Skocz do zawartości
plokm

Kom Się Restartuje

Rekomendowane odpowiedzi

post 1

od jakiegos czasu restartuje mi sie komputer niewiem co sie dzieje mysle ze moze sie przegrzewa powiedzcie jak sprawdzic temp w biosie tylko krok po kroku

post 2

mam windows xp he athlon 1700 karte geforce 2

Edited by Sikor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duże wahania napięć, przegrzewanie się... Może być dużo przyczyn.

Co do sprawdzania temperatury to zainstaluj sobie np. Speedfana, MotherboardMonitor itp. i będziesz mógł sobie kontrolować temperatury na bieżąco. Co do napięć, to tylko miernik. Programy przekłamują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post 1

niemam w gniazdku uziemienia od poczotku kiedy kupilem (ze 2 lata temu) a klopoty zaczely sie niedawno

a jakos ostatnio zainstalowalem nowe sterowniki do karty graficznej

post 2

sciognolem se speedfan i pokazuje ze temp1=34 temp2=38 temp3=42 i znowu temp1=40 a wogule ktura temperatura od czego i jaka jest optymalna temp do AMD athlonXP 1700+ 1,47GHz

Edited by Sikor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plokm, od razu widać, że w czasie rejestracji na forum nawet nie zerknąłeś na regulamin. :evil:

Na przyszłość:

Nie pisze się postu za postem, tylko w razie potrzeby dodania czagoś, używa się edycji postu.

Nie smali się tylu błędów w tekście.

Jako, że jesteś bardzo początkującym userem, tym razem skończy się na słownym ostrzeżeniu. W przyszłości nie będzie już tak miło. Oberwiesz procenty.

Popraw błędy, które Ci zaznaczyłem boldem (użyj edycji postu).

Zapoznaj się też z regulaminem.

Miłego korzystania z forum.

Sikor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi