo jeszcze nie bedzie... weze Tygon, Water Wetter, 226W TEC za $40, zasilacz do tegoz TECa mieszczacy sie w slotcie 5.25", chlodnice, itd itd itd, dlaczego od razu bloki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie !!!!! Popieram !!!!!

Ostatnio chcialem kupic W kanadzie pamieti i wiatraki 1$ - sztuka

Juz kase mialem nawet bratu kupielm Vise Classic juz zamawiam a tutaj : "We not accept international credit card" - na tym sie skonczylo  :evil:  :evil:  :evil:

Kupowałem w DangerDenie dwa razy za każdym razem płacąc swoją kartą. Ja nie widzię problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie mozesz mniej wiecej tego policzyc i sie orientacyjnie zapytac? 

Albo chociaz dowiedziec sie od jakich kwot bylby jaki upust, mysle, ze zachecilo by to czesc tych osob, ktore nie maja dostatecznej kasy do dozbierania i kupienia bo okazyjnych cenach...

Problem w tym, ze Ja chcialbym kupic 4 nagrzewnice za $35, czyli $140 razem, tyle nie mam, a jesli nie spuscza dostatecznie, to wole kupic w normalnym sklepie z czesciami w stanach, bo tam taka kosztuje ~$20, czyli oszczedzam $60 na czesciach, wiec jakies $30 wliczajac przesylka...

O co mam zapytać? Póki co nie widzę tu żadnych konkretów które miałbym wysyłać do Dana. Wszyscy się czają, albo piszą, że nie mają kasy.

Powiedziałem, 30 listopada zamykamy listę.

Każdy ma wysłać post na forum i napisać:

"Zamawiam tyle i tyle szt. tego i tego."

Bez żadnych widziwiań, gdybań itd. Tu chodzi o kasę, więc nie zamierzam natrafić na przypadek kogoś kto się rozmyśli, bo przecież on wcale nie zamawiał, tylko się pytał. Nie mam zamiaru się później bujać z czymś co ktoś sobie zamówił, ale w trakcie musiał kupić rower albo zapłacić za jazdę bez biletu.

Tak więc jeszcze raz "Zamawiam tyle i tyle szt. tego i tego" Kropka.

Po drugie myślę, że 10 osób to będzie ilość optymalna ze względu na stopień skomplikowania pod względem logistycznym.

Innymi słowy kto pierwszy ten lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ze cuś jest od danger dena to nie znaczy że najlepsiejsze na świecie , myśle że ruznica w wydajnosci nie jest duża w poruwnaniu np. z blokiem mate . Fakt te bloki wyglondajom nieziemsko ! i każdy chciałby taki mieć.

W związku z tym, że panuje demokracja nikt nikogo do niczego nie zmusza...

Podejrzewam, że Mate też na tym skorzysta, bo jak już będę miał zasilacz to jestem z nim umówiony na wrzucenie tego całego bałaganu do mojego komputera. Zawsze to lepiej zobaczyć co się na świecie dzieje...

A jak już będziemy mieli z czym porównać i się okaże, że produkty Made In Poland są lepsze od DangerDenów to roztrąbimy to na cały świat i wtedy inni będą kombinować jak tu się złożyć na przesyłkę z Polski :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha ten sklep o ktorym pislaem to OCSystem.com

Nie przejmuj się. Akurat tym to nie podobała się nawet karta z amerykańskiego banku mojego kolegi z Chicago.

Poza tym to co mają w cenniku znacznie odbiega od tego co mają naprawdę, więc ja polecam ich szeroko omijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, w takim razie faktycznie nie ma sensu pytanie o cokolwiek biorac pod uwage kase calosci, bo jesli formula jest taka : "Zamawiam to i to" to jak na razie gowno wiadomo. Jedyne o co mozesz sie spytac, to czy upust zalezy od lacznej kwoty (i jak) czy od towaru, ktory bedzie zamawiany - skad oni wzieli te 10-30% ?

O swoje zamowienie spytam sie sam, moze z racji kupna 4 nagrzewnic cena by troche spadla...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, w takim razie faktycznie nie ma sensu pytanie o cokolwiek biorac pod uwage kase calosci, bo jesli formula jest taka : "Zamawiam to i to" to jak na razie gowno wiadomo. Jedyne o co mozesz sie spytac, to czy upust zalezy od lacznej kwoty (i jak) czy od towaru, ktory bedzie zamawiany - skad oni wzieli te 10-30% ?

O swoje zamowienie spytam sie sam, moze z racji kupna 4 nagrzewnic cena by troche spadla...

Założenie jest takie, że zbieramy osoby będące ZDECYDOWANYMI na zakup czegoś w DangerDen.com. Drugie założenie jest takie, że taniej nie kupią nigdzie (no, chyba, że się przelecą do Stanów), bo koszty przesyłki rozłożymy na parę osób. Jeśli zakładamy zatem, że taniej nigdzie się nie kupi pytania nie mają sensu. Należy więc złożyć zamówienie i czekać cierpliwie na to co powie Dan odnośnie kosztów przesyłki i upustów. Upusty to jego dobra wola, bo w końcu to my dla niego jesteśmy ludźmi z Kamczatki, którzy mają do niego sprawę a nie odwrotnie.

Dla większości ludzi na zachód od Odry jesteśmy Ruscy i chodzimy ubrani w mundurki, więc interesy z nami są dla nich tak pewne jak dla nas wysyłanie elektroniki do Mołdawii.

A o tych 10 osobach mówię na poważnie, bo nie chciałbym, żeby celnikowi wpadło w oko pudełko wielkości fortepianu, które podobno ma być warte $100.

Wracając do Twoich pytań. To dostałem od Dana.

Hi Mateusz,

Thanks for asking, we can help you out with a few of your questions.

We can give you 10-30% off on the items depending how many of each item you and your friends decide to purchase.

With this large of an order we would like to have the payment made by a bank wire or a Western Union money order if possible.

I can ask our shipping department about the labeling and shipping (usps) please let me know if this will work for you and please send me the list so I can invoice and figure shipping costs.

Best regards,

Dan Stephens

I drugie:

Hi Mateusz,

With all large international orders we need to do it this way sorry if this not convenient, but what we can do is if you could fax us a copy of the front and back of the CC and a picture ID of your self we can go ahead and use it (our accounts request).

FAX# 503.458.6598

Best regards,

Dan Stephens

www.dangerden.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie mnie martwi to drugie zalozenie, bo ja chce sobie kupic owe juz wspomniane 4 nagrzewnice, a znalazlem na Autozone.com takowe za $16.99 sztuka (a nie $35 jak w Ddenie), wiec nie wiem czy zamowie z wami, jesli sie przy tej sumie upra.

Napisalem do DDena jakby to bylo, gdybym mial je u nich kupic, a z tego co widze w mailu, ktorego tresc udostepniles, moze sie udac. W momencie, kiedy bedzie jasne, jaki jest upust, ludzie beda mogli zamowic wiecej, czyli wiecej ludzi sie zdecyduje, bo propozycja bedzie bardziej intratna. Ale jesli upust zalezy od ilosci konkretnych towarow zamowionych, a nie lacznej sumy fakt, pytania sa troche sensu pozbawione.

I mylisz sie, to Den powinien sie cieszyc, ze dzieki nam zarobi troche kasy, to dzieki ludziom takim jak MY on zarabia na chleb, nie odwrotnie, to my jestesmy tymi laskawymi, ktorzy sciagaja sprzet z drugiego konca swiata! zle podejscie mate, my jestesmy dla niego, nie odwrotnie, nawet jesli uwaza nas za Ruskich wojakow, chlejacych gdzie popadnie, a naszych pieniadzy nie bedzie chcial dotknac kijem przez szmate, to i tak pojdzie nam na reke na tyle, na ile mu sie to oplaci!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie mnie martwi to drugie zalozenie, bo ja chce sobie kupic owe juz wspomniane 4 nagrzewnice, a znalazlem na Autozone.com takowe za $16.99 sztuka (a nie $35 jak w Ddenie), wiec nie wiem czy zamowie z wami, jesli sie przy tej sumie upra. 

Napisalem do DDena jakby to bylo, gdybym mial je u nich kupic, a z tego co widze w mailu, ktorego tresc udostepniles, moze sie udac. W momencie, kiedy bedzie jasne, jaki jest upust, ludzie beda mogli zamowic wiecej, czyli wiecej ludzi sie zdecyduje, bo propozycja bedzie bardziej intratna. Ale jesli upust zalezy od ilosci konkretnych towarow zamowionych, a nie lacznej sumy fakt, pytania sa troche sensu pozbawione. 

I mylisz sie, to Den powinien sie cieszyc, ze dzieki nam zarobi troche kasy, to dzieki ludziom takim jak MY on zarabia na chleb, nie odwrotnie, to my jestesmy tymi laskawymi, ktorzy sciagaja sprzet z drugiego konca swiata! zle podejscie mate, my jestesmy dla niego, nie odwrotnie, nawet jesli uwaza nas za Ruskich wojakow, chlejacych gdzie popadnie, a naszych pieniadzy nie bedzie chcial dotknac kijem przez szmate, to i tak pojdzie nam na reke na tyle, na ile mu sie to oplaci!

Nie chodzi mi o to, żeby zamówiło więcej osób, tylko 10 osób.

Pewnie się znajdą, bo akurat w tym wypadku nie ma dylematu, że w MediaMarkcie Maze będzie kosztował 200zł, na Giełdzie 175zł a u Dana 170zł. Te rzeczy można dostać TYLKO TAM i nigdzie indziej!

Albo ktoś jest napalony na to, żeby sobie takie cudo kupić i dzięki mojej akcji zaoszczędzi parę złotych albo ma same problemy w związku z tym...

z siłą wiatru w Zakopanem i kryzysem gospodarczym w Gwatemali włącznie.

Naprawdę nie chce mi się dyskutować więcej.

Czekam do 30 listopada na osoby, które wyrażą swój akces w sposób, który wcześniej opisałem. Jeśli nikt się nie zgłosi, to trudno, złożę zamówienie sam.

Dziwi mnie tylko jedna rzecz. Jak można się rozpisać na trzy strony na temat pozornie prostej sprawy?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos z zainteresowanych zamowieniem w DangerDenie rozwaza moze kupno nagrzewnicy stamtad?

Jej koszt jest bardzo niewielki (mysle, ze zeszliby do $25-30 za sztuke) w porownaniu z tym, co mozna dostac w polsce, nie mowiac juz o trudnosci w dostaniu miedzianej nagrzewnicy o takich rozmiarach (15cmx18cmx5cm), wiec wejdzie praktycznie do kazdej skrzynki (np. midi-tower - przod na dole). Ludzie uzywajacyt jej w stanach bez problemu chlodza nia zestawy Procesor + grafika + mostek polnocny, a czasem widuje sie tez i dyski do tego. Zachecac wlasciwie nie trzeba, sam biore 4 sztuki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok mate, a wiec:

ZAMAWIAM:

The Heater Core with 1/2" fittings - 4 sztuki

ale zamowienia raczej nie koniec, jednak tak sie wlasnie zaczyna.

Witchhunter ...cały czas rozmawiacie z mate o tych kolorowych nagrzewniczkach tylko gdzież tu po drodze w poscie wyszło ze razem to by gdzieś wyszło 170zł

Dobra niech ktoś mi wyłumaczy jak koniowi :

ile mam wpłacić teraz za tą nagrzewniczke (miedzianą) i jakie konto do końca listopada ?????

Ile średnio bede musiał dopłacić w 2 przelewie

i ile bedzie cena końcowa

bo jak sie okaże 250 to wiadomo

wiec ...... prosze o info(sorki ze taki nie kumaty jestem ale po 8 godzinach wiercenia w miedzi już nie mysle ):D:D:D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Info o nagrzewnicy:

'86 Chevrolet Chevette Heater Core

Wymiary powierzchni chlodzacej: 153 x 153mm

Wymiary calkowite: 153 x 184mm

Grubosc: 50mm

Wlot/wylot: 12mm (1/2") lub 10mm(3/8"), brac najlepiej 1/2", przy 3/8" opory przeplywu sa wieksze.

Budowa: Zbiorniki, ktorymi plynie woda z miedzi i brazu, finy z aluminium (nie ma problemu z korozja, gdyz woda nie ma styku z al)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

170zł to chyba przy przyjęciu, że dolar mocno podrożeje (a ostatnio drogi nie jest) i, że bardzo drogo wyjdą koszty wysyłki (a drogie nie bedą bo rozkładana jest kasa na kilka osóB).

Dobra niech bedzie :

Prosze o zamówienie dla mnie jednej takiej nagrzewnicki(chłodniki) sztuk x 1(12mm) cena ta sama?

i gdzie kasa ???prosze i info / jak kiedy i gdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok mate, a wiec:

ZAMAWIAM:

Witchhunter ...cały czas rozmawiacie z mate o tych kolorowych nagrzewniczkach tylko gdzież tu po drodze w poscie wyszło ze razem to by gdzieś wyszło 170zł

ile mam wpłacić teraz za tą nagrzewniczke (miedzianą) i jakie konto do końca listopada ?????

wiec ...... prosze o info(sorki ze taki nie kumaty jestem ale po 8 godzinach wiercenia w miedzi już nie mysle ):D:D:D:

Mowimy o:

Dołączona grafika

Jak sie wyspisz :) poczytaj na spokojniejak jak to ma wygladac, mate opisal to jasno. Najpierw zamowienie do konca listopada, potem mate wysyla liste do DangerDenu, oni mowia ile nam obniza za to, ze bierzemy sporo sztuk, podaja mase i koszt przesylki, wtedy przeliczamy dolary na zlotowki i wplacamy odpowiednie kwoty na konto mate-a. W tej kolejnosci mniej wiecej.

Wiec, jesli zamowimy 10 i wiecej sztuk, to cena za jedna $25, do tego liczmy $15 za przesylke z usa do wawy i z wawy do ciebie i mamy jakies $40, czyli 160PLN +/- 10PLN... ale dokladny koszt przesylki bedzie znany dopiero po zamowieniu, mowie cie mniej wiecej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok mate, a wiec:

ZAMAWIAM:

Mowimy o:

Dołączona grafika

Jak sie wyspisz :) poczytaj na spokojniejak jak to ma wygladac, mate opisal to jasno. Najpierw zamowienie do konca listopada, potem mate wysyla liste do DangerDenu, oni mowia ile nam obniza za to, ze bierzemy sporo sztuk, podaja mase i koszt przesylki, wtedy przeliczamy dolary na zlotowki i wplacamy odpowiednie kwoty na konto mate-a. W tej kolejnosci mniej wiecej.

Wiec, jesli zamowimy 10 i wiecej sztuk, to cena za jedna $25, do tego liczmy $15 za przesylke z usa do wawy i z wawy do ciebie i mamy jakies $40, czyli 160PLN +/- 10PLN... ale dokladny koszt przesylki bedzie znany dopiero po zamowieniu, mowie cie mniej wiecej...

dzieki za cierpliwośc Witchhunter ale moje szare komórki zostły na 2 z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ym ferezie ale dalej myslą w ten sam sposób

Prosze o zamówienie dla mnie 1 nagrzewniczki (12mm)

i czekam na dalsze info jak Mate złozy zamówienie "to jak co i po co" (czytaj gdzie kase,ile kasy,kiedy paczka :):D:D:

a teraz ide spać bo za 4 godziny do pracy 3majta sie ludziska i nie zapomnijcie o 1 sztuce DLA MNIE !!! :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Zamawiam (100%):

-Heater Core with 1/2"" 1sztuka

-Watter Wetter 4oz 1sztuka

-Hold Down Style- Stainless Steel Option 1sztuka

-MAZE 3 AMD + Copper Top(Fitting size naturalnie tez 1/2'')1sztuka

-Fitting Type- Chrome Fittings 1sztuka

Wartosc zamowienia- 88$

Mate- prosze o potwierdzenie przyjecia zamowienia na: draak@go2.pl

:!: WAZNA UWAGA :!: Mozesz mi napisac czy sa jakiekolwiek problemy z montazem tego maze3 na epox 8kha+ i ktory rodzaj zaczepu jest lepszy: ten z 4 srubami czy moze ze zwyklymi zaczepami o podst. socketu???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:!: WAZNA UWAGA :!:  Mozesz mi napisac czy sa jakiekolwiek problemy z montazem tego maze3 na epox 8kha+ i ktory rodzaj zaczepu jest lepszy: ten z 4 srubami czy moze ze zwyklymi zaczepami o podst. socketu???

Odnosnie 8kha+ nie wiem, sprawdz wymiry bloku i porownaj z miejscem dookola socketa, tutaj niewiele osob ma maze3 :(

Zaczep na 4 sruby jest bezpieczniejszy, bo nozki w socketcie sie wylamuja. Jednak wg nowej specyfikacji AMD, plyty maja nie miec juz dziur dookola, jednak specyfikacja specyfikacja, a producenci producentami... raczej nie zrezygnuja z tego, bo to dodatkowy minus dla WCerow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnosnie Micro:

To jest tak, nie trzeba miec ogromnej chlodnicy i niewiadomo jakich wiatrakow, zeby dalo sie chlodzic tym proca, grafike i chipset, tyle tylko, ze temperatury beda po prostu wyzsze, bo chlodniczka nie bedzie w stanie utrzymac temp wody na poziomie 2-3C ponad otoczenie, ale bedzie utrzymywala powiedzmy 10C powyzej przy np. malym wiatraku. Jednak w wc toczy sie walka o kazdy stopien, dlatego ludzie raczej staraja sie wybierac rzeczy, ktore spisza sie lepiej, bo to nie tylko nizsza temp na procesorze (nizsza temp wody, wiekszy jej przeplyw), ale i wieksza zywotnosc pompki, cichsza praca, no i bardziej przyszlosciowe rozwiazanie, bo w momencie kiedy stwierdzisz "temp jest za wysoka", to pozostanie tylko albo wsadzenie wiatraku od ktorego uszy puchna, albo kupno drugiego el. chlodzacego...

Wiec ja jestem przeciwnikiem chlodnic typu Black Ice, z jednego wzgledu, za mniejsze pieniadze mozna dostac cos znacznie lepszego. Bo jezeli Black Ice Micro kosztuje $45, to ja dziekuje, postoje. O wersji Extreme to juz wolalbym sie wogole nie wypowiadac. 1 nagrzewnica stamtad spisza sie lepiej i ciszej, wystarczy porownac chocby rozmiar powierzchni chlodzacej:

$45 Black Ice Micro: 100 x 82 x 50 = 410 000 cm^3

$50 Black Ice Pro: 150.4 x 128.6 x 25 = 483 536,0 cm^3

$66 Black Ice Extreme: 150.4 x 128.6 x 43mm = 831 681,92 cm^3

$35 ($25) Heater Core: 153.1 x 153.1 x 50mm = 1 171 980,5 cm^3

Popatrz i ocen sam 8)

Dlatego jesli o mnie idzie, odradzam :) szkoda kasy na "firmowe" chlodnice :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi